fermorale cross-over bypass

 • #1

  Graag zou ik een reactie willen ontvangen van personen die een dergelijke ingreep hebben ondergaan.
  Het betreft een bypass van de linker zijde in de onderbuik naar de rechter zijde ( etalagebenen ect ) ben erg benieuwd hoe de ingreep is ervaren,en naar het revalidatie proces en uiteindelijk resultaat.
  Ik heb veel gezocht maar kan over dit onderwerp niets vinden.

  Alvast Bedankt.

  Reactie
  #2

  Indien de ingreep zonder complicaties verloopt is het een uitstekende oplossing voor claudicatio klachten. U zult het verschil direct na de operatie kunnen ervaren.

  Reactie
  #3

  Ik heb wat artikelen bekeken in medisch wetenschappelijke tijdschriften en de conclusie luidt tamelijk eensluidend.

  De femoro-femorale cross-over graft is een goed alternatief voor een directe reconstructieve chirurgie van de bloedvaten in hoog-risico gevallen bij eenzijdige iliacale arterie afsluiting. De techniek is eenvoudig en kan gemakkelijk worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De doorbloeding van het donorbeen neemt aanzielijk toe.

  En als u vragen heeft over uw specifieke situatie, neem dan contact op met uw behandeld vaatchirurg, of verzamel de vragen op een kort lijstje en stel deze tijdens het vooroverleg.

  Succes met de ingreep.

  Reactie
  #4

  Beste George,

  November 2009 heb ik een "cross over"gehad, na eerst 's morgens een bypass operatie aan rechterbeen, n.a.v. een getromboseerde aneurisma. Deze operatie was goed verlopen tot 's avonds, toen ging het fout (geen doorstroming meer) Direct weer terug naar operatiekamer en heeft men deze crossover toegepast.
  Het gaat momenteel (januari 2011) heel goed.
  Het enige naddel was bij mij dat het lang duurde dat de wond genezen was, maar heeft verder niets met de technische kant van de crossover te maken.
  Misschien heb je iets aan dit berichtje.
  De operatie is gebeurd in Cath. Ziekenhuis Eindhoven.
  Technisch kun je op internet nog het een en ander lezen.
  Succes en een hartelijke groet
  cees

  Reactie
  #5

  afgelopen vrijdag op 6 januari heb ik een cros-over bypass gehad omdat ik geen andere keuze meer had , ik was op 9 december al binnengegaan voor stents en dat lukte niet alles was dichtgeslipt aan de linkerkant , dus een broekoverbrugging zoals dat vroeger gezegt werd
  ik weet nog niet wat ik van de resultaten mag verwachten , voor de operatie kon ik geen 5 meter meer stapten , dan verging ik van de pijn in dat been ik zou ook te lang gewacht hebben , maar vermits ik ook nog eens een reumalijder ben weet je niet juist wat en vele specialisten ook niet , een trauma arts die mij al verscheidene keren geopereet heeft zei dat ik 2 verschillende kleuren van benen had en naar de vaat specialist moest en zo is alles vlug gegaan , ik heb de operatie epiduraal laten doen , de pijn nadat de vedoving bijna uit mijn rug-benen was was vreslijk, ik kreeg dan wel pijnstillingvia infuus , ook hingen er aan linker en rechterkant drains , alles is met nietjes dichtgemaakt , we zijn nu bijna een week verder en nog steeds vol nietjes loop ik krom om niet aan de pijn te moeten toegeven , waarschijnlijk zal dat nog wel veel beter worden wat ik weet is dat er veel leidingetjes en fijne draadjes aan te pas kwamen en veel bloed dat normaal is , maar toch heb ik een vrouw naast me in het ziekenhuis gehad waarvan al 2 tenen geamputeerd zijn , nog maar een 2 tal weken geleden , ze had een jaar geleden stents laten steken en blijkbaar ging dat niet goed, maar volgens haar chirurg was dat goed tot na een jaar ze weer pijnen kreeg en een zwart vlekje op de teen , volgens cirurg niks aan de hand , wat scanners en hij zou wel zien , uitslag amputatie van de 2 kleine tenen links , deze waren op heel korte tijd erg zwart geworden , dit wil ik dus echt wel niet meemaken , ik heb die mevrouw (61 j ) zien afzien , dan weet je het wel, is er iemand die me zijn ervaringen kan schrijven?

  Reactie
  #6

  graag had ik antwoord o mijn vraag door iemand die het al heeft meegemaakt

  mijn wonden van een cros over zijn met nietjes dichtgemaakt , ze zijn er van eergisteren uit maar aan beide kan op de wonde die op mijn benen loopt is het terug een stuk van 2 cm gescheurd , de diepte is zo te zien toch 2 -3 milimeter en er komt steeds en witachtig vlis op , ik ontsmet en plak alles goed af , huisarts antwoord niet op mijn vraag , de nietjes zijn er wel wreed brut uitgehaald door de h arts, is dat een teken van ontsteking dat vliezige plakkerige spul , wat kan ikzelf doen of moet ik deze door een verpleegster laten nakijken en verzorgen ook al heb ik dat niet zo graag , wie kan mij helpen met een antwoord?

  Reactie
  #7

  ik heb zo operatie gehad een zware van 8 uur en 2 liter bloed maar ik ben erg opgeknapt kon niet meer lopen maar nou loop ik weer goed

  Reactie
  #8

  Wat houd zo'n operatie in?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Heb deze cross-over bypass in 1999 al ondergaan tot mijn grote tevredenheid! Controle is wel nodig omdat littekenweefsel de bypass dicht kan drukken. Doet zich dat voor dan is dotteren waardoor de bypass weer geheel open wordt gemaakt de oplossing,

  Reactie
  #10

  Hallo,ik heb 20 jaar geleden een crossover in de onderbuik gekregen,hij is enkele weken geleden schoongemaakt en vervolgens is er plak in mijn goede been terecht gekomen en vervolgens is de voet van mijn goede been aan het zwart worden,????

  Reactie
  #11

  Dat is niet goed. Morgen meteen met de poli chirurgie bellen

  Reactie
Reageer op: fermorale cross-over bypass
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief