leukocyten & trombocyten verhoogd

 • #1

  Mijn dochtertje van 3 jaar is sinds januari 2017 vaak ziek, terwijl ze altijd een gezond meisje was en nooit iets mankeerde. Ze gaf aan last te hebben van haar rug. De dokter heeft toen haar urine getest. in februari t/m april werd er 3x bloed in de urine gevonden. Dat was gelukkig in mei verdwenen, de kinderarts zei dat het vast kwam door een virus. Helaas bleef ze zich niet goed voelen, Nu is er eindelijk ook bloed geprikt waaruit kwam dat de leukocyten en de trombocyten verhoogd zijn. Nu zei hij dat de verhoogde leukocyten bij een infectie past, maar de trombocyten niet. Daarvoor moet ze over een paar weken weer bloed prikken of het dan verminderd is. Maar nu is mijn vraag : wat betekent het als de trombocyten verhoogd zijn? Ik heb al op Google zitten zoeken, maar van die verhalen daar wordt je niet vrolijk of echt wijzer van. En dus ook of dit te maken kan hebben dat mijn dochter zich al zo lang slecht voelt?

  Reageer
  #2

  Door verhoogde trombocyten, en verhoogde leukocyten, kan je kind zich ziek voelen. Er is een infectie aanwezig. En bepaalde infectieziekten kunnen voor verhoogde trombocyten zorgen. Maar ook ijzertekort bijvoorbeeld. Daarnaast zij er natuurlijk ook nog ernstigere aandoeningen die dat kunnen veroorzaken. Als bij het volgende bloedonderzoek, de trombocyten nog steeds zijn  verhoogd, en dat is dan afhankelijk van hoeveel bloedplaatjes (trombocyten er per liter bloed geteld worden), zal er verder onderzoek gedaan moeten worden, wat de oorzaak is.

  Ik zou je willen adviseren om niet te gaan googlen. Daar wordt je alleen maar onrustig van. En een duidelijk antwoord over wat er nou met je kindje aan de hand is, kun je daar ook niet vinden.

  Wacht even het onderzoek af.

  Reageer
  #3

  Hallo Tandor,

  De dokter had mij verteld dat verhoogde trombocyten niet bij een virus/infectie horen, En dat het bij ijzer tekort juist een verlaagde uitslag moest hebben. Maar heeft mij verder niet uitgelegd wat het verder inhield.

  Op Google kwam ik inderdaad alleen op "enge"sites terecht en werd ik niet veel wijzer.

  Uw bericht geeft mij al meer duidelijkheid en vooral ook wat meer rust. Bedankt voor uw reactie!

  Reageer
Reageer op: leukocyten & trombocyten verhoogd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief