lichte migraine, triptanen een optie?

 • #1

  Ik heb altijd al snel hoofdpijn, en als ik hoofdpijn heb gaat het gepaard met een 'high' gevoel en misselijkheid overgevoeligheid voor licht en geluid, en op school hebben ze niks meer aan me.

  De dokter noemde dat het een vorm van migraine was en gooide het op stress. Intussen vecht ik er een beetje mee verder want niks werkt. van dubbele paracetamols tot naproxenatrium. Zelfs toen ik voor een getrokken kies 900 mg (ofzo) ibuprofen moest slikken uit die zakjes trok de kiespijn wel weg maar de hoofdpijn bleef gewoon...

  Nou weet ik van het bestaan van triptanen en het lijkt me geweldig om zoiets te hebben, maar ik vraag me af of het het wel waard is, aangezien het natuurlijk vooral bedoeld is voor mensen die alleen maar overgeven en geen stap uit hun bed kunnen zetten. Kan ik dit evt. met de huisarts bespreken wat hij vind wat ik moet doen, of is het zeker wel een aanrader?

  Groetjes

  Reactie
  #2
  • Gewone zelfzorgmiddelen helpen vaak niet inderdaad..misschien kun je met je dokter bespreken of je het mag proberen? Imigran bijv is een vaak gehoord middel bij migraine.
  Reactie
  #3

  Overigens...Heeft de arts bij jou wel echt migraine vastgesteld dan? Of is het 'gewone'hoofdpijn want dan heb je kans dat het niet werkt. Doorgaans merk je wel het verschil tussen gewoon hoofdpijn of migraine hoor. Bij migraine zie je vaak flitsen, sterretjes, knallende hoofdpijn en inderdaad vaak misselijk erbij. Sterkte.

  Reactie
  #4

  Bedankt voor je antwoord en ja, aangezien het bij ons in de familie ook voorkomt noemde de dokter het een vorm van migraine, vooral van de symptomen die ik bovenin genoemd had, :). Ik heb gelukkig geen last van flitsen of sterretjes (gelukkig) En het is vaak ook niet zo dat ik op bed moet gaan liggen met licht en geluid uit. Daarom noem ik het zelf liever een 'lichte' vorm van migraine.

  Reactie
Reageer op: lichte migraine, triptanen een optie?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief