Hand/Pols 5x dubbelgeklapt bij val, 4mnd lang last

 • #1

  Op wintersport besloot ik het snowboarden eens te leren. Om een verhaal kort te houden, tijdens het snowboarden, viel ik soms hard achterover op de ijzige piste. Uit reflex stak ik mijn rechterarm uit om mijn val te breken. Mijn rechterhand bevond zich pal achter mijn rug, met de vingers naar mn rug toe.

  Hierbij boog mijn hand verder naar binnen dan eigenlijk mogelijk was, doordat ik er met mijn gewicht op viel. Hand klapte dus dubbel.

  Dit was al vrij pijnlijk en ging niet meteen over, dit gebeurde nogmaals 4x op die dag.

  Die avond verstijfde de hele rechter onderarm. Hand vormde zich in een klauw. Ik kon er mee bewegen, maar wanneer ik mn hand ontspande, vormde deze zich direct terug naar de vorm van een klauw (vingers naar binnen gebogen).

  Het is nu 4 maanden geleden:
  Ik kan mijn hand normaal gebruiken, echter, onder een vreemde hoek voel ik nog steeds de behoorlijke steek, net als dat ik met mijn rechterhand mijn rechterschouder probeer te raken. Het buigen begint aardig pijn te doen, en ik ben nog niet naar de dokter geweest.

  Reactie
  #2

  Tja, waarschijnlijk zijn er bij dit overrekkingstrauma toch weefsels beschadigd geraakt.

  Omdat je de klachten destijds onvoldoende serieus hebt genomen is het herstel onvoldoende ondersteund om het beste genezingsresultaat te behalen.

  Je zou kunnen overwegen, na een zorgvuldige diagnose door de huisarts of fysiotherapeut die lichamelijk onderzoek kan doen, een brace te gaan dragen om alsnog de arm de kans te geven helemaal te herstellen. Maar verwacht hier geen wonderen van, en zeker niet op korte termijn.

  Reactie
  #3

  Zo'n scherpe pijn zou zelfs op een onvoldoende genezen fractuur kunnen wijzen. Het beste is inderdaad naar de huisarts te gaan voor een lichamelijk onderzoek en een diagnose. De klauwstand van de hand wijst op mogelijke schade aan de nervus ulnaris.

  Reactie
  #4

  Zou het om een Scaphoid Fractuur kunnen gaan?
  De rechterpols van boven gezien, is de pijn linksboven. Als mijn pols slap hangt, en het met mn linkerhand beweeg, doet het juist op die plek pijn. Vooral wanneer de pols normaal gesproken niet verder kan. Inmiddels heb ik er minder last van.

  Veel bewegen?

  Reactie
  #5

  De klinische diagnose wordt gesteld op basis van drukpijn op de tabatiere anatomique (anatomische snuifdoos) zie: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/22/Anatomical-snuff-box.jpg

  In geval van verdenking op een scaphoid fractuur (bevestigen m.b.v. röntgenonderzoek, bij twijfel MRI of CT) wordt er behandeld met gips voor een duur van 6 - 12 weken afhankelijk van de exacte locatie van de naviculare fractuur.

  Zie: http://www.maxbass.com/images/scaphoid%20fracture.jpg
  Zie: http://patientsites.com/media/img/1225/wrist_scaphoid_fracture_intro01.jpg

  Reactie
Reageer op: Hand/Pols 5x dubbelgeklapt bij val, 4mnd lang last
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief