Gevoel van koude druppel over het hoofd

  • #1

    Beste lezer,

    Sinds 2 week heb ik steeds het gevoel van een koude druppel water die over mijn hoofd glijdt. Het word op 1 plekje even heel koud en voordat ik het besef is het ook al weer weg. Het begon 2 weken geleden, om de dag dit koude druppel gevoel, steeds op dezelfde plek. En nu heb ik het vandaag al 4 keer gehad.
    Wie weet wat dit kan zijn?

    Ik ben 2 week geleden bij de huisarts geweest voor andere klachten, ik zie lichtflitsen wanneer ik in slaap dreig te vallen. Ineens word alles verlicht waardoor ik schrik en mijn ogen open. En neemt mijn geheugen ineens af. Ik vraag mensen in een gesprek soms 2 x hetzelfde.

    De huisarts heeft mij doorverwezen naar de neuroloog waar ik pas 23 augustus terecht kan.

    Om nu gelijk weer terug te gaan naar mijn huisarts voor dit koud water gevoel in mijn hoofd vind ik wat overdreven. Hij kan er toch niks aan doen en is het gewoon de afspraak afwachten.

    Maar misschien weet hier iemand wat het is. Dan ben ik eerst weer gerust.

    Bedankt voor het lezen.

    Ik ben 34 jaar.

    Groet Noa

    Reageer
    #2

    Het kan een overprikkelde hoofdhuid zenuw zijn die dat gevoel veroorzaakt.
    Recent misschien de haren geverfd of een permanentje laten zetten?

    Reageer
    #3

    Nee geen haar geverfd of permanent laten zetten... De druk in het hoofd is nu ook enorm hoog. Als het maandag nog zo is ga ik even terug naar huisarts.

    Bedankt

    Reageer
    #4

    Ik heb net dezelfde klachten! die koud gevoel op het hoofd heb ik ook soms maar ook in de buurt van mijn slapen ik heb dit vooral na het opstaan als ik zit. En ook die lichtflitsen wanneer ik in slaap val en soms inderdaad heel helder alsof mijn ogen open zijn vanaf ik ze dan open is de kamer donkerder, heel vreemd. Ik snap echt niet wat het is en een neuroloog heb ik al bezocht die geen raad weet. Graag zou ik een MRA genomen hebben om een cerebraal vasculair probleem uit te sluiten. Je kan proberen bij de neuroloog daarom te vragen.

    Reageer
    #5

    Dit herken ik ook!

    Vannacht uitgegaan (oudjaarsavond 2014, half 5 thuis gekomen, geslapen tot 9:30 en om een uur of 10 ging ik weer slapen tot 13:00.

    Toen ik wakker werd, voelde ik alsof iemand met koude druppels over mijn hoofd aan het druppelen was. Vanaf buitenaf is echter niets vochtig. Bij mij hield het gevoel 1 minuut staande.

    Ik vond het toch een eng idee toen ik mij bedacht dat er misschien wel iets is geknapt en nu mijn hoofd volloopt met bloed. Is deze vertoning een reden om naar de huisarts te gaan?

    Reageer
    #6

    [quote]Ik vond het toch een eng idee toen ik mij bedacht dat er misschien wel iets is geknapt en nu mijn hoofd volloopt met bloed. Is deze vertoning een reden om naar de huisarts te gaan?[/quote] Dan had je dit bericht dus zeer zeker niet meer kunnen schrijven.
    Gewoon vermoeidheid....

    Reageer
    #7

    Hey,

    <<<<<heb precies hetzelfde probleem , voel koude druppel over mijn voorhoofd lopen maar moet onderhuids zijn , ook tintelend en dof koud gevoel in voorhoofd net boven de ogen en neus. Het maakt me knettergek .

    Wie weet of dit ernstig is of van voorbijgaande aard ?

     

     

    Reageer
    #8

    dat is een irritatie van een zenuw. Dat gaat doorgaans vanzelf weer weg.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Chronische hyperventilatie??

    Reageer
    #10

    Hallo kent er iemand iets van koude rillingen inwendig in het hoofd aub.

    Reageer
    #11

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Ga me de klachten naar de huisarts.

    Reageer
    #12

    Ik heb al 4maanden last als ik wandel constant dat zo raar ben in mijn hoofd en mijn beenen gevoel als ik er door gaat zakken

    Reageer
    #13

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Ga met de klachten naar de huisarts

    Reageer
    #14

    Ik heb af en toe een koude druppel in mijn nek en het gevoel over er spinnetjes lopen wat natuurlijk niet het geval is.

    Mijn huisarts heeft mij verwezen naar fysio mensendieck en ik ben er nu 2 keer geweest.

    Ik heb er een goet gevoel over.

    gr. trees

    Reageer
    #15

    Ik heb ongeveer 2x per dag een gevoel alsof er een koude druppel op mijn hoofd valt. Vorige week was ik voor een andere reden bij de osteopaat : ik word steeds tijdelijk slechtziend na lippen fietsen en inspannende gesprekken. De osteopaat zei dat door spanning bepaalde weefsels niet goed doorbloed waren, wat spanning in spieren veroorzaakt, waardoor mijn hersenvlies te strak getrokken wordt. Ik vraag me af of de druppels dezelfde oorzaak hebben. Ik heb ook oorsuizen en soms de aura van migraine. Vaak aan hersenbloeding gedacht maar na een jaar denk ik dat niet meer  Mijn huisarts kent deze symptomen van druppels en tijdelijke slechtziendheid niet.

    Reageer
Reageer op: Gevoel van koude druppel over het hoofd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief