Dreigende hartaanval?

  • #1

    Beste artsen,

    Sinds lange tijd heb ik vaker pijnlijke klachten in mijn linkerarm. Dit zijn langdurig stekende en drukkende pijn in de bovenarm. Ik ben 21 jaar, atletisch gebouwd, sport 3x per week, maar ben de laatste tijd steeds vermoeider en heb hierdoor minder zin om te sporten. Dit uit zich in zeer laat wakker worden en ook enorm vermoeid, waardoor ik in de middag in slaap val. Ook slaat mijn hart vaak over of voel ik regelmatig een steek in mijn hartstreek. Dit baart mij uiteraard zorgen. Verder doe ik een hbo-opleiding wat goed gaat, maar ik weet niet helemaal of het bij me past. Hierdoor heb ik in het verleden stress ervaren en een paniekaanval gehad. Later nog één keer teruggekomen. Verder ervaar ik toch wel wat stress in het leven (niet financieel), maar op sociaal gebied. Ik merk dat ik minder enthousiast ben, terughoudend en minder sociaal dan ik eerst was. Ik vind het bijvoorbeeld lastig om sociaal te doen in mijn eigen familie of bij mijn schoonfamilie. Alleen mensen die ik echt goed ken, daarmee kan ik sociaal goed contact maken. Daarnaast meer angst voor ziekten en hier vaak mee bezig zijn. Eerder benoemde pijn in mijn arm houdt ongeveer 1 uur aan, daarna verdwijnt het. Wat zou het kunnen zijn en ziet u mogelijk verbanden tussen de symptomen?

    Ik hoor het graag & alvast bedankt voor het antwoord.

    Mvg Bram.

    Reageer
    #2

    Het lijkt toch op stress gerelateerde klachten. Hyperventileren
    doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Daarbij toevoegend: overmatig zweten en duizeligheid, licht misselijk op het moment dat dit speelt, maar ook daarna blijven deze symptomen van milde orde.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor de snelle reactie! Ziet u geen verband met hartgerelateerde klachten?

    Bram

    Reageer
    #5

    Nee eigenlijk niet

    Reageer
Reageer op: Dreigende hartaanval?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief