Doof gevoel linker scheenbeen

  • #1

    Hallo allemaal,

    Gisteren werd ik wakker met een gevoelloos linker scheenbeen, zomaar, vanuit het niets. Had de avond ervoor nergens last van. In eerste instantie dacht ik bij mezelf dat ik verkeerd gelegen zou hebben en dat hij na een paar minuten wel weer bij zou trekken. Niet dus. Loop er nu een dag mee rond en het scheenbeen is compleet gevoelloos. Het kenmerkende gevoel wanneer je been slaapt.

    Het gevoelloze gedeelte betreft het linkerbeen, van onder de knie totaan de voet. De voet zelf zit gewoon gevoel in. Achterkant van mijn been ook niets mis mee. Het gaat alleen om dat grote scheenbeen bot aan de voorkant en een stukje van de buitenzijde.

    Waar kan dit mee te maken hebben? Gaat dit vanzelf weer over? Ik heb verder geen pijn en het tintelt ook niet. Ben er vandaag meteen mee naar de huisarts gegaan. Hij wist mij niks te vertellen, vooral omdat ik geen pijnklachten heb en het dove gevoel alleen maar een stuk van het scheenbeen betreft. Ik ben doorgestuurd naar de neuroloog maar dat duurt nog ruim een maand...

    Bedankt alvast.

    Reageer
    #2

    Het zou een zenuw kunnen zijn die bekneld is. Maar er zal eerst toch wat onderzoek gedaan moeten worden voordat daar iets over te zeggen is.

    Reageer
    #3

    Jammer. Ik ben juist bij de huisarts geweest en die geeft aan geen idee te hebben. Ik maak me er toch wel zorgen over maar de neuroloog heeft niet eerder dan halverwege januari tijd voor me.
    Wanneer ik mijn symptomen google ben ik klaarblijkelijk de enige op de wereld met die probleem. Het enige wat ik kan vinden is of beide benen zijn gevoelloos, of 1 been in zn geheel. Tja, bij mij is het nou net alleen mn scheenbeen die gevoelloos is...

    Reageer
    #4

    Heb je een knieblessure gehad? Of ben je op je knie gevallen?

    Reageer
    #5

    Nee, in zn geheel niet. Ben wel fanatiek hardloper. 3-4x per week 40 minuten, maar dat doe ik al 2 jaar. Kan me niet voorstellen dat dat er iets mee te maken kan hebben.

    Reageer
    #6

    Daar zou ik nog maar niet zo zeker van zijn........het kan namelijk best zijn dat door veranderde condities, ondergrond, schoeisel, ander trainingsschema een overbelasting ontstaat van spieren waardoor een zenuw bekneld kan raken.

    Reageer
    #7

    Heb je inmiddels al resultaat?

    Reageer
    #8

    Hallo, heb er al 6 weken last van, maar dan mijn rechterscheenbeen.
    Heeft wel met rugklachten te maken, heb een MRI en EMG gehad.
    Krijg over een week te horen van de neuroloog wat het allemaal is.
    Wel is bekend dat ik een versleten rug heb.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heb sinds vanmorgen ook een verdoofde huid van m'n rechter scheenbeen. Vanaf m'n knie naar m'n voet. Er omheen is wel gevoel.

    Ik ga even langs de fysio om te kijken of er iets met m'n onderrug is. Nooit last van gehad maar voel al een week of twee soms een scherpe pijn.

    Reageer
    #11

    Hallo,

    eveneens al een tijd last van, komt en gaat, met een zalfje iets beter, maar komt terug, de laatste week, echt wel heel het scheenbeen heel voos. Ik hoop dat het van de rugpijn komt waar ik al jaren onder gebukt gaat, en dat het iets met afgeknelde zenuwen te maken heeft of verhinderde bloedsomloop.  Botkanker zal het wel niet zijn zeker ?

    Reageer
    #12

    Goeie dag,

    Ik heb nu sinds een week hetzelfde probleem. Ook ik ben een fanatiek sporten. Voornamelijk hardlopen.

    Ik voelde voor het lopen bij het aantrekken van mn broek ineens dat dove gevoel, ook alleen mijn scheen verder niet. Als het nog een week duurt ga ik naar de dokter maar ben  bang dat die er ook niks van weet.

    Heb je en ondertussen al meer uitsluitsel gekregen van de dokter?

     

    Groetjes

     

     

    Reageer
    #13

    Goedemorgen,

    Ik heb een plek op mijn scheenbeen die ook verdoofd aanvoelt. Ik ben wel vorige week geopereerd aan mijn kruisband. Iemand van jullie nog iets gehoord van jullie arts of neuroloog wat het kan zijn??

     

    Grts

    Reageer
    #14

    Het is mogelijk dat er tijdens de operatie een huidzenuw is geraakt. Die kan dat gevoel veroorzaken. Dat kan ook weer herstellen, maar kan wel even duren.

    Reageer
    #15

    Op het moment dat je tussenwervel dunner wordt (meestal door te weinig bewegen of juist na pakweg je 45e terwijl je wel gewoon sport), wordt de ruimte voor je zenuw ook iets krapper tussen de wervels in. Dat gaat meestal wel goed, het lichaam vindt zijn weg hierin. Als het omhulsel van je zenuw wordt afgeknepen is de doorbloeding minder goed van je (gevoels-)zenuw. Hierdoor zie je soms dat je niets in je rug voelt, maar wel last krijgt bij het uiteinde van je lichaam (einde van deze zenuw). Dit komt omdat juist daar de doorbloeding tekort schiet, hierdoor komen er geen gevoelsprikkels meer door (vanuit je scheenbeen bijvoorbeeld).

    Meestal gaat dit vanzelf over, probeer regelmatig te wandelen zodat je tussenwervel gezonder (en dikker) wordt. Als je ook krachtverlies hebt zou ik wel naar de neuroloog gaan trouwens.

     

    Reageer
    #16

    Ik ben 57 jaar en heb fibromyalgie en artrose. Sinds gisteren heb ik last van mijn linker scheenbeen. Voorzijde is gevoelloos. Ik loop veel. Niet hardlopen maar gewoon lopen. Ik heb mijn onderrug vorig jaar april ernstig bezeerd met een val. Zou dat de oorzaak kunnen zijn? Ik heb wel veel last van mijn linker knie. Ik ga er steeds doorheen of hij springt op slot zomaar.
    Doet veel pijn.
    Wie heeft er goede raad voor mij?
    Alvast heel veel dank!

    Reageer
Reageer op: Doof gevoel linker scheenbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief