Hartkloppingen o.i.d. – wat is de oorzaak?

  • #1

    Hallo, er zijn al heel veel vragen gesteld over hartkloppingen en hartoverslagen, maar ik heb er nog één en ik hoop dat iemand hierop kan antwoorden. Ik heb een jaar of drie geleden heel veel last gehad van overslagen en de bijbehorende paniek en hypochondrie. Daar ben ik gelukkig weer uitgekomen (voor mij werkte GABA toen goed). Daarna ging het lange tijd goed, maar nu is het terug, zij het in mindere mate. Ik vind het moeilijk om de dokter te vertrouwen als ze zegt dat het onschuldig is, maar de holter die ik een week heb gedragen vertrouw ik meer en die zei ook dat het onschuldig was. 😉 De holter en dokter zijn trouwens van drie jaar terug, ik heb het hier niet recent met mijn arts over gehad, want dat leek me niet nodig.
    Tijdens inspanningen heb ik geen last van overslagen, maar in rust wel. Het gekke is, dat als ik een trap afloop vanaf mijn werkkamer (dus nadat ik een hele tijd heb zitten werken) ik halverwege of beneden ineens een 'klop' krijg. Het voelt alsof mijn hart een ruk naar rechts krijgt. Klinkt gek, maar zo voelt het. Misschien is het niet mijn hart, maar slokdarm? Of een andere spier? Dat is het gekke, ik weet het niet.
    Ik voel zo'n klop soms ook als ik diep inadem, als ik op het toilet ga zitten of als ik vooroverbuig. Dan voel ik 'm meer middenop mijn borst. Als ik overdag even op bed ga liggen om uit te rusten voel ik na 1 minuut soms ook een klop. Ik check dan vaak mijn pols en die klopt normaal.
    Ik ben een jonge vrouw en heb een trage schildklier, maar slik daar medicijnen voor. Ik heb ook overgewicht (door die schildklier), maar ik ben wel redelijk actief. Maar ik zit ook veel. Ik ben een stresskip, maar ik slaap wel goed. Ik slik extra magnesium, vitamine D en algenolie en eet geen gluten. De overslagen, als dat het is, volgen elkaar nooit direct op, maar soms heb ik ze gedurende 1 minuut. Ik kan dan ook warm worden en hoofdpijn voelen opkomen, maar dat neemt dan snel weer af. Soms lijkt het op een elektrishce schok van binnen. Soms voel ik een klop in mijn keel.
    Ik zou zo heel graag de oorzaak willen weten, want dan zou ik er veel rustiger over zijn. Nu schrik ik elke keer. Kan je hart overslaan als je inademt (niet eens overdreven diep)?? Als je de trap afloopt? Een onverwachte beweging maakt? En waarom dan?
    Bedankt voor het antwoord!

    Reageer
    #2

    "Kan je hart overslaan als je inademt (niet eens overdreven diep)?? Als je de trap afloopt? Een onverwachte beweging maakt?" Je hart kan altijd wel eens een overslag of een vertraagde slag hebben, maar dat is doorgaans niet gelinkt aan de dingen die je noemt. Dat lijken dan eerder klachten die bijvoorbeeld door de maag veroorzaakt kunnen worden of door een spier

    Reageer
    #3

    Bedankt voor uw reactie! Zoiets had ik al eens gehoord, maar ik kon het me bijna niet voorstellen. Ik voel soms inderdaad lucht in mijn longen die dan naar boven borrelt.
    Waar kan ik meer informatie vinden hierover?

    Reageer
    #4

    Die zit niet in de longen als ze naar boven borrelt... Maar kan wel uit de maag in de slokdarm komen
    Je zou daar eigenlijk eens mee naar de huisarts moeten gaan. Die kan wat onderzoek doen

    Reageer
    #5

    Kan goed zijn om eens te kijken naar oorzaken van je schildklierproblemen. Denk aan factoren als darmflora, voedingspatroon, belasting door gifstoffen, insulineresistentie, oestrogeendominantie, tekorten aan voedingsstoffen enz. Een complementair genezer kan naar je hele gezondheidssituatie kijken. Medicijnen ondermijnen je gezondheid en kunnen weer leiden tot andere klachten. Nu kan je met sommige medicijnen gewoon stoppen maar bij schildklierproblemen een ander verhaal.

    Reageer
    #6

    Bedankt voor je reactie, John en het advies om het toch eens met de dokter te bespreken. Als ik genoeg moed kan verzamelen zal ik dat doen. Dokters zeggen al dat er niets is en sturen je naar huis zonder verder te kijken.

    Bedankt Catootje, voor het advies. Ik heb de ziekte van Hashimoto, die is de oorzaak van mijn trage schildklier. Dat is complex genoeg inderdaad en met medicijnen stoppen kan daarbij gewoon niet, helaas.

    Reageer
Reageer op: Hartkloppingen o.i.d. – wat is de oorzaak?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief