Lage Hartslag?

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een man van 29 jaar, weeg 118,4 kilo(overgewicht) en doe 1x in de week tennis. Daarnaast heb ik al heel lang een angststoornis(om even de situatie te schetsen) Ik houd mijn hartslag al een tijdje bij nu en kom tot de conclusie dat die in rust vaak tussen de 50 en ca 60 zit(meestal ca 54). Nu lees ik dat de hartslag eigenlijk tussen de 60-100 moet zijn. Is mijn hartslag dan niet veel te laag? Er ook vanuit gaande dat normaliter als je overgewicht hebt je hartslag sowieso wat hoger zou moeten zijn? Ik wil hier graag meer over weten want ik maak me er toch wel zorgen over. Ook omdat enige tijd geleden er bij mijn oma een vergrote aorta is vastgesteld en dat dit misschien erfelijk kan zijn? Zou dat de oorzaak kunnen zijn en moet ik dit laten onderzoeken?

  PS: ook wanneer ik angstig ben komt mijn hartslag hooguit rond de 75 a 85 wat mij wanneer je angstig bent ook aan de lage kant lijkt?

  gr bas.

  Reageer
  #2

  Niks mis met je hartslag. De rusthartslag kan toch voor iedereen verschillen. De een iets lager en de ander iets hoger. 50-60 is prima

  Reageer
  #3

  Ooh ok. Er ook vanuit gaande dat ik dus best wel overgewicht heb? Want volgens mij moet ik volgens die bmi meter dan rond de 80 a 90 kilo zitte en ben dus bijna 120? Vroeg het me af omdat overal stond dat hartslag normaal tussen de 60-100 zit en ik daar dus onder zit.

  Reageer
  #4

  Overgewicht hoeft daar geen invloed op te hebben. En dan is ook nog de manier van meten een puntje. Hoe meet je de hartslag?

  Reageer
  #5

  Met een  saturatie/hartslag meter van het merk Heartcare.  Volgens mij meet die wel vrij accuraat. Saturatie zit meestal rond de 97 a 98 en hartslag rond de ca 54.

  Wat zou u mij trouwens aanraden wat betreft de vergrote aorta van mijn oma? Moet ik daar mee heen of hoef ik me daar op 29 jarige leeftijd nog geen zorgen over te maken?

  gr

  Reageer
  #6

  De vraag over de aorta kan ik zo niet beantwoorden. Je zou het een keer met je huisarts kunnen bespreken als je daar bezorgd over bent

  Reageer
Reageer op: Lage Hartslag?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief