Elektrische tintelingen gezicht, oorsuizen en duizelig

  • #1

    Dag allemaal! Ik hoop dat er herkenning is in mijn klachten:

    Ik ben al van kinds af aan duizelig en licht in mijn hoofd. Ook een lichte suis in mijn rechteroor. Voor 3 weken geleden kreeg ik ineens enorme druk in mijn oor. Erge duizeligheidsaanval gehad. Dokter dacht meniere. Maar sinds 2.5 week heb ik aan de rechterkant van mijn gezicht op plekken elektrische tintelingen, alsof de verdoving van de tandarts uitwerkt. Ook suist mijn oor harder. Wat kan dit zijn? Ben erg bang voor een (brughoek)tumor!

    Reageer
    #2

    Hey,

    Heb je misschien ook veel spanning op je spieren? En dan met name je schouders, nek, de overgang van je nek naar je schedel en je kaken?

    Daar kunnen dergelijke klachten ook door veroorzaakt worden. Je zou het bij een fysiotherapeut kunnen laten controleren.

    Als die ook niks vinden kan, zou je een verwijzing naar een neuroloog kunnen vragen aan je huisarts.

    Groetjes Suzan

    Reageer
    #3

    Dankjewel voor je reactie! Kun je daar bij je kin, voorhoofd, wang en langs de ogen zo gevoel van krijgen?

    Hartelijke groeten!

    Reageer
    #4

    Hey,

    Ja, ik in elk geval wel ?

    Suizende en ploppende oren, tintelingen in mn gezicht, het gevoel van oorpijn en kiespijn tegelijk, klapperende tanden, hoofdpijn, duizeligheid, wazig zien staan allemaal op mijn lijstje.

    Gelukkig kan mijn fysio dat verhelpen en weet ik dat het niks ernstigs is,ookal is het wel een heel naar gevoel

    Reageer
    #5

    Wat ben ik blij dat je herkenning hebt!

    Ik zie ook geregeld lichtflitsen en verder alle klachten die jij ook neergezet hebt. Heb jij ook een vol gevoel in je oor? Ben jij eerst naar de fysio geweest of eerst onderzocht dat er verder niks was?

    Ik heb vooral rechts, maar nu ook soms links elektrische tintelingen overal, zo naar! Ervaar jij het ook als elektrische tintelingen?

    Bedankt voor je reacties hoor, dat doet me echt goed!

     

    Reageer
    #6

    Je bent dus niet de enige!

    Ik had toen idd het gevoel dat er stroomstootjes over mn gezicht liepen. En steken in mn oren die zo uitstraalden in mn kaken dat ik nauwelijks kon eten. Lichtflisten of sterretjes zien heb ik idd ook gehad, vooral als ik mn ogen dicht deed.

    Gelukkig heb ik er op het moment geen last meer van. Ik had het in een periode dat ik heel veel last van mn rug had en ook heel veel stress. Voor mn rug ging ik toen naar de fysio. Die vroeg toen zelf na het eerste onderzoek al of ik een aantal van die klachten ook had,omdat mijn spierspanning zo ontzettend hoog was. Zelf had ik de link ook niet gelegd, ik dacht dat ik een oorontsteking ofzo kreeg. De fysio heeft mij toen een tijd intensief behandeld en daardoor is het gelukkig over gegaan zonder dat ik er verder voor bij een dokter geweest ben. Ik heb alleen een tijdje van de huisarts spierverslappers gehad,dit had de fysio met mijn huisarts overlegd. Daardoor nam de spanning wat sneller af en kon de fysio makkelijker behandelen.

     

    Reageer
    #7

    Wauw, sjonge, wat een herkenning!

    Vraag me alleen nog af: herken jij druk in je oren? Ik heb zo'n ontzettende druk in mn oren, dat het soms gewoon pijn doet en ik het gevoel heb dat mn hele zijkant van mn hoofd ontploft.. zo naar! Die stroomschokjes zijn ook akelig hè! Gaat de hele dag door, zelfs door mn lip!

     

    Ga maandag meteen bellen naar de fysio! Ik loop nu al 3 weken met deze klachten en ben er echt klaar mee! Ben nog steeds bang dat het alsnog wat anders is, maar houd me vast aan jouw  verhaal, dat het dus niet perse iets ernstigs hoeft te zijn!

    Reageer
    #8

    Ja, dat herken ik zeker! Ik snap precies hoe rot je je daardoor voelt hoor!

    Goed dat je naar de fysio gaat, ik hoop dat je daar net zo van opknapt als ik! ?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik kan donderdag terecht! Zie stiekem best tegen de behandelingen op, vielen die mee bij jou?

    Reageer
    #10

    Dat het geheel pijnloos was, ga ik niet zeggen?. Maar het is prima te doen hoor!

    En het is belangrijk dat je zelf aangeeft wanneer je iets echt vervelend vindt voelen. Daar kan de fysio weer informatie uit halen en er rekening mee houden tijdens de behandeling.

     

    Reageer
    #11

    Ik mag de 2e keer niet zelf rijden en komen, ivm duizeligheid en misselijkheid. Had jij daar ook erg last van? Want daar zie ik best tegenop, maar als het maar helpt..

    Reageer
    #12

    Ja, wel een beetje, vooral het gevoel dat je wat zweverig bent, licht in je hoofd. En idd een beetje raar op de maag.

    Probeer te zorgen dat je de dag dat je de behandeling hebt, verder lekker voor je zelf kunt nemen. Als je de behoefte hebt de rest van de dag lekker op de bank te liggen niks doen, geef daar dan aan toe. Zodat je lichaam echt even tot rust kan komen en kan herstellen.  Bij mij helpt veel water drinken en indien nodig een pijnstiller ook om napijn te verminderen. Even tijd voor jezelf nemen, dan herstel je het snelst

    Reageer
    #13

    Bedankt voor de tip!

    Was jij snel van je klachten af? Ik hoop dat het snel aanslaat, als dit de oorzaak is. Zo druk in mn oor steeds en zo suizen door mn hele hoofd, ik wordt er gewoon een beetje moedeloos van en ook wel de angst of het dit wel is.. hallo hypochonder ?

    Reageer
    #14

    Het is vooral ook het dove gevoel in mn gezicht en die elektrische tintelingen die nu al vanaf vrijdag onafgebroken aanwezig zijn, maakt me best bang!

    Reageer
    #15

    Het heeft bij mij wel een tijdje geduurd voor het echt weg was. Maar dat zegt niet dat dat bij jou ook zo gaat natuurlijk.

    Wat ik je wel aan wil raden, is proberen er niet constant over te piekeren of het toch iets anders zou kunnen zijn. Want stress veroorzaakt onbewust nog veel meer spanning op je spieren. Hoe meer je op je klachten let, hoe aanweziger ze voor je gevoel worden......

    Vraag de fysio ook even of hij of zij naar je manier van ademhalen wil kijken. Je kunt onbewust gaan hyperventileren als je veel pijn of stress hebt en ook dat kan je klachten verergeren en instand houden. Dat deed ik namelijk ook. Nu heb ik inmiddels van mn fysio geleerd om door bewust te ademen, minder spanning in mn lijf vast te houden.

    Het is een proces waar je "even" door heen moet. Maar het kan echt weer goed komen!!

    Reageer
Reageer op: Elektrische tintelingen gezicht, oorsuizen en duizelig


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief