Lumbaalpunctie

 • #1

  Hallo ik ben Elza, ik ben 29 jaar en heb 4 maanden geleden een lumbaalpunctie laten uitvoeren, deze was zuiver! Mijn klachten zijn onmiddellijk na de punctie begonnen en na 4 maanden niet over.
  - licht in het hoofd , dronken gevoel
  - nekpijn
  - niet kunnen concentreren
  - heel erg moe
  Ik ben al thuis van februari
  Ik kan gewoon niet meer functioneren.
  Ik lees overal dat de hoofdzakelijke klachten hoofdpijn zijn , maar dit heb ik niet gehad!
  Is dit normaal. Ik ben al terug bij neuroloog geweest en die weet het ook niet meer! Fysiotherapeut zegt dat mij. Onderdruk niet goed is, osteopaat zegt dat de druk in mijn hersenen niet stabiel is ... maar weet niet of dit terugkomt??? Neus keel en oorarts zegt dat mijn ogen heen en weer gaan, ben nu aan een kuur medrol begonnen voor de druk in mijn oren! Ook nog een klacht. Ik heb in de voorbije maanden cafiene pillen en baxter gekregen en bloedpatch, volgens mij hebben
  Ze toen nog een gat bij gemaakt in mijn ruggenvlies. Ik begin echt wanhopig te worden. Iemand gelijkaardige klachten na ruggenprik of lumbaalpunctie?
  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Voor mij ook nooit meer lumbale punctie. Op een dag twee keer hadden ze bij bij hersenvocht afgenomen, nadien 6dagen plat gelegen. Nog steeds flauw gevoel bij het opstaan en gevoel dat mijn oren dicht klappen. Heb volgende week afspraak met de neuroloog.

  Reageer
  #3

  Elza, hoe is t nu met je? Heb je de oorzaak gevonden?
  Ik heb 2 weken geleden de punctie gehad en voel mij zo extreem moe, oorsuizen heftig, trillerig en wankelig, focussen gaat lastig.
  Heb de eerste 5 dagen totaal plat gelegen ivm extreme koppijn bij omhoog komen.. dat is nu weg. Ik ben benieuwd wie dit herkent
  Kim, hoe is t nu met jou?

  Reageer
  #4

  Nog even ter aanvulling.. na 2 weken toch een bloodpatch laten doen... ik bleef t gevoel houden alsof de wereld trilde, en koppijn en dizzy en misselijk. O en dubbelzien. Bloodpatch ging heel goed, geen pijn, een uur plat

  bij overeind komen merkte ik al dat t beter ging, vooral toen ik ging lopen zag ik duidelijk verschil, alles leek weer helder en scherp om mij heen. Nu nog even 24uur rustig aan, ik heb goede hoop. Dus bij twijfel over een bloodpatch? Doen!

  Reageer
  #5

  nog een update voor de belangstellende; nu 9 dagen na bloodpatch nog / weer trillend beeld, wazig zien en hoofdpijn, as maandag de 2e bloodpatch ?

  Reageer
  #6

  Elza, ik heb die druk op mijn oren ook na een ruggenprik. Ik hoor graaf wat er bij jou geholpen heeft.

  Reageer
  #7

  Want ik word helemaal gek hier. Kan niet voor mijn pasgeboren zoon zorgen... :-(((

  Reageer
  #8

  En kim, ik lees bij jou ook over je oren. Ik heb niet de hoofdpijn. Had jij ook druk op je oren die alleen met klaren / slikken wegging in combinatie met platliggen? Hielp de blood patch hiervoo

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hey Elza,
  Hier ook punctie gehad afgelopen donderdag.
  1 voordeel, sindsdien slaap ik terug vaster ( anders om de 2 a 3u wakker) & de nood is hoog om erg lang te slapen.
  Word wel elke dag extreem moe rond 18u & sleep me de avond door. Eten bereiden & al hetgeen erna is een hele opgave.
  Voor de rest geen klachten. Ook geen hoofdpijn. De dag zelf 4u volledig plat gelegen & erna mocht ik amper uit bed & hoofdeinde maar kleine % omhoog in ziekenhuis.
  Is dit dan normaal ? Gaat dit over of best langs huisarts gaan ?

  Reageer
  #10

  @Line

  Elza uit 2017 reageert vast niet meer. Maar de klachten die jij en de anderen beschrijven komen vaak voor,ik had ze ook na een infuus in mijn rug,dat is hetzelfde idee als een punctie.

  Het is goed om je huisarts in elk geval op de hoogte te stellen. Dan kan die bepalen wanneer het te lang duurt en of er verder onderzoek gedaan zou moeten worden.

   

  Reageer
Reageer op: Lumbaalpunctie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief