Tintelingen linkerkant lichaam

 • #1

  Hallo!

  Ik ben een vrouw van 37 jaar en heb sinds 3 maanden neurologische klachten. Welke ervaringsdeskundige/medicus wil even met mij meedenken?

  Het begon met tintelingen en een doof gevoel in mijn linkervoet, met uitstraling naar mijn linkerbeen. Nu tintelt ook mijn linkerhand, met uitstraling naar mijn arm. Ik voel kleine schokjes richting mijn vingers.

  De huisarts heeft bloed geprikt (HbA1c, vitamine B1, B6, glucose, ALAT, Gamma GT, Vitamine B12). Geen bijzonderheden, al vond ik mijn HbA1c wat hoog voor mijn leeftijd en gezonde leefstijl (waarde 41).

  Vorige maand heb ik bij de neuroloog allerlei tests gehad, daar scoorde ik goed op. Ook de MRI vertoonde geen afwijkingen (een MRI zonder contrastvloeistof). Volgende week heb ik weer een consult bij de neuroloog, maar het duurt me te lang; de klachten nemen met de dag toe.

  Ik hecht veel waarde aan een gezonde leefstijl: ik eet gezond, ben sportief en rook en drink niet. En door deze vreemde, voor mij onbekende, klachten maak ik me ernstige zorgen. Ik voelde me voordat deze klachten begonnen niet gestresst, maar kan het ook iets psychisch zijn?

  Alvast bedankt voor het meedenken!

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Als je dit forum een beetje door gaat lezen,zul je zien dat heel van dergelijke "onverklaarbare klachten" kunnen worden verklaard door (onbewuste) hyperventilatie. Er is ook een lijst met de vele lichamelijke klachten die hyperventilatie kan veroorzaken.  Grote kans dat je jou klachten daar ook in herkent

  Reageer
  #3

  Dank voor je reactie. Daar heb ik inderdaad over gelezen. Ik ben al erg bewust bezig met ademhalen (yoga nidra) en ontspanning. Ik hoop eerlijk gezegd dat het zoiets is. Maar is het dan wel logisch dat het enkel voorkomt aan de linkerkant van mijn lichaam?

  Reageer
  #4

  Vraag me niet waarom,maar hyperventilatie klachten schijnen juist vooral links voor te komen

  Reageer
  #5

  Ik hoop echt dat dit het is, maar ervaar geen stress en ben ook helemaal niet bekend met deze symptomen.

  Zijn er mensen die zich herkennen in de klachten of er nog andere ideeën over hebben?

  Reageer
Reageer op: Tintelingen linkerkant lichaam
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief