Zenuwpijn in onderlichaam door mislukte ruggeprik?

 • #1

  Hallo,
  Bij een kijkoperatie aan m'n knie (2e binnen 1 jaar aan dezelfde knie) mislukte de eerste ruggeprik. Volgens de anesthesioloog (achteraf) kwam er wat vloeistof terug.
  De tweede prik werkte wel (werveltje hoger).
  Sinds de dag na de operatie heb ik voornamelijk pijn in mijn onderlichaam als ik lig, onder de plek van de ruggeprik. De pijn is heftig maar kan niet worden uitgelegd als pijn in mijn botten of spieren. De pijn wordt minder als ik beweeg. Daardoor is de pijn overdag minder (door bewegen) als wanneer ik wil slapen.
  Ik heb na een week de anesthesioloog gebeld en na overleg met de neuroloog kreeg ik voor de nacht rivotril voorgeschreven. Op mijn vraag hoe lang deze pijn gaat duren kreeg ik een (voor mij) onduidelijk antwoord dat na een maand of 2 bij blijvende klachten een MRI gemaakt kon worden.
  Weer een week later heb ik contact met de huisarts opgenomen met de vraag of die mij advies kon geven. Ik krijg nu overdag Arthrotec (Diclofenac met maagcompensatie). Over een week moet ik terugkomen voor een evt. verwijzing naar een neuroloog.
  Mijn vragen:
  - herkenbaar?
  - is dit te definieren in een ziektebeeld?
  - is er kans op weggaan/overgaan van de pijn en welke termijn?
  - is dit zenuwpijn?
  - hoe is deze zenuwpijn te testen cq te vinden?
  - is er een behandelremedie?
  - is er iets bekend omtrent een claim?

  Vriendelijk dank voor jullie bijdragen.

  Reageer
  #2

  Al deze vragen zijn op dit moment voorbarig en niet eenduidig te beantwoorden. Pas na aanvullend onderzoek is er meer bekend en kan er wellicht meer duidelijkheid komen omtrent uw vragen.

  Het medische kennisniveau van uw vragen lijkt het best te passen bij een of meerdere medisch specialist(-en). Op basis hiervan zou een 2nd opninie overwogen kunnen worden.

  Reageer
  #3

  vriendelijk dank voor uw antwoord.

  Ik ben erg geinteresseerd juist in uw statements over:
  - aanvullend onderzoek (welke(n)?
  - mijn vraag ging ook over tijd dus wat is voorbarig?

  Dank voor uw kennis

  Reageer
  #4

  hoi hoi
  ik heb precies hetzelfde bij mij was het een spoed-keizersnede na heel wat prikken zat ie pas. en nu heb ik sins meer als anderhalf jaar last ervan. ook scan gemaakt maar daar kunnen ze niet veel op zien. van kastje naar de muur gestuurd en het kon niet van de ruggenprik komen. ik doe sinds 1 jaar chiropractie en dat helpt een heel klein beetje. maar ik ben er pas sinds een half jaartje achter dat het waarschijnlijk zenuwpijn is. en overdag bijna nergens last van alleen nachts als ik ongeveer 6 uurtjes ligt begint de ellende pijn in achterrug beneden uitstralend naar been soms. je krijgt geen nachtrust meer en hoopt elke dag dat over gaat maar niks is minder waar! alles ook alles geprobeerd steunzolen door been lengte verschil ostheopatie niks helpt zelf pijnstillers helpen niet zelfs middelen tegen zenuw pijn helpen niet! nieuwe matras je denkt steeds nu heb ik de oorzaak. je ziet overal een oorzaak in en een oplossing
  ik heb al die tijd het vermoeden gehad dat het van de ruggenprik kwam maar niemand wilde dit horen. tot ik gisteren bij acupunctuur kwam en ik nog niks verteld had en hij zei meteen heeft u ooit ruggenprik gehad en erkende het. dan valt fysiek wat van je af zeg!
  nu wachten of de behandeling aanslaat! heb nu iets meer pijn dan anders maar dat zou normaal kunnen zijn! ik was zelf nooit erop gekomen om acupunctuur te doen maar kwam toevallig via een andere moeder van mijn dochters klas achter een goede acupunctuur adres.
  dus ik dacht nu ga ik het proberen. wat heb ik te verliezen het wordt ook nog vergoed. dus nu ben ik benieuwd hoe het verder gaat
  elke hoop pak je weer op. dus als je interesse hebt hou ik je op de hoogte! en natuurlijk ook fijn om te horen dat je niet alleen staat met zo een soort klachten wat al erg genoeg is!

  Reageer
  #5

  Hallo,
  Dank voor je reactie.
  Ik ben inmiddels 9 weken verder. Ik ben blij dat ik het passieve advies van de eerste reactie niet ter harte heb genomen. ....

  Ik heb zenuwpijn onder de prikplaats die verergerd wanneer ik lig maar ook overdag heb ik constante pijn. Verder lijkt het alsof de eerst laag van mijn huid een soort verdoofd is. Ik voel daardoor ook minder. Ik voel bijv. wel aanraking maar kan niet vingers of een duim herleiden die je normaal wel voelt. De pijn voelt 'prettiger' wanneer ik beweeg.

  Via fysio-huisarts-anesthesioloog is een MRI afgedwongen met uitslag bij de neuroloog. Op deze MRI is te zien dat bij de mis-prikplaats twee cystes zitten. Verder is er niets te zien. De neuroloog constateerde met tests (aanraken; stemvork etc.) functieverlies en verwees me terug naar de anesthesioloog.
  Uiteindelijk heb ik met de anesthesioloog een gesprek gehad waarin hij aangaf er erg mee te zitten dat door de mislukte prik er kennelijk 'iets' geraakt was waardoor ik deze klachten heb. Het is alleen niet exact te achterhalen wat er geraakt is. Als ze er vanuit gaan dat er een wortel oid van een zenuw is geraakt dan heeft dit een zeer lange hersteltijd. Gekoppeld aan lichamelijke toestand kan dit wel zo'n 200 dagen duren.
  Het is ook mogelijk dat de ongemakken permanent kunnen zijn en dus blijven. Vooralsnog hoop ik op genezing!

  Ik krijg inmiddels wel een aardige dosis medicijnen die flink wat bijwerkingen hebben. Overdag Ibuprofen 600 met maagcompensatie en 4 x Lyrica (tegen zenuwpijn en epilepsie) en 's nachts om in te kunnen slapen Rivotril.
  Doordat ik minder controle heb over mijn onderlichaam; de pijn en de bijwerkingen van de medicijnen, loop ik als een zombie rond en functioneer absoluut niet in mijn normale leven en werken is al helemaal niet mogelijk.

  Reageer
  #6

  Dit komt mij heel erg bekend voor allemaal.
  De reden van mijn ruggenprik was ook een spoedkeizersnede, de 4de keer was het pas raak.

  Ik kreeg tijdens de eerste 3 prikken (die dus mislukte) hele erge ''stroomschokken'' in mijn benen, deze pijn is eigenlijk nooit meer weggegaan.
  Gelukkig heb ik geen last bij het liggen oid maar ik heb wel dat ik soms gewoon door mijn been heen zak en dan weer zo'n stroomschok gevoel heb.
  Wel heb ik nog vaak een apart gevoel op mijn rug, kan niet zeggen dat het pijn doet maar het is zeker aanwezig.Naar mijn gevoel was dit de eerste prikplaats.

  Ik heb er gelukkig niet dagelijks last van, maar het moment dat ik door mijn been zak is zeer pijnlijk, soms schieten de tranen dan echt in mijn ogen.

  Herkennen jullie die ''stroomschokken'' ook?

  Reageer
  #7

  hoi hoi

  dit is zeer heftig allemaal zeg. bij mij wordt het 30 mei 2 jaar geleden. dus het kan inderdaad heel lang duren voor het over gaat.
  ik moet zeggen dat ik vandaag het eerts wakker werdt zonder pijn kan het bijna niet geloven. vanavond moet ik weer naar accupuntuur voor de tweede keer. de man was echt bizar hij voelde en vroeg meteen of ik een ruggenprik had gehad zonder dat ik iets verteld had. het is een chineesze man eerts vond ik het niks allemaal. maar ik denk probeer het gewoon. de twee dagen ernaa veel meer pij als anders toen dacht ik nee he. waarvan de eertse dag het gevoel alsof me iemnd de rug blauw geslagen had ze voelde het. maar vannacht doorgeslapen. niet te geloven. en nu vanavond weer terug, ik ga het even volhouden hij zei de klachten kunnen weggaan maar in iedergeval velicht worden! ik geloofde het echt niet naar alles wat ik geprobeerd heb! nu is het afwachten of het morgen en overmorgen enz goed blijf gaan. kan het bijna niet geloven. maar ik ga dit afmaken.
  heb er nooit in geloofd maar uit wanhoop probeer je echt alles.
  daar ik ik in ziekenhuizen niet meer zoveel vertrouwen heb. naar nog een mislukte opratie aan de galblaas wat mij bijna het leven gekost heeft. ik wil u wel op de hoogte houden hoor! wat bereft die ander reactie(van de keizersnede) dat met die stroom stoten herken ik niet.
  dat lijkt me ook pijnlijk zeg! bij mij zat de 13 ruggenprik pas.
  dus daar is het fout gegeaan denk ik. snap ook niet dat ze me toen niet onder narcose gebracht hebben toen het niet bleef lukken mijn man zei in ieder geval dat ze 3kwartier bezig zijn geweest voor dat het lukte. ik kan het mezelf niet meer zo herinneren. ik was zo duf van de morfine! maar ik hoop dat het bij julle beide overgaat. bij intersse hou ik jullie op de hoogte

  Reageer
  #8

  Hallo,
  Ik heb geen last van 'stroomstoten'.
  Ik ben wel voor de operatie voor de inbreng van de ruggeprik door de anesthesioloog gewaarschuwd dat wanneer ik 'stroomstoten' zou voelen door de prik in onmiddellijk aan de bel moest trekken....

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Oke, weet u misschien ook wat dat dan betekend?
  Mij is hier helaas niks over gezegd.

  Reageer
  #10

  afgelopen donderdag weer acupuntuur gehad.
  maar sinds dien heb ik weer meer pijn.
  dat valt tegen.
  maar ik wil het even volhouden.
  zou een reactie van lichaam kunnen zijn zeiden ze.
  dus ik probeer nog een paar keer.
  en dan pas weet ik of mij helpt of niet.
  vanavond moet ik weer.
  ben eens benieuwd.
  als het niet beter zou gaan ben ik einde raad en weet ik even niet wat dan te doen.
  maar ik wacht nog even af!

  Reageer
  #11

  Hoi mensen,

  Blij jullie verhaal te lezen! Het is bij mij allemaal nog maar kort geleden. Ben afgelopen maandag geopereerd en daarbij dus gekozen voor een ruggeprik. Eerste keer prikken ging niet goed, voelde 3x een stroomstoot door mn linkerbeen gaan. Vervolgens is er opnieuw geprikt, maar nu een niveau lager. Na de operatie (toen verdoving was uitgewerkt) kreeg ik enorme pijn in mn linkervoet. Kan mn voet toaal niet bewegen en er niets op verdragen, heb elke minuut een stroomstoot er doorheen. Binnenkort MRI en aan de lyrica, maar heeft nog weinig effect.
  Hoe is het inmiddels met jullie gegaan de afgelopen tijd?
  Veel sterkte in elk geval!

  Groetjes

  Reageer
  #12

  Hierbij is duidelijk iets misgegaan. Misschien is er wel een zenuw geraakt bij de ruggenprik, of is een zenuw geprikkeld geraakt. Of dit op een MRI te zien is weet ik niet. Ik heb het vermoeden dat er een fout gemaakt is door de aneathesioloog. Heb je dit wel eens met hem of haar besproken?

  Reageer
  #13

  Ja, dat was ook hetgeen wat de anesthesist gezegd heeft. Of de zenuw is geprikkeld of beschadigd. Hij kan mij in elk geval geen uitsluitsel geven en heeft het over een herstel van dagen/weken/maanden.
  Heb geen idee wanneer dit over zou moeten zijn (als het alleen een geprikkelde zenuw is). Enig idee hoe ik kan achterhalen of mijn zenuw werkelijke beschadigd is of dat ie alleen geprikkeld is?
  Rupert, mag ik vragen of jij dit ook hebt meegemaakt? Of ben je medicus?

  Reageer
  #14

  Neurotrauma is zeer lastig te beoordelen omdat neuraal weefsel erg klein en dun is. Je kunt het dus niet zien op een foto of iets dergelijks. Maar als er enige motoriek aanwezig is en als je wel iets kunt voelen, dan is dat een goed teken, en lijkt herstel op termijn goed te kunnen zijn. Als zenuwen beschadigd zijn, dan moeten ze soms opnieuw aangroeien, en dat kan best een half jaar duren.

  Reageer
  #15

  Hallo,
  Mijn klachten eerder omschreven werden in eerste aanleg ook gekoppeld aan het mogelijk raken van een zenuw bij de prik. Er werd mij verteld dat het (zelfstandig) herstel zo'n 200 dagen zou kunnen duren en gedurende die tijd kreeg ik medicijnen voor de symptonen. Het vervelende in deze periode is dat je het gevoel hebt dat er geen onderzoek wordt gedaan naar een mogelijk te behandelen gevolg van de klachten na de prik. Afwachten is het enige devies. Dit valt en viel me moeilijk omdat ik met name qua verstand en gevoel niet wil/wilde accepteren dat de verschijnselen mogelijk permanent zouden worden/zijn. Dat er in de tussentijd niets aan onderzoek gedaan werd kon ik me niet bij neerleggen en heb ik nog steeds moeite mee. Daarom ben ik na 5 maanden voor een second opinion naar het VU Medisch Centrum gegaan. Alle lof over de wijze waarop ze je daar serieus nemen en er alles aan doen om vanuit respect te proberen om je te helpen en een oorzaak van de klachten te achterhalen. Een belangrijk persoon daar is Prof. Zuurmond, hoofd van de pijnpoli. Deze heeft ook een boek geschreven: "Altijd pijn: wat is hier aan te doen?" (alles over de behandeling van zenuwpijn of pijn door weefselschade) isbn 9066119527
  Zijn eerste conclusie was dat de oplossing gezocht moet worden binnen de neurologische afdeling. Voor mij heeft dit geleid tot diverse MRI's en ook een zogenaamd SEP onderzoek http://www.umcutrecht.nl/zorg/patienten/onderzoek/S/somatosensoryevokedpotential/onderzoek.htm
  Daarna nog onderzoeken bij de uroloog.
  Uiteindelijk heeft dit niet geleid tot de herleiding van een oorzaak van mijn klachten na de prik en moet ik het nu leren accepteren.
  Ik heb het vermoeden dat een aantal reacties (waaronder de tweede) afkomstig zijn vanuit het medische circuit. Ik zou deze mensen het advies willen geven om vanuit de klachten en beperkingen van de slachtoffers dezen toch vooral het gevoel te geven om alles op alles te zetten om een oorzaak te vinden. Ik snap best dat een beschadigde zenuw zo'n 200 dagen nodig heeft om uit zichzelf te herstellen maar ik persoonlijk heb grote moeite gehad om me daarbij neer te leggen en zomaar te accepteren waarbij ik het idee heb dat ze dit niet altijd realiseren. Wat dat betreft ben ik blij met mijn second opinion in het VU.

  Reageer
Reageer op: Zenuwpijn in onderlichaam door mislukte ruggeprik?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief