Verhoogde trombocyten

  • #1

    Dag,

    Al een paar jaar heb ik een bloeduitslag met verhoogde trombocyten van 492. Volgens mijn huisarts is dit een normale waarde, terwijl ik op internet lees dat de normale waarde tot 300 a 450 is (de een houdt 300 en de ander 450 aan). Daarnaast heb ik oorsuizen, concentratieproblemen en een verhoogde oogdruk.

    Behoort een huisarts je door te verwijzen bij verhoogde Trombocyten?

    Met vriendelijke groet,

    Reageer
    #2

    Dat is maar een geringe afwijking uitgaande van 450. Dat is geen reden om door te verwijzen. Wie heeft de verhoogde oogdruk vastgesteld?

    Reageer
    #3

    Allereerst bedankt voor uw antwoord. De optometrist heeft een oogdruk van 22/23 vastgesteld. Oogzenuwen zijn gelukkig nog prima. Glaucoom komt niet in de familie voor. Ik vind het vreemd dat ik verhoogde trombocyten en een verhoogde oogdruk heb. Er schijnt een verband te kunnen zijn met een auto immuunziekte. (Mijn moeder heeft Coeliakie, ik ben hierop getest, maar mijn bloedwaarden zijn met betrekking hiertoe goed). Ik heb wel allergie en hooikoorts.

    Met vriendelijke groet,

    Sanne

    Reageer
    #4

    Bij een normale oogdruk liggen de oogdrukwaarden tussen de 10 en 22 mmHg. Dus van een verhoogde druk is dan geen sprake.

    Reageer
    #5

    Beste heer Leppink,

    Wat is uw medische achtergrond/ heeft u Geneeskunde gestudeerd? Indien hiervan geen sprake is, mag u dan, ethisch gezien, medische vragen beantwoorden?

    Met vriendelijke groet,

    Hann

    Reageer
    #6

    Ik heb meerdere opleidingen/studies gedaan. Voor zover dat mogelijk is en mag kan ik vragen beantwoorden. Alle andere vragen verwijs ik steeds door naar huisarts of specialist. Daarnaast zijn er een aantal artsen waarop ik terug kan vallen met vragen

    Reageer
Reageer op: Verhoogde trombocyten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief