cognitief wazig, allergie rhinitis, vitamine d

  • #1

    Geachte lezers,

    graag wil ik mijn verhaal kwijt over de afgelopen drie jaar. Verder hoop ik iemand te vinden die in hetzelfde schuitje zit als ik.

    Het begon toen ongeveer toen ik 20 was. Ik woonde in een gezellig huis en studeerde aan een universiteit. Op een gegeven moment begon ik me af en toe raar te voelen. Ik had het idee alsof ik niet meer goed na kon denken. Het voelde alsof ik in een droom beland was. Ik werd lethargisch en deed steeds meer dingen minimaal. Toch ging het op mijn studie nog prima. Na een half jaar werden de klachten erger.

    Ik kon echt niet meer goed nadenken, kwam overal te laat en was gewoonweg chaotisch en ik voelde me gewoon helemaal 'disconnected'. Het is een lastig te beschrijven gevoel. Op een gegeven moment ben ik hier meer naar de huisarts gegaan. Die heeft toen op een aantal zaken bloedgeprikt. Hier kwam helemaal niks uit. De huisarts vond de klachten erg vaak en zei letterlijk: 'dit is niets'. Drie weken aangekeken. Teruggegaan naar de huisarts. Weer bloed geprikt. Hier kwam weer niets uit. Vervolgens kreeg ik last van holteontsteking. Mijn voorhoofdsholte zat helemaal dicht. Ik ben toen na een verwijzing bij de kno arts beland. Die heeft een foto gemaakt en de holten zaten een beetje dicht, maar dit zou toch vanzelf over moeten gaan. Weer terug naar huis. Toen ik op een gegeven moment een dik oog, kreeg zei iemand dat ik een allergie bloedtest moest doen. Die heb ik toen gedaan bij de huisarts en daar kwam uit dat ik inderdaad ergens allergisch voor was. Doorverwezen naar een allerloog. Allerloog dacht dat het cognifiefe gedeelte van mijn verhaal niets te maken had met allergie, maar erkende wel het ontstoken neusslijmvlies en deed een allergie huidtest.

    Bij de allerloog bleek dat het om huisstofmijt ging en er werd een instelfase densenbilisatie gestart. In het begin merkte ik hier nog maar weinig effect van. Inmiddels ben ik een keer op internet gaan kijken. Daar kwamen mijn klachten het best overeen met de term 'brain fog'. Ik vond mensen die de klachten ongeveer hetzelfde beschreven als ik. Het niet kunnen nadenken. licht in het hoofd. wazig gevoel. alsof je droomt. lethargisch. (mijn huid in mijn gezicht voelt trouwens ook erg droog en een beetje als een masker als het slecht is). Allergie wordt wel vaak genoemd, maar mensen noemden de meest uitlopende oorzaken voor hun klachten. Ik ben nogmaals bij mijn huisarts geweest omdat ik twijfelde over mijn diagnose. Bij het bloedprikken was vitamine D ietjes te laag (43). Ik ben toen supplementen gaan nemen, maar merkte hier niets van. Ik neem nog steeds elke dag vitamine d supplementen.

    Het prikken werd voortgezet en ik begon te merken dat ik na een prik, moe werd  maar iets helderder kon denken. Drie dagen na een prik was het weer net zo slecht als eerst. Ik krijg de prikken nu inmiddels een jaar. Na de instelfase bij de allerloog wordt de behandeling voortgezet door de huisarts. Ik ben inmiddels al 8 maanden bij de huisarts bezig. De allerloog wilde dat ik op een gegeven moment om de vier en zelfs zes weken een prik zou krijgen. Ik heb hiertegen geprotesteerd, maar hij had hier geen oren naar. Omdat de prikken uitgevoerd werken door de assistant van de huisarts en omdat de vrouw achter de balie geen flauw benul heeft maakte ik steeds stiekem om de twee weken een afspraak. Na een prik voel ik iets beter maar dit houdt vaak maar 3 dagen aan. Dan is het weer slecht. Ik durft niet naar 1 keer per week te gaan omdat er ook andere mensen komen voor allergie prikken en dan gaat het misschien opvallen dat ik wel erg vaak kom.

    Verder ben ik ook begonnen met het spoelen van mijn neus met zout water. Hierdoor gaat het slijm wel weg. Verder neem ik ook Zyrtec 's nachts. Dit helpt wel een beetje.

    Ik inmiddels bijna afgestudeerd. Dit gaat niet zonder moeite, maar het gaat lukken. Toch voel ik me bijna depressief onder mijn 'brain fog'. Ik heb zoveel dingen moeten missen en op de momenten na de prikken dat ik me weer een beetje normal voel, doet het wel pijn dat ik niet opleef tot wat ik kan zijn. Ik denk ook vaak aan zelfmoord. Waarom zou ik niet gewoon voor de trein springen? Ik kan gewoon niet zo door blijven leven. Ik heb dit nu al zo ontzettend lang. Ook als ik op vakantie ben of mezelf dwing iets met vrienden te doen. Ik kan gewoon niet goed nadenken en voel me niet mezelf. Ik ben gewoon lethargish en dwing metzelf telkens om dingen te doen.

    Is er iemand die ook `brain fog' heeft? Heeft hier iemand ook huisstofmijt allergie? Hoelang duurde het voordat jou prikken een beetje begonnen te werken? Is iemands brain fog weggegaan. Denkt iemand dat ik iets anders heb dan allergie?

    Ik wil ook vooral een keer mijn verhaal opschrijven. Ik ben er ook somber over dat het misschien nooit meer helemaal goedkomt. Prognose van allergie die niet ontwikkelt is als kind is op zich niet heel goed.

    Reageer
    #2

    Google 'oil pulling' eens begin ermee en hou dat minimaal een maand vol, ik heb een enorme verbetering van mijn klachten. Succes!!

    Reageer
    #3

    Ik heb hetzelfde al een jaar intussen.

    licht vitamine D tekort.
    allergie aan huisstofmijt (maar heeft daar weinig mee te maken denk ik)

    Ik vind ook geen reden, maar het gaat in golven. Slecht en betere periodes wisselen elkaar af ...

    Heb jij al eenoorzaak gevonden?

    b.

     

    Reageer
Reageer op: cognitief wazig, allergie rhinitis, vitamine d


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief