Gevoel alsof vaten in hoofd knellen

 • #1

  Goedendag,

  Ik ervaar vaker in de week een gevoel alsof er een druk opkomt vanuit mijn hals aderen tot aan mijn hoofd. Onwijze druk in mijn hoofd en gevoel alsof mijn vaten niet doorlopen. Ben eerder bij de dokter geweest die aangaf dat het spannings klachten zijn omdat mijn bloed verder schoon is, maar dit lijkt me daar wel te heftig voor. Op dat moment heb ik ook het idee even weg te vallen in me hoofd, het voelt net alsof je je hoofd aanspant zo een druk en dan gevoel alsof je gezicht ontploft

  Reageer
  #2

  Hey,

  Spanningsklachten zou toch wel kunnen hoor.

  Je zou een afspraak kunnen maken bij een fysiotherapeut om naar de spierspanning in je nek,kaken en de aanhechting van de schedel te laten kijken. Als die erg hoog is, kun je hele vervelende klachten krijgen,kan ik uit eigen ervaring zeggen, van wat jij beschrijft tot scheel of wazig kijken en klapper tanden aan toe.

  En daardoor ga je misschien ook wel verkeerd ademen/hyperventileren, wat de klachten nog meer verergert. De fysio kan je daar ook bij helpen, met ademhalings en ontspannings oefeningen.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Het kunnen toch spanningsklachten zijn. heb je veel stress of spanningen?

  Reageer
  #4

  Hey ik heb best wat spanning ja. Merk dat het echt vaak komt opzetten alsof mijn hersenen en schedel verkrampt en ik bijna een flauwval krijg.
  Ook heb ik het moment dat ik amper kan ademen omdat mijn nek verkrampt of dergelijk

  Reageer
  #5

  Dat lijken dan toch angst/spanningsklachten en hyperventilatie. Je zou naar een fysiotherapeut kunnen gaan voor ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen

  Reageer
Reageer op: Gevoel alsof vaten in hoofd knellen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief