Ernstig voetbalonguk

  • #1

    Hallo, ik ben een meisje van 14 en voetbal bij de jeugdopleiding van ajax, vandaag stond er jn de middag een training op het programma en in de avond een wedstrijd. Ik had er heel verl zin in en alles ging goed. We stonden 2-0 voor toen het mis ging. Een meisje van de tegenpartij schopte mijn voeten weg waardoor ik op mijn nek viel. Ik ben daarbij 2 minuten buiten bewust zijn geweest. Mijn trainers hebben gelijk de ehbo erbij gehaald. Toen ik bij kwam zaten zij bij mij en was er al een ambulance gebeld. Maar het enige wat ik eigenlijk wilde was naar huis. Maar ik mocht mijn hoofd niet bewegen en deze werd daarom ook vastgehouden. Toen de ambulance er eenmaal was gingen zij ook nog een keel voelen en vragen stellen. Ik wist eigenlijk niet zo goed meer wat er was gebeurt en gaf veel pijn aan in mijn nek waardoor ik mee moest naar het ziekenhuis. Mijn buurvrouw en trainer gingen gelukkig mee. Eenmaal in het ziekenhuis bleek dat alles erger was dan werd gedacht. Ik bleek 2 nekwervels te hebben gebroken, en ernstig hoofdletsel te hebben. Ik lig nu nog in het ziekenhuis en moet hier zeker nog een week blijven in het ziekenhuis is mij verteld. Mijn behandelend arts is nu weg maar ik ben vergeten te vragen hoelang mijn herstel ongeveer gaat duren want ik wil zo snel mogelijk weer het veld op. Is er iemand die misschien weet hoe lang dit herstel ONGEVEER KAN duren?

    Reageer
    #2

    Dat is zo niet te zeggen. Dat zul je toch even moeten afwachten

    Reageer
    #3

    Heeft u misschirn een idee wanneer dat wel te zeggen is?

    Reageer
    #4

    Dat zul je met de orthopeed moeten bespreken.

    Reageer
    #5

    Is begrijpelijk dat je alles onder controle wil houden en verder wil maar vaak gebeuren dit soort dingen om jezelf tot rust te dwingen. Als je eenmaal uit het ziekenhuis bent moet je ook nog heel rustig aan doen. Eerst herstellen en dan dingen langzaam opbouwen. Als je te snel wil kunnen je klachten erger worden, chronisch.

    Ben zelf een paar jaar geleden geschept door een auto. Vooral kneuzingen en een flinke optater, niks gebroken. Toch heb ik nog lang last gehad, bijna anderhalf jaar fysio. Ook duurde het een paar maanden voordat ik weer kon fietsen en dan in het begin nog kleine stukjes en mijn reactievermogen was nog matig.

    Reageer
    #6

    bedankt voor u reactie. Er is mij vandaag verteld dat ik dit seizoen het veld niet meer op kan. Het gaat 3-8 maanden duren voordat ik volledig ben hersteld en het veld weer op kan. Ik vind dit erg jammer maar hoop dat ik daarna er weer tegenaan kan. En als ik nu misschien heel rustig aan doe, is het sneller genezen en kan k misschien wel na 4 maanden het veld weer op.

    Reageer
Reageer op: Ernstig voetbalonguk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief