Ace-remmer én bètablokker samen nemen

 • #1

  Inmiddels heb ongeveer 8 maanden last van een te hoge bloeddruk. Vorig jaar augustus werd een bd van 220/90 vastgesteld. Dokter schreef me een bètablokker voor. Omdat de vermoeidheidsklachten niet afnamen, werd onlangs overgegaan op een ACE-remmer. Hierdoor kon ik precies iets meer aan sport doen, de vermoeidheid leek iets af te nemen. Deze week ben ik terug naar de dokter gegaan, voor controle, bleek mijn bd plots terug 196/96 te zijn. Voelde me plots terug vreselijk onwel, net als toen in Augustus. De dokter heeft me nu zowel mijn ACE-remmer (Preterax) als de bètablokker (Lodoz)voorgeschreven. Echter, mijn apotheker stond zeer negatief tegenover het feit dat ik ze alletwee zou moeten innemen. Heeft iemand hier advies over? Ik wil namelijk niet het risico lopen op een bloeddrukval....

  Binnekort moet ik me laten onderzoeken door een professor in Leuven (België), hopelijk met enig resultaat. (ps: hart, nieren, bijnieren, etc. zijn allemaal al gecontroleerd en niets op te merken).

  Een ongeruste 19-jarige......

  Reactie
  #2

  Jeetje, zo jong en dan zo'n hoge bloeedruk! Heb je overgewicht? Rook je? Of heb je een ziekte die de bloeddruk kan verklaren?

  Je kunt zelf heel veel aan een hoge bloeedruk doen. Doe je dat wel?

  Reactie
  #3

  In principe is er geen bezwaar deze medicijnen tegelijk te nemen, dacht ik. Er zijn zelfs therapieen die deze combinatie voorschrijft. Maar misschien is het voor jou ongeschikt volgens je huisarts. Vraag hem anders eens waarom dat dan zo zou zijn.

  Reactie
  #4

  Bedankt voor je reactie,

  Ik heb altijd al degelijk gesport, rook niet, en eet ondertussen ook zoutloos. Mijn gewicht daar kon wel 5 kilo af, wat volgens de dokter positief zou zijn voor mijn BD. Ondertussen ben ik al afgevallen, geen effect gehad blijkbaar. In het begin zou de hoge bloeddruk te wijten zijn aan minder sport, je kent het verhaal van 'verandering van levensstijl' wel. Ondertussen is mijn dokter ook volledig gedraaid, en weet hij het zelf niet, daarom dat ik ook naar een prof mag.

  Ik heb zowat alles laten controleren:
  - cardioloog: alles inorde
  - endocrinoloog: plastest: niets op te merken
  - Schildklier: heel licht vergroot, maar niets te vinden in bloed, over een jaartje terug gaan.

  Na de onderzoeken in Leuven, zou ik men hoofd willen laten controleren...

  Op jonge leeftijd heb ik enorm veel last van sinusitis gehad, waardoor ik eigenlijk niet voldoende door men neus kan ademhalen. Men dokter vond dit niet relevant, maar zou het iets kunnen te maken hebben met BD?

  Reactie
  #5

  De meeste oorzaken van hoge bloeddruk worden niet gevonden, dus sterkte met het onderzoek, hopen dat het bij jou wel een oorzaak boven water brengt.

  Reactie
  #6

  ben 35, zelfde problemen. hoe is het bij jou verder gegaan? hoofd laten controleren? heb laatste tijd ook steeds een rare druk in mijn hoofd, volgens huisarts door de hoge bloeddruk.(door medicatie tot 16/10 gebracht.) wil ook graag laten controleren. hoe is het bij jou gegaan? ben ten einde raad pfff. gr wendy

  Reactie
Reageer op: Ace-remmer én bètablokker samen nemen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief