Lichtblauwe vingernagels

 • #1

  Hallo,

  ten eerste wist ik niet precies waar ik dit moest plaatsen en ik dacht dat dit wel het meest dichtst in de buurt kwam.

  Het is me laatst opgevallen dat de kleur van mijn vingernagels niet normaal zijn vergeleken met de rest. En ik werd er vandaag op aangesproken of ik mijn nagellak gebruik. Ik schoof het lachend weg en op dat moment maakte me er ook niet zo druk om. Maar nu begin ik me toch wel een beetje zorgen te maken. En op internet is er ook niet zo heel erg veel over behalve cases waar ik me wel zorgen over moet maken (diabetes, wilson's disease, etc...)

  Mijn nagels zien er als volgt uit:
  de rand aan het topje van mijn vinger ziet er normaal uit en het heeft een gezonde (denk ik) kleur, inclusief de eerste paar millimeters. Maar vanaf dan is het iets donkerder, iets blauwiger. Het is aanwezig bij al mijn vingers. Dat witte maantje (Lunula) is bij mijn duimen te zien, maar bij de rest van mijn vingers niet. En het is zoals dit zover ik het me kan herinneren. (maar dat kan ook weer een maand zijn, want ik heb er helemaal niet op gelet)

  Stel ik me nu aan? Is het gewoon mn eigen ding dat me lekker onderscheidt van de rest? 🙂 of moet ik toch maar ff langs de huisarts?

  Groeten,
  Degenediegaannicknamekonverzinnen

  Reactie
  #2

  Vertaling:

  Blauwe nagels:
  Kan wijzen pulmonaire obstructie, emfyseem of longziekte. Blauwe nagels kunnen een soort cyanose veroorzaakt door een lagere gebrek aan circulerende zuurstof in de rode bloedcellen. Het kan ook een hoog niveau van een abnormale vorm van hemoglobine in het bloed. Als normale kleur terug op de aarde en / of massage, de oorzaak is te wijten aan het lichaamsdeel niet genoeg bloedtoevoer als gevolg van koude, vernauwing (van de weefsels of de bloedvaten die de weefsels leveren) of een andere reden. Als de nagels blijft blauw, dan is er wellicht een onderliggende ziekte of structurele afwijking te interfereren met het vermogen van het lichaam om zuurstofrijk bloed te leveren aan het lichaam. De nagel kleur van vinger-en teennagels kan onthullen bepaalde ernstige gezondheidsproblemen

  Bron:
  http://www.disabled-world.com/health/dermatology/nails/nail-color.php

  Reactie
  #3

  Ik zou als ik jou was even naar de huisarts gaan. Laat je weten wat de diagnose is?

  Groetjes

  Reactie
  #4

  Hallo,
  bedankt voor de snelle reacties, ik heb nu een afspraak gemaakt met de huisarts, afspraak staat op 6 december. Ik zal doorgeven wat de diagnose is.

  Reactie
  #5

  bloedsaturatie 96%. Ik heb bloed moeten laten prikken, a.s. maandag is de uitslag. De huisarts maakt zich geen zorgen of het een erge ziekte is.

  Reactie
  #6

  Bij gezonde mensen is het tussen de 95% en 99%, dus 96% is mooi...

  Reactie
  #7

  Wat was de uitslag toen? Ik heb exact hetzelfde! En ik maak me er behoorlijk zorgen over...

  Reactie
  #8

  Er was niets te vinden. Alle waardes waren in orde. De huisarts schoof het op wintervingers af. Ik heb nog steeds lichtblauw gekleurde nagels. Maar als ik jou was zou ik toch voor de zekerheid langs de huisarts gaan, je weet maar nooit.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb deze week bloed laten prikken. Alles in orde behalve ijzertekort en tekort aan vitamine D. Ook daar kan je blauwe nagels van krijgen...

  Reactie
  #10

  Hoi,

  Ik heb dit ook, alle (bloed)testen wijzen op niets uit. Bij mij komt het door repiratoire alkalose (ofwel chronische hyperventilatie - CHV). Dan heb je welliswaar genoeg zuurstof in je bloed, maar dit komt niet aan doordat de bloedlichaampjes dit niet goed af kunnen geven aan de lichaamscellen, vandaar de blauwe kleur. Het kan zijn dat je dit hebt of aan het ontwikkelen bent? Bij mij begon het namelijk met altijd koude handen en blauwe nagels.

  CHV is moeilijk vast te stellen met reguliere testen en heeft vage klachten, heb je toevallig ervaring met hyperventileren?

  Reactie
  #11

  Hi Doortje

  Ik heb dit ook, met name de duim en wijsvinger en in mindere mate de middelvinger.

  Ik weet dat mijn ferritine laag Is en de mcv op het randje, maar HB is prima.

  Ik heb veel klachten en vermoed zelf dat deze grotendeels komen door een verkeerde ademhaling/chv. Daar zouden dan ook die blauwe nagels door kunnen komen begrijp ik? Vanmiddag na het wandelen waren ook de bovenkant van mijn vingers wit (wintervingers). Dit heb ik nooit gehad.  Kan dit ook met chv te maken hebben?

   

  Reactie
  #12

  ook dat kan door CHV veroorzaakt worden

  Reactie
  #13

  Hebben jullie ook last van chronisch blauwe vingernagels aan de onderkant. Mijn saturatie is ook goed. Rond de 98% maar heb altijd dat de helft van de nagels blauw is. Ook als ik hele warme handen heb. Hoe kan dit komen?

  Reactie
  #14

  ik heb ook last van een blauwe of paarse gloed aan de onderkant van alle nagels, ben er mee naar de huisarts geweest die zegt dat ik me er niet druk om moet maken. Zuurstof is goed, bloedgeprikt niks gevonden.

   

  Reactie
  #15

  Hallo,

  • Ik loop nu ook al een tijd met een blauwige zweem onder de nagels, vind het maar een eng gezicht. Als het chv is waar kan ik dit dan het beste hulp vragen? Ik mankeer volgens mij niks, geen benauwdheid en voel me ook niet ziek dus drm denk ik dar het chv is
  Reactie
Reageer op: Lichtblauwe vingernagels
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief