gevoel flauwvallen tijdens lachen

  • #1

    Als ik lekker echt in de lach schiet dan word ik plotseling licht in mn hoofd en heb t gevoel dat ik "out" ga.
    Lijkt dan wel of ik geen lucht meer krijg. Aanfezien ik nogal vaak lach maak ik me toch ongerust. Ik ben vrouw van 59 jaar. Wat kan er aan de hand zijn?

    Reageer
    #2

    Wellicht gaat er iets mis met de ademhaling en ga je hyperventileren....

    Reageer
    #3

    Ik heb precies hetzelfde als ik in de lach schiet word ik ineens heel duizelijk en licht in mn hoofd en heb ik ook het idee dat ik elk moment kan flauwvallen. Er gaat bij mij vaak behoorlijke hoofdpijn aan vooraf. Hebt u er achter kunnen komen waar dit bij u vandaan komt? Ik ga er deze week toch even voor naar de dokter voor alle zekerheid.

    Reageer
    #4
    • Ik heb het ook maar ook regelmatig ga ik ook echt out even mijn bewustzijn weg ,bij hevig lachen zie ik het als een soort epileptische aanval ,anders kan ik het niet noemen,mijn vader had het tijdens een hoestbui
    Reageer
    #5

    heb het ook, maar wat is de oorzaak en de oplossing

    Reageer
    #6

    Ik krijg meestal tinteling in mijn handen en voel me licht in mijn hoofd na een hevige lachbui. Ik ben een vent van 19. Denk niet dat het iets met leeftijd te maken heeft.

    Reageer
    #7

    Dat heeft te maken met je ademhaling tijdens de lachbui. Je hyperventileert dan waarschijnlijk

    Reageer
    #8

    Ik had naast het gevoel van flauwvallen een paars hoofd? Iemand die weet wat dit betekent?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een tipje voor diegene die googlen, ik heb hier ook vaak last van gehad. Voordat je begint te lezen, altijd eerst met je huisarts praten, voordat je dingen gaat doen die je klachten misschien erger maken!

    Mochten mensen dit probleem ook hebben. Dan ligt dat inderdaad aan je ademhaling. Soms hyperventileer je, zonder dat je het door hebt. Mocht je in zo een bui zitten, probeer dan eens hardop te lezen. Maar ook als je niet hyperventileert, dan kun je door tekort aan zuurstof even duizelig worden. Heel logisch! Vaak helpt het dan om even naar buiten te gaan en rustig aan te doen door je neus adem te halen. Een tip voor de mensen die hier last van hebben: ga eens naar de logopedist. Hoogstwaarschijnlijk haal je adem door je mond, of haal je adem vanuit je borstkast. De logopedist heeft mij geholpen om mezelf (opnieuw) aan te leren ademhalen door mijn neus. Daarnaast zijn we opnieuw spraakoefeningen gaan doen, ook lachoefeningen, zodat ik meer vanuit mijn 'buik' praat. En jaa, je buik wordt iets dikker door 'laag adem te halen', beetje beschamend, maar beter dan duizelig worden!  Mijn probleem was ook dat ik te snel praatte, en doordat ik niet door mijn buik praatte, moest ik altijd extra hard praten en spande ik mijn keel nog harder aan. Dat was de optelsom voor duizelig worden (aanspannen en verkeerd ademhalen). Ik heb er nu tijdens de hooikoorts periode weer last van, omdat mijn neus dicht zit. En betrap mezelf er ook vaak op dat ik nog te snel praat uit enthousiasme. Wat ook lekker is trouwens, is om je strottenhoofd dan eens te laten masseren (bij de logopedist of fysio).... oke, ik stop hier. Hoop dat de tips helpen! Nogmaals, eerst even met je huisarts praten, want ik kan natuurlijk niet zien wat je allemaal doet.

    Reageer
    #10

    Een leuke manier om er mee om te leren gaan, is zangles nemen!

    Reageer
Reageer op: gevoel flauwvallen tijdens lachen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief