Oorsuizen, lichtflitsen, sensaties hersenen

 • #1

  Zo'n anderhalve maand geleden kreeg ik last van oorsuizen. De eerste 2-3 dagen kwam het langzaam opspelen. Ook begon ik last te krijgen van tintelingen bij wang, ogen, kin, voorhoofd en boven op het hoofd. Toen iemand aangaf dat dit laatste zou kunnen komen door hyperventilatie of een onbewuste paniekaanval ben ik hier op gaan letten. De tintelingen en druk rond mijn gezicht nam af.

  Mijn gehoor zag er beter dan normaal uit. De oren zagen er goed uit. Dus ik geloofde hierna ook meteen dat het door langdurige stress zou kunnen komen. Ik ben nu een maand bezig met meditatie, mindfulness, ademhalingsoefeningen. En dat geeft me rust. Meestal kan ik het oorsuizen wel verdragen, maar zodra ik ga slapen merk ik toch dat er nog van alles aan de hand is. Het lijkt helaas ook steeds erger te worden. Als ik ga liggen voelt het alsof het regent en er op meerdere plekken op mijn gezicht druppels vallen. Ik ervaar soms lichtflitsen. Vooral de laatste avonden en een nare vorm van sensaties op mijn hoofd aan een kant. Ik zou niet meteen zeggen dat ze extreme pijn doen, maar het voelt alsof er om en om op plekken op mn hersenen iets op knappen staat, of iets over mijn hersenen kruipt. Het voelt anders dan spierspanning en dieper. Alsof er iets van kortsluiting ontstaat. Ook wordt ik soms wakker en hoor ik mijn oren zo hard suizen dat er 4 of 5 geluiden tegelijk hoorbaar zijn. Mijn andere oor is sinds kort ook geluiden gaan maken overdag. En als ik gaap hoor ik het voor het eerst de laatste weken ook aan alle kanten rinkelen. Ik slaap verder voldoende, maar wordt altijd ziek wakker met hoofdpijn en die zelfde sensaties op het hoofd.

  Het liefste blijf ik geloven dat dit door stress komt en dat als ik zo door ga ik de klachten wat kan verminderen. Werken is nu niet mogelijk hierdoor. Maar toch vraag ik me soms af of dit wel normaal is bij stress of het toch iets anders kan zijn. Ik zoek dus een stukje bevestiging omdat ik nergens verder iets jan vinden over de combinatie van deze klachten.

  Reageer
  #2

  Ben je toevallig bekend met een lage bloeddruk?

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Oorsuizen kan zeker een gevolg zijn van stress, hyperventilatie of spierspanning.
  En als je last van alle drie tegelijk hebt, zeker!
  Want die dingen werken elkaar ook lekker in de hand en houden elkaar in stand.....

  Ben je, sinds je deze klachten hebt, ook bij een fysiotherapeut geweest? Die zou kunnen chechen hoe je ademhaling is (je kunt onbewust langdurig of chronisch hyperventileren) en of je veel spierspanning in je schouders,nek en kaken hebt.
  Stress kan lang nawerken hoor,ook als je er niet bewust meer last van hebt.

  Als je trouwens meer wilt lezen over klachten als jij beschrijft, lees dan hier op het forum alle topics over angst,stress en hyperventilatie eens door. Daar zul je ze zeker tegen komen en nog véél meer klachten die er door veroorzaakt kunnen worden.

  Reageer
  #4

  Ja vroeger wel. Momenteel niet en ziet alles er goed uit gelukkig.

  Reageer
  #5

  Hallo Suzan,

  Dankjewel ook voor jouw reactie. Dat biedt weer wat rust. Ik ben wel al twee keer bij een masseur geweest met fysio achtergrond. Hij heeft een intensieve behandeling van nek, schouder, rug gedaan (niet prettig overigens). Ik merk hier uit weinig verschil tot nu toe, maar misschien heb je gelijk dat ik het tijd moet geven. Er zit namelijk soms wel een intensivering of verandering in het geluid of hoeveel ik die tintelingen voel vlak na de behandeling. Op lange termijn niet per se.

  Ik zal eens kijken of ik een afspraak bij de fysiotherapeut kan regelen. Iemand wie inderdaad kan meekijken in de ademhaling. Het is nog een beetje zoeken wat nu wel een niet positief bijdraagt. Compleet afzonderen van sociaal contact is ook niet goed maar op het zelfde moment heb ik ook het idee dat dat weer bijdraagt in overprikkeling.

  Nogmaals dank voor je reactie en ik zal eens proberen wat geduld te hebben en rond te zoeken.

  Mvg

  Reageer
  #6

  Er kunnen allerlei factoren zijn. Denk aan voedingspatroon, tekorten aan voedingsstoffen. De trend van tegenwoordig om minder of geen vlees te eten, kan problemen geven. Denk aan soja die ontregelend kan werken op je schildklierhormonen. Zou ook altijd etiketten lezen. Eventueel medicijngebruik, waaronder anticonceptie, kan ook klachten geven. Misschien een lichte scheefstand van wervels, waaronder de atlas. Verder de invloed van electro-magnetische velden, zoals van electrische wekker, wifi en smartphone. Slapen op metaal is ook niet gezond. je lichaam kan dan moeilijker aarden en ontspannen en metaal trekt straling aan.

  Reageer
  #7

  Herkenbaar. Ik heb zodra ik mijn ogen sluit een trillend beeld en allerlei flitsen in mijn gezichtsveld wat niet ophoud totdat ik mjjn ogen open. Ik heb hier net een topic voor gemaakt. Ik heb ook oa oorsuizen en een drukkend vol gevoel in mijn hoofd.

  Reageer
  #8

  Net terug van een avond met vriendinnen bij een vriendin thuis. Kreeg steeds meer oorpijn en nu dat ik thuis ben gepaard met dat het oorsuizen zo hard is dat het voelt alsof mn hoofd explodeert. Het is aan het gillen aan een kant. Aan de andere kant hoor ik ook 2 geluiden en aan de kant die het ergste is met oorpijn er bij ook druk aan de zijkant van het hoofd. Het is niet meer handelbaar zo. Geen geluid kan het overstemmen. Dus wordt helaas niet veel slapen...

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Is er al een bloedonderzoek gedaan? Is B12 er ook in meegenomen?

  Reageer
  #10

  Mijn B12 zat aan de hoge kant.

  Reageer
  #11

  Op aanraden toch de rest van het verhaal hier onder plaatsen:

  Ongeveer een maand geleden heb ik een bericht geplaatst dat ik plots last kreeg van oorsuizen. De laatste weken neem ik veel rust en momenteel ben ik zelfs even op vakantie om lekker tot ontspanning te komen. Het lijkt echter alleen maar erger te worden. Alhoewel ik juist het idee heb dat ik er positiever in sta en voldoende rust afwissel met leuke dingen.

  Veel momenten is het zo erg dat het fysiek pijn doet aan mijn hoofd. Nu werd ik vanochtend iets te vroeg wakker. Ik wilde nog even proberen te slapen (ook al gaat dat door de luidheid van het geluid moeilijk). Het komt helaas boven iedere vorm van afleiding uit. Ook een waaier. Gelukkig lukte het doormiddel van een meditatie iets meer afgeleid te raken. Ik viel weer in slaap, maar voelde nog dat ik op mijn bed lag. Toen voelde ik iemand haar arm op die van mij leggen en naast mij komen zitten. Ik hoorde twee vrouwen fluisteren. Op hetzelfde moment voelde ik de rechter voorkant van mn hersenen warm en overactief worden alsof er allemaal snelle stralingen doorheen liepen en ik hoorde mijn oorsuizen nog velen malen luider worden. Toen ik mn ogen open kon doen bleef het galmen en na 5 minutjes werd het weer iets rustiger.

  Laatst had ik dit ook al eens midden in de nacht. Een ervaring dat iemand mij aanraakte etc. Het voelt precies zoals het in het echt zou voelen en ik heb dus op dat moment ook echt het idee dat iemand mij aanraakt, om me heen gaat liggen en al dat soort dingen. Ook toen ik die keer mijn ogen open kreeg waren mijn oren aan het schreeuwen alsof ik net naast een bom had gestaan die afging. Hierna heb ik veel lucide gedroomd.

  Kan dit allemaal komen door stress? want ik schrik soms wel een beetje van deze dingen en vind het toch vreemd dat dingen steeds erger worden ipv beter.

  Reageer
  #12

  Twee weken geleden kreeg ik de uitslag van de MRI van de neuroloog. Hier zag alles er goed uit. Verrassend genoeg luchtte dit op. Nu kon ik echt volledig toegeven aan het idee dat het stress gerelateerd is.

  Ik werk momenteel even niet, houd een goed ritme aan, doe ademhalingsoefeningen en meditatie en sommige momenten gaan echt best goed op een dag. Ik kan goed kalm blijven onder de momenten dat het echt heel nadrukkelijk aanwezig is. Richting de avond uren wordt het echt een alarm en door met een kruik te slapen kan ik nog enig sinds in slaap komen. Ik heb verbetering ervaren in hoe ik er mee omga/coping's mechanismen, maar vind wel dat de klachten erg heftig blijven en kan me nog geen werkend leven voor me zien.

  Sinds de start van mijn klachten blijf ik bijkomend last houden van soms tintelende of drukkende plekken langs mijn slaap en de kruin en achterkant van mn hoofd. Soms voelt het alsof er van die schijfjes onder zitten die naar buiten duwen. Ook houd ik last van migraine. Dit wil ik echt wel de tijd geven. Misschien is 3 maanden rust, ontspanningsoefeningen en regelmaat nog niet perse voor iedereen een periode waarin je verbetering zou horen te merken.

  Hetgeen wat mij echter niet helemaal lekker zit is de 4 ervaringen die ik tussendoor heb gehad. Waarbij ik lig te slapen en me er bewust van ben dat ik in mijn bed lig. Er zijn dan een of twee gebied van mijn hoofd (voelt als hersenen) die beginnen te kietelen. Het voelt een beetje zoals die hoofdmassage spin en dan echt overmatig. Alsof het gebied overactief wordt. Dan voel ik een hitte in dat gebied opkomen. Hoor mn oren harder en harder suizen. In een keer pulseert het geluid (wat het normaal nooit doet) alsof het afgeschoten wordt. Draaiduizeligheid treedt op voor 5-10 seconden. Ik voel alles draaien doe m'n ogen open en het geluid galmt als een malle. Alsof ik net naast een bom heb gestaan. Zo erg als deze ervaringen is het geluid nooit en harder kan ik het me ook niet voorstellen.

  Ik blijf hier relatief rustig onder. Er speelt bij mij alleen wel enige twijfel. Is het verstandig om dit te blijven aankijken, met het idee dat het stress is. Mentaal vind ik daar nu wel mn rust in al vind ik de mate van klachten nog erg extreem. Of is het verstandig om toch iets van vervolgonderzoek aan te vragen zoals een CT? Mijn bedrijf arts spreekt alweer over het mogelijk oppakken van wat werkzaamheden over een maand, maar eerlijk gezegd kan ik het met deze toestand nog niet voor me zien.

  Reageer
  #13

  Hoi,

  Je klachten klinken echt als stress gerelateerd/passen daar echt bij hoor!
  Als aanvullende onderzoeken nodig geweest zouden zijn,had de neuroloog dat gelijk voor gesteld.
  Heb je ook hulp van bijvoorbeeld de praktijk ondersteuner bij de huisarts om over je angst om toch iets te mankeren en over de klachten die je ervaart, te praten?
  Ik zou je dat anders aan willen raden.
  Voor jezelf, om meer rust te krijgen,maar ook naar je bedrijfsarts toe.
  Huisarts of praktijk ondersteuner mogen geen leidende richtlijnen geven over werkhervatting,dat is aan de bedrijfsarts.
  Maar als jij daar onder behandeling bent,kun je wel en aangeven dat je hulp hebt bij je herstel en ook dat je misschien meer tijd nodig bent en op wat voor basis je gaat beginnen met werken als je zover bent.
  Als je huisarts of po aangeven dat je meer tijd nodig bent, wordt dat vaak beter opgepakt dan wanneer je dat zelf aangeeft.
  En mocht je dan langer dan 6 weken thuis komen te zitten,heb je ook gelijk naar het UWV een goede basis voor je ziekte dossier.
  Dat scheelt nog veel meer stress!

  Reageer
Reageer op: Oorsuizen, lichtflitsen, sensaties hersenen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief