Pijn in voeten bij opstaan

  • #1

    Al meer dan een half jaar heb ik pijn in m'n voeten. Ik heb er geen last van als ik zit of in bed lig maar zodra ik opsta zijn de eerste stappen erg stijf en pijnlijk. Vooral mijn voeten doen pijn. Als ik eenmaal loop voel ik de pijn licht maar niet meer zo erg, maar het verergert als ik heel lang aan het lopen ben of sta, dus 1 uur achter elkaar winkelen. Dan moet ik af en toe echt gaan zitten. Nu heb ik een trage schildklier, die inmiddels goed is ingesteld en ben ik 25 kilo te zwaar. Misschien komt het omdat ik overgewicht heb, maar dan had ik het eerder ook moeten hebben.

    Misschien heb ik een doorgezakte voet gekregen? Het lijkt er ook op dat de doorbloeding van m'n lichaam niet altijd even goed is, als ik 's nachts te lang op 1 arm lig krijg ik al snel tintelingen en is m'n arm 'dood'.

    Wat kan het zijn?

    Reageer
    #2

    Hallo Jacheen,
    25 kilo te zwaar is veel te veel. Daar moet je dus echt iets aan gaan doen. Een te grote belasting op je enkels en knieën. En over de tintelingen in je arm, ja, als ik met mijn hele gewicht op mijn arm ga liggen, knelt dat ook af, dus dat is normaal. Ben je al eens bij een orthopeed geweest met jouw klacht?

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Dit lijkt op hielspoor, overbelasting van je pees onder de voet. Advies: ga naar een podotherapeut.
    Succes.

    podotherapie.nl voor adressen in de buurt

    Reageer
    #5

    Of breng eens en bezoek aan een podoloog! Succes

    Reageer
    #6

    kijk eens onder hielspoor!

    Reageer
    #7

    @Jacheleen,
    En, hoe gaat het nu met je?

    Reageer
    #8

    Ik heb ook erge pijn aan mijn voeten maar ook handen als ik opsta. dit is nu al een week of vier zo. voor mn voeten is het bovenop en bij het lopen het kantelen van mijn 4 kleinere tenen die zeer pijnlijk zijn. bij mn handen is het ook bovenop en meestal de aansluiting naar het eerste kootje die pijn doen.
    Het begon nogal wisselend tussen de verschillende zones. ene dag linker voet en dan de rechtere hand maar nu is het overal en word steeds erger. heb twee jaar terug 4 chemo kuren gehad. volgens mijn behandelend arts(en team) is het niet gerelateerd.
    Heb veel gezocht maar niets van wat ik als klacht voel heb ik kunnen terug vinden in anderen hen beleving.
    Overgens naar mate de dag verstrijkt word/werd het minder erg.
    Stil zitten is niet erg maar daarna is het weer opnieuw beginnen.
    Heb geprobeerd om alles op te rekken door te blijven staan in de pijnlijke houdingen of tenen/vingers om te buigen maar dit helpt ook niet echt.

    heb nu over 2 weken een afspraak bij een reumatoloog.
    Dus weer lekker de papiermolen in.

    Succes Jachleen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    In april 2012 is bij mij een ernstige vertraging van de schildklier gevonden ft4 zat op 5 en de tsh op 90 zit momenteel al op 250 mg thyrax de klachten die jij benoemd zijn zeer herkenbaar dat tintelende dove gevoel in handen en armen en de steeds pijnlijker wordende voeten en met twee jonge kinderen is dat heel moeilijk. Ook ik heb inmiddels 20 kilo overgewicht, dat afvallen is makelijker gezegd dan gedaan met een schildklier probleem. Ik ben in behandeling bij dr. Eland in het ant. Ziekenhuis in nieuwegein hij is internist/endocrinoloog en weet alles van de schildklier bij mij heeft hij aangegeven dat de zenuwen in de benen en handen en voeten zijn aangetast en dat het minstens een jaar gaat duren nadat ik goed ben ingesteld. Inmiddels ben ik wel 2 keer per week gaan wandelen ong. 5 km. Groetjes jolanda

    Reageer
    #10

    Ik heb al ruim 15 jaar dezelfde klachten als beschreven hierboven. ik heb geen overgewicht en ben bij verschillende specialisten geweest hiervoor. We hebben met verschillende soorten medicatie geprobeerd om de klachten te verminderen maar dat is niet gelkt.De oorzaak is onbekend en belangrijker, het is niet opgelost. Erg vervelend!

    Reageer
    #11

    Hoi Jacheleen. Ik heb dezelfde problemen als jij,zere voeten,tintelingen trage schildklier en krijg hiervoor euthyrox.Ik ben goed ingesteld. Voor mijn voeten ben ik naar een podoloog gegaan en heb aangepaste steunzolen gekregen,(vergoed door ziekenfonds)Sinds die tijd gaat het stukken beter.Bij het opstaan gaat het nog wat stijfjes.maar dan direkt de goede steun-schoenen aan en het gaat de hele dag prima. Vraag hier eens naar.Succes,Riet

    Reageer
    #12

    HoiJacheleen. Ook ik heb net als enkele anderen hierboven een te trage schildklier. Had zelf al het idee dat mijn pijnlijke hielen en voetzolen (de bal van mijn voeten) wel weer eens te maken konden hebben met mijn schildklier. Dit vermoeden wordt eigenlijk al bevestigd door de bovengenoemde berichten te lezen. Ook koude of juist warm gezwollen vingers waarin in dan de kracht verlies. Tja wat is de beste methode om er weer vanaf te komen? Toch maar naar podotherapeut?

    Reageer
    #13

    Hoi, ik heb sinds een aantal maanden ook dezelfde klachten. Als ik opsta en de trap af moet, doet dit vreselijk pijn bovenop mijn voet ter hoogte van mijn enkel. Ik kan mijn voet niet goed naar voren buigen. Als ik daarna mijn honden uitlaat gaat het eerste stuk beter, net of ik het weer soepel loop, maar tijdens de wandeling voel ik de pijn en stijfheid weer opkomen.
    Als ik een tijd zit en weer opsta is het ook erg stijf, het enige wat helpt is mijn voeten niet buigen. Verder heb ik ook vaak tintelingen in mijn handen en armen, zo uit het niets. Dokter heeft het over stress, maar ik heb geen stress. Ooit een burn out gehad, jaren terug en toen had ik ook geen last van bovenstaande. Wat ik ook vreemd vind is dat ik mijn hand niet zonder trillen recht kan houden. Ik weet niet zo goed wat ik ermee moet, omdat mijn huisarts het echt op stress houdt

    Reageer
    #14

    Beste,

    Ik ben 47 en heb een actief (werk) leven. Sinds enkele maanden kamp ik ook met extreem stijve enkels. Mijn gewicht is op peil, misschien 2 kg te veel, maar ook dat varieert. Ik loop echter wel heel veel op blote voeten en platte flip flops in leder, dus vrij hard.

    Bij het opstaan heb ik de afstand van rond het bed te gaan om terug normaal te kunnen lopen. Als dit zo doorgaat wil ik geen 80 worden...

    Ik heb geen pijn, gewoon stijf.

    Weet u wat het kan zijn?

    Met vriendelijke groeten,
    Suzy

    Reageer
    #15

    Moeilijke vraag!
    Temeer omdat er geen pijnklachten zijn. Het zou een beginnende artrose kunnen zijn. Misschien goed om toch de huisarts eens op te zoeken.

    Reageer
Reageer op: Pijn in voeten bij opstaan


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief