brandende/prikkende handen bij kou – niets aan de huid te zien

  • #1

    Beste,
    Graag hoor ik een 2e visie van een dokter. Sinds anderhalve maand branden en prikken mijn handen pijnlijk bij voornamelijk kou (wind/water). Dit gevoel loopt door tot en met mijn polsen en trekt pas na 15/30 min weg zodra mijn handen goed zijn opgewarmd.
    CarpaalTunnelsyndroom heb ik 10 jaar geleden eens gehad, dat is het niet. Het is van de 1 op andere dag begonnen. Ook is mijn huid wel gevoeliger bij bijv. een haarstiekje indoen.
    Mijn huisarts stelde Fenomeen van Raynaud vast, maar na opzoeken thuis blijkt dat er dan duidelijke verkleuring van de handen zou moeten zijn, en er is niets te zien.
    Met een vader met MS verontrusten mij dit soort zaken toch dus ik had graag een 2e mening. Als achtergrondinformatie, sinds 3 maanden aan het 'herstellen'van een burn-out.
    Ik hoor graag van iemand.
    Mijn hartelijke dank!

    Reageer
    #2

    Het fenomeen van Raynaud zou toch kunnen. In het beginstadium zijn er niet altijd verkleuringen aanwezig. Je zou aan de huisarts een verwijzing kunnen vragen voor de reumatoloog. Dan kan worden vastgesteld of het inderdaad om het fenomeen van Raynaud gaat.

    Reageer
    #3

    Beste Tandor,
    hartelijk dank voor uw reactie en tijd. Dat zal ik gaan doen, met alleen "handschoenen dragen en kou vermijden" als advies ben ik niet gerust. Zal wel hypochondrisch overkomen maar ik vind dit toch schrikken, weer een vreemde lichamelijke klacht.
    Bedankt!!

    Reageer
Reageer op: brandende/prikkende handen bij kou – niets aan de huid te zien


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief