Help! Ineens lagere hartslag

 • #1

  Hallo,
  Ik ben een vrouw van 28 jaar en had jarenlang een vrij hoge hartslag gehad. Gemiddeld rond de 100 in rust. Nu had ik daarbij ook altijd last van mijn angst/paniekstoornis. Vorig jaar een paar x op de spoed beland met een hartslag van 150. Ik kwam er die tijd ook achter dat ik bloedarmoede en een zwaar ijzertekort had. Nu ben ik in mei volledig gechecked. Holter echo filmpjes en afgezien van een repolarisatie stoornis, wat volgens de cardioloog geen kwaad kan, was alles helemaal goed. Ik moest van hem stoppen met zelf te meten en dat lukte mij ook tot een paar dagen geleden. Ik voelde dat mijn hartslag heel “zacht” sloeg dus begon weer met meten ondanks dat ik weet dat het niet goed is. Ik maak me nu dus hele erge zorgen want mijn rusthartslag is nu heel de tijd tussen de 70 en 80. Ook wel eens 69 zelfs. Ik ben nu bang dat mijn hart het niet meer goed doet want ookal raak ik er nu in “paniek” van, loopt ie maar op tot 87 zoiets. En een paar maanden geleden zou het nog ver boven de 100 uitkomen. Is dit normaal en waar zou het aan kunnen liggen? Of herkent iemand dit misschien? Heb 2 maanden geleden een morning-afterpil genomen en ben bang dat dat mijn hart dus kapot heeft gemaakt op een of andere manier. Want heb ook andere klachten sinds die pil. Bloedarmoede en ijzertekort zijn inmiddels al weer verholpen.
  Alvast bedankt!

  Reactie
  #2

  Een MAP doet helemaal niks met je hart.
  Bij angsten en paniek is je hartslag sowieso hoger. En bij slaat de angst al toe als je hartslag gaat meten want je maakt dan al druk over als die eens niet goed zou zijn

  Reactie
  #3

  Bedankt voor het antwoorden.
  maar het probleem is juist dat hij nu constant laag klopt voor mijn doen. Tussen de 69 en 84 zo. Gemiddeld 75. Kan een hartslag van de een op andere dag gemiddeld 10 tot 20 slagen lager kloppen ?

  Reactie
  #4

  In rust zou dat kunnen. Maar er is niks mis met die hartslag.

  Reactie
  #5

  Je moet echt stoppen met het controleren van je hartslag. Je maakt je alleen maar zelf van streek en ongerust.

  Reactie
  #6

  Ga dat proberen te doen ! Bedankt !

  Reactie
Reageer op: Help! Ineens lagere hartslag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief