Chronische hoofd/nek/schouderpijn. (Hulp gevraagd)

 • #1

  Hallo Allemaal,

  Mijn naam is Joost en de afgelopen 3/4 jaar heb ik allerlei vage en vervelende klachten. Hoofdpijn, moeheid, pijn in schouders/nek/bovenrug, concentratieproblemen, vergeetachtigheid en dan vergeet ik ongetwijfeld nog een paar klachten. Ik heb alles geprobeerd om dit te verhelpen maar tot op heden komt niemand er 100% achter wat er nou aan de hand is. Er is een tijdje gedacht aan de ziekte van lyme, spierspanningen in lichaam, pfeiffer, schildklier problemen, leverproblemen en nog een aantal. Dit is altijd weer ontkracht en nooit bewezen.

  Tot nu toe ben ik bij de volgende specialisten geweest:
  -Huisarts
  -Psycholoog
  -Internist
  -Fysiotherapie (manuele therapie + dry needling)
  -Cesar therapie (Houding + ontspanning)
  -Chiropractor
  -CT + MRI scan hoofd
  Binnenkort nog hoofdpijnpoli.

  Niemand heeft helaas kunnen vinden wat er aan de hand is. Ik weet zelf 100% zeker dat het uit mijn nek/schouders/rug komt. De enorme hoofdpijn komt iedere keer op zodra het daar ook pijn gaat doen. Dag in, dag uit heb ik er meerdere uren last van. En ik doe er werkelijk alles aan om er vanaf te komen. Bij de huisarts word ik iedere keer afgescheept met ‘het zit in je hoofd’, er is niets aan de hand. Daarvoor ben ik dus ook bij de psycholoog geweest maar alsnog gaat het niet weg. Ik hoop dat iemand nog iets van een idee heeft of mij in de goede richting kan sturen, of iemand met vergelijkbare klachten. Ik ben 24 jaar, veels te jong om zulke rot pijn te hebben.

  Hieronder nog een lijstje met al mijn klachten waar ik dagelijks last van heb.

  • Vermoeide spieren, als ik al een zin type op de pc of schrijf verzuren mijn armen al. Evenals benen die verzuren bij traplopen
  • Hoofdpijn; constant aanwezig, maar kan in hevigheid toenemen. Afname alleen zodra ik geslapen heb en de volgende ochtend wakker word.
  • Moeheid; Enorm moe, geen kracht in spieren, lichaam. Het lukt amper om van de bank af te komen en me ertoe te zetten.
  • Pijn in nek/schouders, constante pijn in nek/schouders en bovenrug. Kan in hevigheid toenemen, vergelijkbaar met hoofdpijn.
  • Vergeetachtig/concentratie; het lukt mij niet om me te zetten tot leren op de HBO studie. Alles wat ik lees moet ik 6 keer herhalen en een paar dagen later is alle informatie weer weg.
  • Pijn bij plassen af en toe. Pijn in linker balzak af en toe. (Wel getest met een echo, niets geks)
  • Vaak licht in hoofd – Alsof je een ballon hebt opgeblazen. (Getest op chronisch hyperventileren + oefeningen voor gekregen, geen baat helaas)
  • Af en toe tintelingen in hiel van voeten.

  Mocht iemand tips, informatie, zelfde problemen, pijnstillers of iets anders hebben van waarde zou ik het zooo enorm waarderen. Ik hoop echt dat iemand iets heeft wat ik kan proberen en doen! In ieder geval hartelijk bedankt voor het lezen en reageren! (Kan ook naar [email protected] eventueel).

  Reactie
  #2

  Ik zou je willen vragen om te beginnen de onderstaande testen te doen.
  Gebruik je medicijnen, alcohol of drugs?

  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/
  https://www.dokter.nl/zelftesten/depressietest/
  https://www.psyned.nl/zelftest/burnout-test/

  Reactie
Reageer op: Chronische hoofd/nek/schouderpijn. (Hulp gevraagd)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief