Hoofdpijn: succesverhalen spanningshoofdpijn

 • #1

  Dag allen,

  (Chronische) spanningshoofdpijn is zo'n vaak voorkomende klacht, dat het me handig lijkt om de positieve verhalen te delen. Hopelijk volgen er nog meer!

  Na 8 jaar chronische hoofdpijn, waarvan 4 jaar rondgezocht in het medische circuit, helpt mij het volgende enorm:

  • Craniosacrale therapie in combinatie met
  • Dagelijks (!) krachttraining voor nek, schouders en met name de monnikskapspier

  Hiermee ben ik van 6 x naar 1 x per week hoofdpijn gegaan.

  Ik heb eerder aan krachttraining gedaan en toen hielp het niet. Een jaar geleden begonnen met craniosacrale therapie, het is alternatief en heel vaag maar bij mij hielp het meteen, ook al bleef ik eerst sceptisch dat het door de therapie kwam. Hierbij legt de therapeut op de juiste plekken zachtjes een hand (kleren houd je aan) en beweegt heel subtiel, hierdoor ontspant het bindweefsel. Bindweefsel omkapselt alle spieren die daardoor ook ontspannen. De meest subtiele spanningen uit je lijf, gaan hiermee weg.

  Toen ik vanwege corona veel thuis moest werken, kreeg ik weer elke dag erge hoofdpijn. De therapeut ging enkele maanden later weer open maar de behandeling hielp niet zoals voorheen. Toen ben ik begonnen met krachttraining, elke dag 10 minuutjes is genoeg. Als ik na werk thuiskom met hoofdpijn, doe ik weer wat krachttraining en dan zakt de hoofdpijn.

  Mogelijke verklaring is dat mijn spieren zich gewoon niet goed kunnen ontspannen, maar door even extra aan te spannen, kunnen ze daarna weer ontspannen.

  Wat bij mij ook hielp, en dit is veel minder alternatief dan craniosacrale therapie, maar had een vergelijkbare werking: dry needling. Naaldjes in nek, schouders, schedelrand. Je spier spant zich even heel sterk aan en ontspant vervolgens volledig. Beetje pijnlijk maar het resultaat is heerlijk! Dus dit kan ik ook aanbevelen.

  Veel mensen zeggen dat je je leven moet aanpassen op spanningshoofdpijn. Dat heb ik gedaan: minder computerwerk, geen stress en ik werk maar 3 dagen. Dit was niet genoeg! Ik ging hooguit van 6 naar 5 dagen per week hoofdpijn.

   

  Als er vragen zijn, hoor ik het graag! Ik hoop dat iemand hier wat aan heeft en dat het ook bij jou de hoofdpijn verlicht.

  Veel sterkte gewenst!

  Reactie
Reageer op: Hoofdpijn: succesverhalen spanningshoofdpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief