spataders, oedeem

 • #1

  Wie heeft er nog tips, ik weet niet wat ik ermee aan moet. Ik ben naar de huisarts geweest omdat ik blauwe ontsierende aderen ontdekte op mijn benen en vaak na een lange dag werken (zittend beroep) ik vermoeide benen heb. Die heeft mij doorverwezen naar een speciale kliniek, daar is een duplex onderzoek uitgevoerd. Daaruit kwam dat ik geen spataderen heb. Wel kon ik tegen klachten van vermoeide benen preventief elastische kousen voorgeschreven krijgen, ook i.v.m. mijn beroep. Na het dragen van de kousen merkte ik echter dat mijn benen enigszins geslonken waren en er op mijn scheenbenen duidelijk kronkelende en opgezette aderen te zien waren. Hier heb ik de kliniek over gebeld en de arts vertelde mij dat er op de duplex geen spataderen te zien waren en dat het vocht door een heleboel dingen kan komen, niet alleen door niet goed werkende aderen, en dat de kans ook aanwezig zou zijn dat het niet meer terug zou komen. Echter na een dag van het niet dragen van de kousen waren mijn benen weer opgezet. Het is echter heel plaatselijk, mijn voet niet, enkels ook niet echt maar net daarboven wel, hoe verder op mijn onderbenen hoe minder vocht er zit. Ik heb de huisarts gevraagd wat ik hiermee moest doen, gezien ik blijkbaar geen spataderen heb maar wel oedeem. Enige advies was dan maar voortdurend de elastische kousen dragen. Ik ben overigens man, 31 jaar. Ik vind persoonlijk dat de huisarts zich er nogal makkelijk vanaf maakt aangezien ik volgens de duplex geen spataderen heb, moet er toch een andere oorzaak zijn? Op internet lees ik over allerlei dingen, tot voeding, hartfalen, etc. Iemand een idee wat te doen?

  Reactie
  #2

  Heb je overgewicht? Heb je hoge bloeddruk? ben je bij een vaatchirurg geweest voor onderzoek?

  Reactie
  #3

  Nee geen overgewicht of hoge bloeddruk. Ik ben bij een dermatoloog/fleboloog geweest. Daar is het duplex onderzoek uitgevoerd. Kliniek is gespecialiseerd in o.a. spatader behandeling. (volgens de duplex was alles met de vaten goed)

  Reactie
  #4

  Het oedeem komt toch ergens vandaan.
  Heb je ooit ontstekingen/infecties gehad aan je onderbenen? Een ongeluk gehad waarbij letsel aan de benen was opgetreden? Sport je of heb je intensief gesport? Je hebt geen ondergewicht?

  Reactie
Reageer op: spataders, oedeem
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief