raar gevoel in hoofd door lift

  • #1

    Hallo, ik moet voor mijn werk erg vaak de lift in. Normaal valt het wel mee, maar in deze lift krijg ik elke keer een raar gevoel in lichaam en vooral hoofd ervan (denk de zwaartekracht). Ook als ik tijd erna weer op de grond sta heb ik een gek gevoel in mn hoofd en lichaam alsof ik in de lift sta en dat weer meemaak. Daarnaast ploppen mijn oren ook steeds dicht en blijven ze voor een deel 'op slot'.  Soms geb ik s'avonds hierdoor pijn in denk de buis van eustachius. Mijn vraag is, hoe kan dit en is dit gevaarlijk? Ik word steeds duizeliger op de dag.

    Ik ben een vrouw van 28, slank en volgens mij gezond. Wie kan mij helpen?

    Reageer
    #2

    Het zou kunnen dat de lift net iets te snel voor je gaat. Dat kan kort invloed op je bloeddruk hebben of je evenwichtsorgaan

    Reageer
    #3

    Dank voor uw reactie Tandor. Dat zal dan wel mijn evenwichtsorgaan zijn. Is het gevaarlijk? Ik kan geen herseninfarct of iets dergelijks krijgen? Of problemen met dit evenwichtsorgaan?

    Reageer
    #4

    Dat is niet gevaarlijk maar vooral vervelend. Ik zou er toch mee naar de huisarts gaan en een verwijzing voor de KNO-arts vragen.

    Reageer
    #5

    Wanneer de lift omhoog vertrekt dan treedt de wet van de traagheid (inertie) op in je statolietorganen van je evenwichtsorgaan. De kalkkristallen in het ronde blaasje buigen naar beneden en die in het ovale blaasje drukken op de haartjes.
    Dat geeft even een zwaar gevoel.
    Wanneer de lift stopt dan treedt opnieuw inertie op. De kalkkristallen willen doorgaan in de beweging omhoog. Dat geeft het gevoel alsof je nog even omhoog beweeg, terwijl de lift al is gestopt. Deze gevoelens zijn deste heviger naarmate de lift sneller vertrekt en abrupt stopt. Daarnaast is er verschil in de ervaringen bij mensen.
    Verder is het zo, dat de druk op de oren (lees trommelvlies) afneemt als je stijgt. Dat betekent dat er een overdruk in de trommelholte (middenoor) heerst. Het trommelvlies staat dan bol naar buiten gericht en kan niet meer goed trillen om geluiden op te vangen en door te geven. Als je slikt of kauwt, dan zorgen spieren die om de buis van Eustachius zitten dat de buis open gaat, zodat lucht vanuit de buis van Eustachius via de keelholte kan ontsnappen. Op deze manier komt het trommelvlies weer in de neutrale stand. Omgekeerd zal het trommelvlies tijdens het dalen naar binnen gericht worden, doordat de luchtdruk op het trommelvlies toeneemt. Dit kan bij mensen zelfs behoorlijk pijn doen. Door te klaren of de Valsalvamanoeuvre uit te voeren (lucht vanuit de keelholte in de trommelholte persen, moet je wel de neus dicht houden) duw je het trommelvlies weer terug. Dan hoor je ook een plopgeluid. Dit moet je vaker doen wanneer je lang moet dalen. Er zijn mensen die heel gevoelig zijn voor deze drukverschillen en veel pijn ervaren.
    Al met al niet gevaarlijk, maar voor een aantal mensen vervelend. Met middenoorontsteking mag je derhalve niet vliegen, vanwege de drukverschillen op het trommelvlies. Daarbij kan het trommelvlies zelfs scheuren.
    Met genoemde foefjes kun je jouw klachten wellicht terugbrengen naar aanvaardbare proporties!

    Bijlagen:
    Reageer
    #6

    loooool!

    dit heb ik ook.. en als ik op de loop band sta.. ga ik eraf, en dan heb ik het nog even door..

    Reageer
    #7

    Dat heb ik nu ook! Niet het oorgedeelte maar soms stap ik uit de lift en 2 minuten later schrik ik tijdens het stappen op omdat ik de gewaarwording terug krijg van het staan in een stoppende lift. verschrikkelijk beangstigend! Iemand een idee hoe dit fenomeen heet? Ik heb het overigens ook als ik bv een uurtje op een boot heb gezeten. Uren later, in bed, lig ik dan terug mee te deinen zodra ik mijn ogen sluit

    Reageer
    #10

    Ik heb hier ook verschrikkelijk veel last van, gek genoeg vooral op vakantie en dan in de avond. Ik kan dan niks meer. Alles draait. Niet lopen niet liggen niet zitten. Ik weet niet wat het is maar heb dit nu sinds 2 jaar. Als ik op de boot zit heb ik er ook last van maar in de avond word het zo erg dat het mij belemmerd. Heeft iemand hier ervaring mee en weet wat dit kan zijn? De dokter kan niks vinden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: raar gevoel in hoofd door lift


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief