donkerrood bloed

 • #1

  Hallo

  Ik had een vraagje, altijd als ik een wondje heb of een snee dan is de kleur van mijn bloed erg donker, ik heb laatst ook en tattoo gezet de meneer die de tattoo zette zij dat mijn bloed erg donker was, is dat normaal of heeft het een medishe reden.

  Ook heb ik snel littekens hoe klein de wond ook is er blijft altijd een litteken achter.

  groet,

  Only

  Reactie
  #2

  Veneus bloed dat meer kooldioxide bevat is lichter dan het arteriƫle bloed dat meer zuurstof bevat.

  Echt donker bloed is 'vervuild' doordat de nieren en of de lever een onvoldoende filterende werking hebben. Dit merk je dan ook aan andere symptomen.

  Reactie
  #3

  bedankt voor de reactie, zou ik mogen vragen wat de andere symptomen dan zijn

  Reactie
  #4

  Lever:
  Een veelvoorkomend symptoom van zowel hepatocellulaire als cholestatische aandoeningen is icterus (geelzucht). Hiermee wordt bedoeld een gele verkleuring van in eerste instantie de sclerae (slijmvliezen van de ogen) en later ook de huid. Deze geelverkleuring wordt veroorzaakt door een verhoogde concentratie bilirubine in het bloed. bilirubine is een afbraakproduct van hemoglobine, de stof die verantwoordelijk voor de binding van zuurstof in onze erythrocyten (rode bloedcellen). Bilirubine moet door de lever bewerkt worden voordat het via de ontlasting en de urine uit het lichaam verwijderd kan worden. Als de lever niet meer goed werkt hoopt het bilirubine dan ook op in het bloed en wordt vervolgens deels opgeslagen in huid en slijmvliezen. Andere aanwijzingen dat er sprake is van een verhoogde bilirubine in het bloed kunnen zijn: een donkere kleur van de urine (theekleur) of een ontkleuring van de ontlasting. Dit laatste gebeurt pas als er helemaal geen bilirubine door de lever in de darm wordt uitgescheiden. Hiervan is alleen sprake als er een volledige afsluiting is van de galwegen, via welke de lever het bilirubine uitscheidt.

  Nieren:
  Er ontstaat vaak anemie door gebrek aan EPO, het hormoon dat de vorming van rode bloedcellen stimuleert. De bloeddruk stijgt onder andere door overvulling.

  Reactie
  #5

  ik ben al eerder hiervoor naar de dokter geweest, maar hij zegt dat het niets is, ik heb ook altijd een opgeblazen onderbuik, als ik iets eet of drink als is het water of een klein snoepje blaast me buik ernstig op, ook ben ik altijd moe heel erg moe maar dat is volgens de dokter stress, vaak ook oog klachten, soms kan ik mijzelf ook niet goed verwoorden, weinig concetratie, oppeens pijn in me been, niet ongesteld meer worden, kortademig, slapeloosheid en zo heb ik veel meer klachten die komen en gaan.

  Reactie
  #6

  Kortom, allemaal onsculdige klachten die niet direct wijzen op een stoornis, ziekte of aandoening maar die met een gezond zelfmanagement allemaal te voorkomen of te verbeteren zijn.

  Gezond bewegen, eten en drinken, een evenwichtige mentale status, enzovoort. Zet alvast een eerste stap en maak het begin van een nieuw, gezonder en prettiger leven.

  Je mankeert niets, tenminste, dat blijkt niet uit jouw onschuldige klachten en uit het onderzoek van je huisarts.

  Reactie
  #7

  ja dat dacht ik ook, daarom ben ik gestopt met roken, doe ik 3 x per week intensief sporten, veel groente en fruit, weinig suiker, geen nutteloze voedingstoffen innemen, iedere dag 3 uur lopen. maar dan nog de klachten, zo heb ik ook snel littekens van de kleinste wondjes, heb echt alles geprobeerd en dan ook echt alles.

  Reactie
  #8

  Ben vanmorgen bloed gaan prikken en de zuster maakte de opmerking dat mijn bloed erg donker is.
  Uit bovenstaand bericht lees ik dat de nieren en lever waarschijnlijk niet goed werken. Mijn huisarts vond de verhoogde leverfunctie niet hoog genoeg om mij iets voor te schrijven. Ik wil niet wachten totdat het tot problemen gaat leiden. Wat kan ik doen om deze organen normaal te laten werken?
  Ben een sportieve vrouw, die niet rookt noch drinkt.
  m.vr.gr.
  Gemma

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Je hoeft niets te doen Gemma, want er is niets aan de hand volgens de huisarts. Gewoon gezond leven, gezond eten en drinken (geen alcohol), geen medicijnen, gezond bewegen, en voldoende (nacht-)rust.

  Reactie
  #10

  L.S.,

  Hartelijk dank voor de geruststellende mail.
  Komt het advies van een (huis)arts?

  m.vr.gr.
  Gemma

  Reactie
  #11

  Volgens mij heeft jouw eigen huisarts dit gezegd... Dat staat toch in jouw eigen verhaaltje!

  Reactie
  #12

  L.S.,

  Mijn vraag is: komt dit advies van een arts die verbonden is aan de site: dokter.nl?
  Zo ja, graag de naam van de arts.

  Voor de volledigheid: ik heb in mijn 'verhaaltje' niet aangehaald dat ik enig advies van mijn huisarts heb gekregen.

  Gemma

  Reactie
  #13

  Is ooit je hypofyse onderzocht? Ik had vergelijkbare klachten met soms lang aanhoudende hoofdpijn maar vooral oogpijn...

  Reactie
  #14

  Heeft u wel eens B12 laten prikken

  Reactie
  #15

  Hallo, mijn bloed is soms lichtrood en soms donkerrood, toen ik het opzocht zag ik dat het met de aders te maken had ?

  Reactie
Reageer op: donkerrood bloed
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief