Lipoom in hals.

  • #1

    Hai,
    ik heb een lipoom in mijn hals zitten, welke binnenkort verwijderd wordt.
    Hij zit vast aan de halsspier en drukt enorm op de zenuwen in hals, richting lymfeklier omhoog.
    Krijg binnenkort een MRI, weet iemand hoe deze mri verloopt ? Ook met gebruik van contrastvloeistof.
    Waar wordt dit ingespoten ? alvast bedankt voor reactie, groetjes

    Reageer
    #2

    Wat vervelend. Ik kan je niet vertellen wat waar contrastvloeistof wordt ingespoten voor een MRI scan.
    Ik heb onlangs een CT scan gehad waarbij contrastvloeistof in mijn aders werd gespoten en je krijgt het ook om te drinken volgens mij.

    Mag ik vragen wat jouw klachten waren? Ik loop ook al enige tijd met klachten, volgens mij ook zenuwen die bekneld zitten, maar zit nog in "begin van de molen".
    Succes!

    Reageer
    #3

    Hai, ik had klachten van uitstralende pijnen in schouder en in linkerarm,ben daarvoor 11 maal behandeld geweest bij fysio maar dat hielp niks. Toen merkte ik een verdikking welke soms groter werd in mijn hals.Ben naar huisarst geweest en deze stuurde me door voor een echo te laten maken, daaruit kwam naar voren dat ik een lipoom heb van ruim 5 centimeter en welke zich spreidt in halsspieren en zenuwen,en verdikte lymfeklier.Ben naar UMC geweest en heb de 19e een MRI, en daarna hoor ik wanneer ik geopereerd ga worden, en zeker omdat het op de zenuwen vast zit moet dit middels een algehele narcose verwijderd worden. Om te voorkomen dat ik straks mijn linkerarm normaal zal kunnen blijven bewegen en gebruiken. ( daarbij komt dat ik al ene probleem heb met mijn bloedvaten waar ik al aan geopereerd ben paar jaar geleden, als dat niet was gebeurd had ik nu 2 vingers moeten missen)

    Reageer
    #5

    Mijn arts zegt dat ze daar geen lipomen verwijderen vanwege het kwetsbare gebied (zenuwen en spieren) en omdat je er grote littekens in je nek aan overhoudt. Ik heb een lipoom ter grootte van een kleine mandarijn.

    Ik ben benieuwd of jij grote littekens hebt overgehouden aan je operatie, en of je klachten verholpen zijn?

    Ik heb me steeds weg laten sturen, maar het wordt me steeds duidelijker dat allerlei klachten bij die bult vandaan komen dus ik wil nu even doorzeuren!

    Reageer
    #6

    Ik zou ook heel graag ervaringen horen van mensen die een lypoom in de nek hebben laten weg halen. Mijn angst is dat ik vanwege het kwetsbare gebied meer klachten kan krijgen na verwijderen. Kom ik dus door het weghalen mogelijk juist meer in de problemen? Heeft iemand daar ervaring mee. Positief of negatief?

    Nu ik hoor dat hij toch ook wel klachten kan gaan geven (iets dat de chirurg ontkende) zit ik toch weer erg te twijfelen wat ik zal doen.

    Reageer
    #7

    Hier ook klachten door lipoom in hals...zit er al 20 jaar, maar lijkt nu weer iets in omvang toegenomen te zijn. Ik overweeg nu ook om hem operatief te laten verwijderen. Mij is ook gezegd dat het een risicovol gebied is. Iemand ervaring hiermee? Het zou onder algehele narcose moeten... 🙁

    Reageer
    #8

    Hoi ik loop al jaren met een verdikking in mijn hals.Zelfs de internist dacht aan een struma verdikte schildklier.Omdat ik de laatste tijd slikproblemen heb en het gevoel heb dat er constant iets in mijn luchtpijp zit hebben ze besloten om een schildklier onderzoek te doen.Wat schets onze verbazing geen vergrote schildklier maar een vetbult.nu wachten op de echo en hopen dat hij weggehaald kan worden .Iemand ervaring met mijn verhaal?Dan zou ik het fijn vinden als jullie die ervaring met mij willen delen zodat ik weet wat mij te wachten staat.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    We zijn inmiddels wel 2 jaar verder dan de reacties die gegeven zijn..maar ik wil toch nog iets kwijt. Ik had een lipoom in het trapezium in mijn schouder. Vorige week woensdag onder volledige narcose verwijderd. Ik had zo gehoopt dat de pijn in mijn nek over zou gaan na verwijdering..maar er is niet veel veranderd. Nu is het natuurlijk nog maar een week geleden, maar moet je nu al iets kunnen merken? Ik heb er zo naar uitgekeken, maar ik heb nu zoiets van heb ik het allemaal voor niets gedaan? Zijn er meer onder jullie die deze ervaring hebben..dan zou ik het graag horen.

    Reageer
    #10

    jammer joh!

    Reageer
    #11

    In 2008 ben ik geopereerd aan een lipoom achter in mijn nek, net onder de schedel. De eerste 2-3 weken was het afzien, maar daarna geen pijn meer! Bijna 9 jaar lang heb ik geen klachten meer gehad, nadat de lipoom verwijderd was tot nu. De lipoom kan namelijk terugkomen en bij mij is hij vlak onder het litteken terug gegroeid. Binnenkort wordt hij weer onder algehele narcose verwijderd. De wetenschap dat ik, na mijn herstel, geen klachten meer heb is een fijn vooruitzicht. Libranna sterkte!

    Reageer
    #12

    Zelf ontdekte ik 8 jaar geleden een verdikking in m’n hals. De huisarts zei dat het een ontwikkelde spier was. Verleden jaar toch maar weer laten controleren want ik had wat reacties gekregen waardoor ik dacht dat de verdikking groter is geworden. Uit de echo bleek het niet om een lipoom te gaan omdat er vezeltjes te zien zijn. Doorgestuurd naar een KNO-arts. Die wist niet was het was, maar wel dat het eruit moest. Uit de MRI scan bleek het toch een lipoom te zijn die in een spier zit (intramusculair lipoom). Als het weggehaald wordt, is de kans op een beschadiging aan een zenuw in dat gebied groot. Dat betekent dat het vanaf m’n oor tot ergens aan m’n schouder open moet om de zenuw van m’n arm in de gaten te houden. Maar ik kan er ook voor kiezen om het laten zitten, want het kan geen kwaad. Nou, ik heb lekker voor het laatste gekozen. Ik ben zeer opgelucht. Ik laat het jaarlijks controleren en maar hopen dat er niets veranderd is.

    Reageer
    #13

    Ik heb een cyste in mijn nek en heb enorm veel pijn in mijn schouder en arm en nek .Tijdens de nacht zit ik meestal op van de pijn en ook kan ik niet meer haken .De pijnstillers helpen niet veel . In Mijn vingers zitten er lijk spinnen en heb ik geen houvast meer ..Wat raden jullie mij aan ? Groetjes Suske

    Reageer
    #14

    Terug naar de dokter dan

    Reageer
Reageer op: Lipoom in hals.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief