Raynaud

  • #1

    Sinds een jaar of 2 heb ik zo af en toe last van een witte gevoelloze pink aan mijn linkerhand. Dit was voornamelijk na een rit door de kou op mijn scooter of wanneer ik met zware boodschappentassen thuiskwam.

    In het begin heb ik daar natuurlijk weinig aandacht aan gegeven, het was of koud, of omdat ik een te zware tas gedragen had dacht ik dan maar. Echter valt het me de laatste tijd op dat ik het vrijwel na iedere scootertocht heb en dan voornamelijk wanneer ik van mijn werk naar huis rijdt. Ik voel het dan ook aankomen op een of andere manier want mijn vinger begint wat gevoelloos te worden. Even later is hij wit en de laatste paar keer nadien ook wat blauw en uiteindelijk rood. Het blijft ook niet meer bij mijn pink maar ook de ringvinger en middelvinger deden ´gezellig´ mee en de laatste 2 keer aan beide handen. Het duurt dan zo´n 20 minuten voor het weer over is. Als ik dan bijvoorbeeld in de tussentijd de hond uit ga laten lijkt het (met koud weer) alleen maar erger te worden.

    Ik ben hiervoor afgelopen week toch maar even langs de huisarts gegaan. Hij gaf aan dat het Raynaud is (dat had ik overigens ook al op google gevonden..). Het was volgens hem niet nodig om nu verder onderzoek te doen, omdat ik verder geen duidelijke klachten zou hebben die op secundair raynaud zouden duiden. Om heel eerlijk te zijn heb ik daarnaast ook een pesthekel aan bloedprikken en dus was ik hier ergens ook wel blij mee.

    Ik vroeg me af of er hier meer mensen zijn met raynaud, die hier pas op hun 34e of later achter zijn gekomen. Ik heb er voorheen ook nooit zo goed op gelet, heb altijd wel al last van koude handen gehad. Zo heb ik ook altijd een enorm droge huid met in de winter zelfs scheurtjes en soms spontane bloedingen omdat het openspringt.

    Ik ben sowieso van plan om aanvullende vitamines te nemen (C,D, B12). Heeft iemand toevallig ook ervaring met het gebruik van Arnicazalf? Ik kan hier namelijk nergens iets over vinden, volgens mij wordt dit middel standaard gebruikt om de doorbloeding te bevorderen, dus waarom niet uit voorzorg gebruiken bij Raynaud?

    Reageer
Reageer op: Raynaud


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief