wat zou dit kunnen zijn

 • #1

  Heb al twee jaar last van hoge druk in mijn hoofd...Met name rond het voorhoofd en de ogen en het gevoel wordt steeds erger..Een heel erg dreigend gevoel...De laatste tijd ook heel veel hoofdpijn erbij...
  Ogen zijn nagekeken, ook op andere gebieden dan neurologisch gebied is alles onderzocht..uitgebreid bloed laten prikken enz enz... Het is voortdurend aanwezig en ben de wanhoop nabij..iemand suggesties?
  Ps de neuroloog gaat nu weer kijken, maar al eens eerder wel een ct scan gehad en die was goed zeiden ze...

  Reactie
  #2

  goed dat de neuroloog er naar kijkt, als er weer niets wordt gevonden, dan een eens andere weg nemen: Klassiek Homeophaat of arts in Chinese Geneeskunde(acupuntuur) beiden kunnen wel iets met deze klachten.
  sterkte en succes, Brenda

  Reactie
  #3

  Bedankt voor jouw antwoord..
  Maar ik heb al acupunctuur gehad maar heeft niks geholpen, heb je nog een idee wat het zou kunnen zijn? En weet jij of bijv op een mri scan alles in het hoofd te zien is, ook achter de ogen enzo?
  Ik word zo moe van alle wachttijden steeds, moet nu ook weer anderhalve maand wachten en dat is dan alleen nog voor consult...onderzoek duurt dus nog langer...En het gaat al bijna twee jaar zo.
  Heb je nog andere tips of adviezen?

  Reactie
  #4

  Als aanstuurt op een privé-onderzoek, ben je daar volledig vrij is.

  Reactie
  #5

  je bedoelt een prescan oid? Dat kost 1000 euro heb ik al geinformeerd dat je zelf moet betalen, dat is toch van de zotte? Betaal je zoveel aan verzekering en dan moet je dat zelf gaan betalen? Heb het wel overwogen maar vind het eigenlijk te ver gaan...

  Reactie
  #6

  Je bedoelt prescan oid?? Dat kost heel veel geld dat je zelf moet betalen..heb al eens geinformeerd maar ik vind het van de gekke dat als je zo goed verzekerd bent je dat zelf moet betalen..Heb het wel overwogen maar vind het eigenlijk te ver gaan...

  Reactie
  #7

  Ben vandaag naar opticien geweest (jaar geleden ook) en heb oogdruk laten meten..was toen 18 en nu 23 (meerdere keren gemeten)in korte tijd 5 stijging is best veel werd gezegd..normaal moet het onder de 21 zijn...
  Mijn vraag is: kunnen klachten van drukkend gevoel in/achter ogen komen door hoge oogdruk?? Ik ben hiervoor nooit naar de oogarts geweest dus zou bijna denken dat het hier iets mee te maken heeft..
  Glaucoom zit ook bij ons in de familie...

  Reactie
  #8

  Glaucoom wordt meestal laat opgemerkt, zodat al schade kan zijn opgetreden. Broers en zussen van patiënten met glaucoom hebben ongeveer 20 procent kans dat zij de ziekte ook zelf krijgen voordat zij 70 jaar zijn. Dat is ongeveer 5 keer het risico van de gewone populatie bij dezelfde leeftijd. Het is verstandig om directe familieleden van patienten met glaucoom te screenen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik had een afspraak bij de oogarts voor over zes weken maar nu moet ik al dinsdag as komen..is toch ook niet voor niks zou je zeggen? Ass zei dat het voor de zekerheid is maar ik vind het nog al een verschil... Is er iemand die weet of een hoge oogdruk klachten kan geven of dat druk in/achter de ogen door een oogziekte kan komen?

  Reactie
  #10

  Wanneer de oogdruk stijgt (dat wil zeggen, hoger dan 22 mm Hg), is er kans op glaucoom, waardoor er schade aan het netvlies of aan de oogzenuw kan ontstaan.

  Reactie
  #11

  Glaucoom is een chronische oogaandoening. Hoe glaucoom precies ontstaat is nog onbekend. Bij de meest voorkomende typen glaucoom speelt een verstoring van de afvoer van het kamerwater in het oog een rol. De verhoogde oogdruk die daardoor ontstaat, beschadigt de oogzenuw. Bij aanhoudende verhoogde oogdruk sterven de oogzenuwvezels geleidelijk af waardoor delen van het perifere gezichtsveld verdwijnen. Glaucoom kan echter ook ontstaan bij een normale oogdrukken.

  Vroege opsporing van glaucoom is belangrijk; met een tijdige behandeling in een vroeg stadium kan de schade aan het gezichtsveld worden beperkt of de progressie ervan worden vertraagd. Onbehandeld glaucoom kan tot blindheid leiden.

  http://www.glaucoomvereniging.nl

  Reactie
  #12

  Glaucoom
  http://www.dokter.nl/forum/Medicijnen/215260-Glaucoom.html

  Glaucoom
  http://www.dokter.nl/forum/Ogen/96225-Glaucoom.html

  Sterretjes zien
  http://www.dokter.nl/forum/Ogen/97492-Sterretjes-zien.html

  Heeft iemand ervaring met een hoge oogdruk?
  http://www.dokter.nl/forum/Ogen/97459-Oogdruk.html

  Last van hoge oogdruk
  http://www.dokter.nl/forum/Ogen/207848-Last-van-hoge-oogdruk.html

  Reactie
Reageer op: wat zou dit kunnen zijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief