Gevolgen zenuwletsel lange termijn

 • #1

  2 jaar geleden heb ik een injectie gekregen in mn hand. Deze normaal gesproken pijnlijke prik, voelde ik helemaal niet. Er "knakte" alleen iets en mn duim werd dirwct doof.

  De huisarts reageerde daarop met de woorden " oh, dan zal ik wel een zenuw geraakt hebben." Na 2 dagen kreeg ik vreselijke pijn in mn duim, maar ik had geen idee dat dat met die geraakte zenuw te maken kon hebben, ik dacht dat dit te maken had met mn pezen ( ik ben bekend met de quervain, daar kreeg ik ook de injectie voor) en de dokter stuurde mij ,na tweemaal terug gekomen te zijn vanwege deze hevige duimpijn, naar handtherapie. Ik ben nu na ruim 2 jaar overal geweest. Van de handchirurg tot de pijnpoli, allen zonder succes. De handtherapeut heeft weleens benoemd dat dit toch een gevolg is van de spuit, echter herkende ik de pijn niet als zenuwpijn. In mijn beleving zijn dat schokken, en ik heb heftige "scheuten" . Later ben ik doorgestuurd naar the hand clinic voor een second opninion, de behandelaar daar constateerde neuropraxie aan de nrrs(?) Ten gevolge van injectie. Hij vertelde mij dat een zenuwbeschadiging die al zo lang speelt, zonder enige verbetering, vaak niet meer overgaat. Bij de pijnpoli heb ik iontoforese met ketamine geprobeerd, hier reageerde ik slecht op, dus werd het een tcprf behandeling. Tot nu toe zonder resultaat.

  uit wanhoop ben ik gaan googlen en ik kwam tor mijn grote ontzetting uit bij mechanisch zenuwletsel. Dit omschrijft eigenlijk exact mijn klachten, ook heb ik een stukje bij mn duim, vlakbij het gebied waar toen geprikt is, waar geen gevoel is. Ook stond er ,dat het grootste kenmerk de directe uitval/doofheid is,die ik ook had, en wat ik ook gelijk aan de huisarts vertelde(" oh, ik voel echt niks van die prik, wat een mazzel, ik las dat het eeg zeer deed!") En na de spuit heb ik direct gevraagd of het normaal is dat je duim doof wordt( oh, dan zal ik wel een zenuw geraakt hebben). Het ergst vind ik,dat online overal staat, Dat dit zsm operatief hersteld moet worden.

  Ik heb 5 september een gesprek bij de revalidatie arts , en ik ga daar mijn vraag voorleggen ook. Want als dit dus door die prik komt, ben ik zeer boos op de dokter, dat zij mij niet doorgestuurd heeft of uberhaupt benoemd heeft dat dit consequenties zou hebben. Ik kan namelijk nog maar heel weinig met de betreffende hand, en het bemoeilijkt mijn leven heel erg.

  *Maar wat ik niet goed kan vinden online , is wat de gevolgen zijn voor mij nu, en ook op de langere termijn. Is er nog mogelijkheid dat dit hersteld kan worden, kan dit verder verergeren als dit onbehandelt blijft? Ikzelf heb steeds vaker uitstraling naar mn elleboog, is dit dezelfde zenuw? Sorry voor het ontzettend lange verhaal, het zit me erg hoog momenteel.*

  Reageer
Reageer op: Gevolgen zenuwletsel lange termijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief