Letters overslaan tijdens schrijven/lezen.

  • #1

    Ik heb misschien een gekke vraag, maar ik heb al een hele tijd dat ik bepaalde woorden niet helemaal goed opschrijf, dan sla ik bijvoorbeeld een letter over, vergeet ik er dus 1 te schrijven of lees ik over iets heen. Ik denk dat dat komt omdat ik met mijn gedachten al vooruit denk tijdens het schrijven waardoor ik dan een letter mis. Het viel me gewoon op. Ik ben dan bijvoorbeeld bang dat er in mijn hoofd iets niet helemaal goed zit. Moet ik mij hier zorgen over maken?

    Reageer
    #2

    Ik heb hetzelfde, eigenlijk wel in elke zin die ik schrijf 1 of meerdere keren.

    Reageer
    #3

    Ik stel dit ook vast ? Ik had dit vroeger niet en ik heb het ook niet bij het typen. Iemand een idee ?

    Reageer
    #4

    Ik heb hetzelfde; de eerste letter van een woord vergeten, of een letter in het midden van een woord overslaan. Of een letter raar schrijven, bijv de r die op een n lijkt

    Reageer
    #11

    Ik heb dit ook, eigenlijk alleen als ik iets met de hand schrijf, niet bij typen. Hoe langer ik schrijf deste meer letters gaan ontbreken. Ook missen er vaak delen van een letter, een r wordt alleen een klein boogje bovenaan, een i is alleen een puntje of streepje, een a wordt een rondje en bij de t ontbreekt heel het boogje aan de onderkant.

    Ik weet dat ik de fouten maak en verbeter ze ook meteen, maar soms wordt mijn handschrift daardoor een onherkenbare brei van hanenpoten. Zelfs mijn handtekening lijkt nergens meer op.
    Het vreemde is dat als ik net begin met schrijven, dan heb ik best een mooi handschrift. Ik ben vroeger ooit getest op dyslexie, dat had ik niet volgens de test, het komt wel in mijn familie voor.

    Reageer
    #12

    2X binnen 1 week
    Bezoe i.p.v. bezoek
    Shillen i.p.v. schillen
    Dan denk ik, als ik dat ontdek:
    " gaat alles wel goed met mij ? "

    Reageer
    #13

    Ik heb dit ook, niet 1x in de week of 2x, elke keer als ik schrijf mis ik wel eens een letter die ik gelijk verbeter of sla ik een letter over, zet ik een ander letter neer die ik pas 4 letters later had moeten neerzetten. Mensen hebben het hier over leeftijd en ouder worden. Ik ben 23... Ik maak me hier wel zorgen over als het nu al zo dramatisch is.

    Reageer
    #14

    Ik heb dit ook. Vaak merk ik het tijdens het schrijven dat ik een letter te vroeg schrijf, vaak merk ik achteraf alsnog het opnieuw zie, dat ik een letter ben overgeslagen of dat ik een letter verkeerd of extra heb geschreven, terwijl ik het totaal niet doorhad. Bvb ‘mezelf verbergenE’.
    Dat vind ik best raar. Het valt precies vaker voor dan vroeger.
    Spijtig dat er nog niemand heeft gereageerd met een passend antwoord.
    Dyslexie komt ook voor in mijn familie.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Letters overslaan tijdens schrijven/lezen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief