‘Hartklachten’

 • #1

  Goedenavond,

  Ik heb de drang om mijn verhaal hier neer te zetten om wellicht wat tips te krijgen of voor herkenning.

  Al jaren kamp ik met een angststoornis. Ik ben bekend met hyperventilatie en heb de afgelopen jaren de nodige therapieën gehad. Dit alles heeft me goed geholpen.
  De laatste twee jaar was ik eigenlijk best stabiel. Meestal rond mijn menstruatie kreeg ik wat last maar over het algemeen ging het best goed met me. Met de nadruk op ging.

  Vorig weekend heb ik een traumatische gebeurtenis meegemaakt; ik heb een naaste (en dierbaar) familielid levenloos aangetroffen.
  De eerste dagen ging het nog wel maar sinds afgelopen weekend is het hommeles. Ik slaap slecht. Een nacht heb ik zowat alleen maar wakker gelegen met een enorm hoge hartslag (ik stond op het punt om de huisartsenpost te bellen) maar ook de dagen erna zijn slecht. Ik voel me raar (ik vermoed derealisatie) en heb continu last van hartkloppingen. Met name als ik in bed lig en ik diep inadem, lijkt mijn hart een paar keer over te slaan. Ik voel het in mijn keel en word er heel onrustig van.
  Ook omdat een aantal nachten geleden mijn nacht bestond uit met name wakker liggen met een hoge hartslag, ben ik vooral in de avond bang om te gaan slapen.

  Ik word er moe van. Moe van mijn hoofd, moe van mijn lijf en vooral moe van de gedachtes dat er wellicht toch iets aan mijn hart mankeert.
  Daarnaast heb ik regelmatig herbelevingen.

  Als ik het zo teruglees lijkt het vrij voor de hand liggend dat ik geveld ben door mijn eigen angststoornis. Maar toch is de gedachte dat ik lichamelijk iets mankeer behoorlijk aanwezig.

  Iemand tips voor mij om beter in mn vel te komen en om mn hoofd wat leger te krijgen?

  Reageer
  #2

  Allereerst gecondoleerd!

  Ik zou je aan willen raden om dit met je huisarts te bespreken. Dan kunnen jullie samen bespreken of het goed zou zijn dat je voor een periode hulp krijgt bij de verwerking en op wat voor manier. En als je huisarts nu op de hoogte is, kun je ook makkelijker weer aankloppen als je er na langere tijd weer klachten door zou krijgen, dan is de drempel voor jou lager om hulp te vragen.

  Sterkte!

  Reageer
Reageer op: ‘Hartklachten’


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief