• #1

  Goedemorgen!

  Ik ben nu al 10 maanden op zoek naar antwoorden en hopelijk kan iemand me helpen. Wordt onderhand wanhopig. Mijn situatie begon 10 maanden geleden met vage buikklachten. Ongeveer een maand erna kreeg ik helse pijn aan de achterkant van mijn rug, tussen mijn schouderbladen. Nu heb ik tintelingen in mijn handen en voeten. Daarnaast een drukkend gevoel op mijn borst. Ook heb ik inmiddels willekeurige spiertrekkingen in mijn hele lijf. Ik heb pijn op mijn slapen en een trekkend gevoel van de spieren in mijn gezicht en een enorm stijve nek. Mijn armen en benen voelen koud. In de nacht, slapen mijn handen en armen, voelen ze opgezwollen en ik krijg dat niet snel weer weg dan, ik slaap er heel onrustig en slecht van. Ook heb ik het enorm benauwd.

  Ik ben het medische traject begonnen bij een mdl arts. Die heeft niets kunnen vinden (heb een gastroscopie en een endoscopie gehad, daaruit kwam een hemangioom van de lever en galblaaspoliepen). Naar een neuroloog verwezen, die heeft tot nu toe weinig kunnen vinden. Heb meerdere mri's gehad en laatst een SEPP. Een protrusie bij mijn thoracale wervels en een kleine syrinx. Maar niets wat mijn klachten zou kunnen verklaren. Daarnaast heb ik een vitamine d tekort. Mijn b12 is ok, de waarde zat in het grijze gebied maar mijn mma is niet verhoogd (namelijk 245). Ik ben mijn b12 voor de zekerheid met smelttabletten aan het aanvullen, mijn vit d op doktersadvies en ik slik daarbij magnesium. Dit lijkt het allemaal vooral niet beter te maken.  Sterker nog, het lijkt erger te worden.

  Nu heb ik recent van een neuroloog gehoord dat Lyme ook veroorzaakt kan worden door steekvliegen. Ik ben een aantal jaren geleden gebeten door een steekvlieg en kreeg hier een enorme reactie op. Zie foto. Nu kwam uit mijn Elisa de uitslag voor IGG als dubieus, voor IGM al negatief. Mijn western blot heb ik opgevraagd, die foto. Ik kan de uitslag niet goed interpreteren. De uitslag negatief begrijp ik, maar wat betekent de uitslag bij Antigens? Heeft er iemand tips bij wat mijn klachtenpatroon kan passen? Kan het lyme zijn? Zo ja, welke test kan ik het beste doen? Ik heb me rot zitten googlen, maar ben inmiddels ook wel een beetje uitgeput van de strijd met doktoren om serieus genomen te worden.

  Als iemand mij zou kunnen helpen, zou dit helemaal fantastisch zijn.

  Groetjes, Hanneke

  Reageer
  #2

  De western Blot is ook negatief voor Borrelia Burgdorferi. Geen Lyme dus
  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reageer
  #3

  Eens advies vragen aan een complementair genezer; iemand die kijkt naar je voedingspatroon, darmflora, tekorten aan voedingsstoffen enz. Gewoon bloedonderzoek zegt namelijk niet zo heel veel over tekorten en er wordt maar op een paar stofjes getest. Ook gaat het niet alleen om vitaminen maar ook om mineralen, vetzuren en aminozuren. Mensen die weinig vlees eten kunnen allerlei aminozuren tekort komen, zoals taurine.

  Problemen met lever en galblaas kunnen ook te maken hebben met de hele biochemie van je lichaam. Overigens werkt MRI ontregelend op je systeem.

  Misschien dat er ook dingen als beknellingen of scheefstand van je rug kunnen spelen. Dan zou ik ook denken aan osteopathie, misschien een atlascorrectie.

  Reageer
  #4

  Thanks voor de reacties. @Tandor: Tja, volgens mij is het niet zo makkelijk qua Lyme hoor, die diagnose. Maar ja, ik zie wel dat je vaak fan bent van de hyperventilatie. Ik zit namelijk vaker te zoeken naar herkenbare klachten en zie dat je vaak met deze suggestie komt. Ik geloof echt dat het veel kan doen, maar wat ik heb echt niet. @Catootje, hoezo kan een MRI ontregelend werken? Ik ben niet zo van het alternatieve circuit, maar ga er bijna iets mee doen, onder het mom van baat het niet... Thanks voor het advies in ieder geval.

  Reageer
  #5

  Ik ben geen fan van hyperventilatie, maar het is een klacht die de laatste jaren zeel veel voorkomt in Nederland. Prestatiegerichte maatschappij waarbij veel druk op mensen komt te liggen. En een test doen, is soms handig om het dan in ieder geval te kunnen uitsluiten

  Reageer
  #6

  Thanks, maar denk niet dat het dat is.

  Reageer
Reageer op: Lyme?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief