Hartritmestoornis bij sporten

 • #1

  Hallo,

  Ik zit met een vraagje.

  Vroeger als kind merkte ik al dat bij intensief sporten ik wel is last had van een hart wat 'op hol' sloeg. Hierbij voelde ik mijn hart van het een op andere moment veel harder slaan. Dit gaf een onwel gevoel. Later is dit minder geworden (tussen mijn 16e en 24e).

  Nu ben ik sinds mijn 24e weer fanatiek aan het sporten (kickboksen, hardlopen en fitness) en merk ik vooral bij krachttraining dat ik dit fenomeen wederom ervaar. Vaak op hogere intensiteit voel ik het hart weer op hol slaan en moet ik even zitten om dit weg te laten zakken (meestal 1-2 min).

  Kan iemand mij vertellen of dit kwaad kan en of dit daadwerkelijk een hartritmestoornis is?

  Alvast bedankt voor de reacties.

  Reageer
  #2

  Die vraag kan ik zo he;aas ook niet beantwoorden. Ga met de klacht naar de huisarts en vraag om een inspanningscardiogram

  Reageer
  #3

  Tandor, Dank voor je reactie.

  Filmpje en inspanningstest zijn reeds uitgevoerd en je raad het al naast dat dokters zien dat ik vrij fit ben zagen ze niet veel bijzonders.. iets wat ik ook wel verwachte aangezien ik zonder problemen een halve marathon kan lopen (en fietsen, tijdens de inspanningstest, ook een duursport is), maar wanneer ik kickboks of krachttraining doe kan zo binnen een aantal sets mijn hart op hol slaan (voelt als opeens krachtiger en sneller kloppen en niet een hartslag die geleidelijk oploopt) wat vervolgens een naar gevoel geeft..

  Maar goed wellicht moet ik het ook niet op een forum zoeken..

  Gr,

  Reageer
  #4

  Het is inderdaad niet echt een vraag voor een forum omdat er niets onderzocht kan worden. Jr zou dit dan met een cardioloog moeten bespreken

  Reageer
Reageer op: Hartritmestoornis bij sporten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief