Warme voeten/onrustige benen na afkicken Tramadaol

  • #1

    Hallo,

    Ik heb zes weken lang 400mg Tramadol per dag geslikt in verband met een virale hersenvliesontsteking. Ik ben sinds een week daar Cold Turkey mee gestopt op advies van de Neuroloog. Op de derde dag merkte ik dat ik 's nachts enorme onrustige benen had. Tevens voelt het alsof mijn voeten in de brand staan. Dit houd mij alle nachten wakker. Kan het zijn dat de pijnstillers blijvende zenuwschade hebben veroorzaakt of is het wellicht ook een afkickverschijnsel?

    Reageer
    #2

    Beste,

    Tramadol is een Anestheticum die tevens ook als een psychotroop middel kan werken. Aangezien het een psychiatrisch middel is wat word gebruikt onder andere voor het blokkeren van negatieve gevoelens en zenuwpijn. Na het stoppen met deze medicatie kunnen je zenuwen extra gevoelig zijn wat dus kan lijden tot een brandend of heet gevoel in de extremiteiten ( Meestal benen, soms armen ). In de meeste gevallen kan dit geen kwaad en zullen je zenuwen zich weer stabiliseren na een aantal dagen. Dit kan natuurlijk ook langer duren omdat het een ontwenningsverschijnsel is waar iedereen anders op reageert. Mocht de pijn te hevig worden of na een week nog aanhouden zal ik je aanraden om een bezoek te brengen aan een arts. Dit symptoom kont namelijk ook voor bij verschillende andere aandoeningen.

    Na jouw verhaal denk ik dat het een ontwenningsverschijnsel is.

    Hopelijk weet je nu genoeg,

    Mark.

    Reageer
    #3

    Hallo Mark,

    Excuses voor de late reactie. Het had inderdaad te maken met de ontwenningsverschijnselen. Gelukkig ben ik daar nu al enige tijd vanaf.

    Bedankt voor je reactie.

    Reageer
    #4

    Dag Mark,

    Zolang dat ik mijn eigen kan herinneringen.. Heb ik al last van warme voeten. Zeker nachts. Het uit mijn uit m'n slaap. Ik gebruik totaal geen medicatie of ander stoffen. (Af en toe in de drie weken/mnd. een biertje/wijntje)Waar kan/zal dit van komen..?

    Groet Peter.

    Reageer
    #5

    Hoe lang heeft dit geduurd

    Reageer
    #6

    Ik ben nu ook aan het afkicken van tramadol n heb ook enorm last van rusteloze benen.

    Reageer
    #7

    ik ben even benieuwd of mensen na het afkicken nog last hebben gehad vsn rusteloze benen. Ik ben na 5 jaar, nu 1 week gestopt met Tramadol. En vanaf begin van de avond tot de volgende morgen kan ik niet zitten en niet liggen door rusteloze benen. Is dit bij jullie minder geworden of is er iets anders aan de hand?

    Reageer
    #8

    De klachten die Peter hierboven beschrijft heb ik ook. (Zonder enige medicatie)

    is hierover al iets bekend geworden wat het is?

    ik hoor het graag!

    groet, Eline

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Na 2 jaar lang 4 keer daags tramadol te hebben geslikt ben ik nu ook aan het afbouwen. Zit nu zo goed als op 1 tablet om de dag. Ook ik ervaar superveel last van onrustige en brandende benen en voeten. Ook heb ik superveel last van in slaap kunnen komen. Ook voel ik me warrig en afwezig in mijn hoofd.

    Reageer
    #10

    Hey hallo moedig wat jullie hierboven allemaal schrijven . Want een verslaving toegeven is al niet gemakkelijk ook al weet je zelf dat je met dat probleem zit . Ik ben nu zelf al een aantal jaar sporadisch tradonal retard aan het nemen voor verschillende pijnen even korte omschrijving . Voor de bijde knie ik heb vanwege mijn werk 1.5jaar met kapotte kruisbanden en meniscus gelopen en ook al 5 jaar nek en rugklachten komen en gaan . Nu elk jaar na een aantal maanden inname van tramadol ga ik 4 weken op verlof naar Spanje en probeer daar af te kicken met als enkel gevolg 4 dagen onrustig slapen en benen die spiertrekkingen geven en niet stil te houden zijn . Maar kortweg 4 nachten afzien en opgelost nu onlangs een slecht jaar achter de rug met operatie aan beide knieën en daartussen nog aan mij rug gehad vanwege de verkeerde stap houding van de revalidatie van de knieën . Dus rugpijn met 2x pijnkliniek epidurale zonder succes en tramadol verhoging van 50mg naar 400mg op een dag krijg ik door een vot op te rapen en krak in de rug met pijnklachten om zelfmoord van te plegen . Verhoging tramadol 900mg per dag en nacht bij . Deze heb ik 3 weken genomen en nog bleef de pijn aanhouden 2x op spoed gezeten en Oxynorm gekregen zonder succes . Ten slotte nu 3 dagen operatie achter de rug (letterlijk) en ik was gestopt met de medicatie tramadol 2de dag werd ik emotioneel gek . Leven zag ik niet meer zitten slapen was max 2.5 uur , heel de dag wenen en u een wrak voelen . Nog iets leuk probeer de dokter te bereiken. Is een week met verlof (nice) Nu zelf aan het afbouwen 3 dagen op 200mg dus 1x 100mg smorgens en om 17u de 2de . Nu neem ik 100mg s'morgens en probeer daar de dag mee door te komen wat toch moeilijk is maar verdraagzaam qua ontwenning en zo 4 dagen en dan stap ik over naar 2x dag 50mg s'morgens/s'avonds en dan weet ik het nog niet tegen dan is de Dokter terug uit vakantie . Maar voor de mensen met langdurig gebruik is het niet gemakkelijk. Je wilt er vanaf maar u lichaam beslist er soms anders over . Ik voel ook perfect wanneer dit is uitgewerkt en probeer daarvoor de slaap te vatten wat nu momenteel lukt tot 5u slapen . Maar ik ben normaal een werker en kan moeilijk stilzitten en nu 4 weken platte rust is mentaal zeer moeilijk. Sorry voor lange verhaal laat vele van jullie zullen het herkennen. Dus hopelijk binnen en week of 2 er vanaf . Grtjes Steve

    Reageer
Reageer op: Warme voeten/onrustige benen na afkicken Tramadaol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief