Abnormale hartslag

 • #1

  Hallo,

  Mijn hart is al weken lang van slag. 2x huisarts geweest , 2x geluisterd , bloeddruk gemeten maar vond geen reden tot verder onderzoek.

  Vanavond is t echt mis. Hart slaat zo raar. 2x snel, 1x normaal en dat minuten lang. Ook heel veel overslagen soms wel 10 per minuut.

  Ook voel ik de overslagen hoog in mijn borstkas onder in mijn keel.

  Vooral als ik op mijn rug lig en mijn hoofd iets omhoog is t helemaal mis.

  Dit lijkt mij toch niet normaal en moet haast wel iets mis zijn. Waarom ziet de huisarts dat anders?

  Zit echt in de put.

  Reageer
  #2

  Wat heeft de huisarts dan gezegd waar het wel vandaan komt?

  Heb je veel angsten/stress of spanningen?

  Reageer
  #3

  Niet meer dan de doorsnee nederlander. Huusarts wist het verder ook niet alleen dat hij niks raars hoorde, geen afwijking hoorde, wel paar overslagen hoorde maar absoluut geen reden zag voor vervolg onderzoek .

  Vind het afwijkende ritme best beangstigend . Paar keer snel dan normaal dan snel enz enz. De overslagen en harde slagen neem ik bijna al voor lief al boezemt mij dat ook angst in.

  Das t enige, als ik het abnormale voel dan word ik wel bang.

  Reageer
  #4

  hartoverslagen zijn doorgaans een onschuldig verschijnsel. Vraag de huisarts om een verwijzing voor de cardioloog als je er zo bezorgd over bent/blijft.

  Reageer
  #5

  Idd heel bezorgd. Enige wat ik dan kan denken is, hoe kan je hart zo afwijkend kloppen zonder dat er een ernstige afwijking is. Snachts geen last maar zo gauw ik wakker word denk ik al, wil nu dat nare enge overslaan gevoel niet hebben. En toch idee dat ik er de hele dag mee bezig ben en komt dan vrij snel weer terug. Soms tientallen per minuut.

  Reageer
  #6

  En hoe meer je er mee bezig bent en op let,hoe meer klachten je krijgt.....

  Reageer
  #7

  Dat kan dus, dat je je eigen hart kunt laten overslaan, ook vrij extreem, of in raar ritme brengen door ermee bezig te zijn dus niet door een hartziekte?. Ik ken dit niet , nooit mee bezig gehouden dus blijf het eng vinden ondanks jullie geruststellende berichten plus wat de huisarts zei, niks gehoord om te denken ik stuur je naar de cardioloog. Hij zal het ook wel weten, heeft er voor gestudeerd. Heb verder ook geen andere nare klachten zoals pijn op de borst , benauwd zijn of snel buiten adem. Alleen nu gejaagd gevoel op de borst , achterin de keel plus die rare hartslag. Ach ja liever rare hartslag dan geen ๐Ÿ˜‰

  Reageer
  #8

  Het klinkt of je hyperventileert, zoals je het gevoel in je keel en het gejaagde gevoel beschrijft.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ow? Dan ben je toch heel benauwd enzo ? Ja je begrijpt, echt nieuw voor mij. Ik heb ook niet het gevoel dat ik te druk leef ed . Toch maar ff in de gaten houden. Dank voor jouw reactie.

   

  Dave.

  Reageer
  #10

  Nee hoor,dat hoeft niet.
  Je kunt onbewust hyperventileren, waardoor je constant te hoog en te snel ademt,bijvoorbeeld omdat je ergens gespannen over bent of je ergens op focust.
  In jou geval zou dat je hartritme kunnen zijn.
  Maar het kan ook als je ergens heel geconcentreerd mee bezig bent of ergens gestresst over bent.
  Als je onbewust hyperventileert, doe je dat vaak langere tijd achter elkaar en kun je er in blijven hangen,dan doe je het ook als je rustig zit en niks doet,dan hyperventileer je chronisch.
  Dat gevoel is anders dan de acute aanvallen waar je idd erg benauwd van kunt zijn.
  Je kunt hier op het forum de hyperventilatie test doen,kijk maar eens hoe je daar op scoort.
  Of je zou naar een fysiotherapeut kunnen gaan,die kan je ook helpen met je ademhaling.

  Reageer
Reageer op: Abnormale hartslag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief