Pericarditis

  • #1

    Hoi!

    Mijn partner heeft nu voor de 2e keer in 1,5 jaar tijd een ontstoken hartzakje. Dit keer ibuprofen en colchicine gekregen. Vrijdag door de eigen huisarts verwezen naar de SEH. Hartfilmpje, bloedprikken, en een echo verder opnieuw pericarditis geconstateerd.

    Vorige keer was het diclofenac.

    Echter dit maal heeft hij echt èxtreme pijn. Gemiddeld is het cijfer een 8. Soms zak het af naar een 6. Het lijkt in een soort aanvallen te komen.
    We hebben contact gehad met de HAP. Zij geven aan dat als het erger wordt er contact moet worden opgenomen. Nu geeft hij zelf aan dat veel erger eigenlijk niet kan :(.

    Mijn vraag, na juist gebruik van medicatie en pijnstilling is het dus nog een 8. Zelfs tramadol lijkt niets te doen, los van het suf en slaperig maken zodat hij snachts wat uren kan maken.
    Is het normaal?? Is het zo lang, zo pijnlijk? Zelfs met de medicatie?

    Bedankt alvast’

    Reageer
    #2

    Als hij aan geeft dat erger niet kan, zou ik dus contact opnemen met de huisartsenpost.
    En aangeven dat het erger is geworden en dat je dan weer moest bellen.

    Reageer
    #3

    Ik heb al bijna een halfjaar last van een ontstoken hartzakje en ook beginnen met dezelfde medicijnen en nu op de prednison, maar als ik aan het afbouwen ben vlamt het weer op. Ik ben dus al die tijd aan de medicijnen en nog niet over.. Ik sta onder behandeling bij de cardioloog,, maar hoe lang dit gaat duren geen idee.

    Reageer
Reageer op: Pericarditis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief