Uitslag op handen en lymfeklier in oksel

  • #1

    Hallo,

    Ik heb jaren lang hand eczeem door het vele handen wassen en schoonmaken met aggressive middelen. Ik voelde 2 maanden terug een opgezette lymfeklier in mijn oksel. Ik ben toen begonnen met mijn handen goed te verzorgen met handcreme. Ze werden snel beter en deden geen pijn meer en knapten ook niet meer open en bloedde niet meer. Mijn lymfeklier is kleiner geworden!! Maar, hij is nog niet weg en heeft nu het formaat van bijna een erwt. Is dit normaal? Mijn handen zijn nog wel gevoelig maar niet meer schraal en open. Ik heb een angststoornis en denk al heel snel dat er iets ergs met mij aan de hand is, nu dus ook. Is het normaal dat die klier er nog is? Hij word niet groter, is zacht en beweegt makkelijk. Op internet zoeken word ik ook niks wijzer en zegt alleen maar dat het na 2 weken weg moet zijn..

    Groetjes

    Reageer
    #2

    De lymfeklier kan nog heel lang aanwezig blijven. Nog maanden. En je handen zijn ook nog niet helemaal hersteld

    Reageer
    #3

    Bedankt voor uw reactie John! Het is dus niet zo dat deze lymfeklier iets ergs is zoals kanker?

    Reageer
    #4

    Nee het is een reactie op de klachten van je handen

    Reageer
    #5

    Bedankt! En een fijne avond!

    Reageer
    #6

    Hallo John,

    Kan een lymfeklier met een formaat van een erwt/speldenknopje, een lymfeklier zijn die bij lymfeklierkanker hoort? Of moeten die groter zijn?

    Reageer
    #7

    Dan zijn ze doorgaans echt groter

    Reageer
    #8

    Ah oke, dus deze erwt kan dat niet zijn? Sorry, ik heb een angststoornis..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nee hoor

    Reageer
    #10

    Hallo John! De lymfeklier zit er nog, wel wat kleiner geworden nog maar zit er nog wel. Ook heb ik last van hooikoorts en huisstofmijt allergie maar internet zegt dat de oksel klier niet daarvan opgezet kan zijn. Mijn handen zijn niet meer open ofzo. Maar nu vraag ik mij af, als die lymfeklier leukemie of lymfeklierkanker zou zijn, zou die dan nu ook groter geworden zijn? Of is een formaat van een erwt ook iets ergs?

    Groetjes

    Reageer
    #11

    Als een lymfeklier er eenmaal is, kan die weken zelfs maanden en langer nog aanwezig blijven. Dat is een normaal verschijnsel. Belangrijk is dat je er vanaf blijft, anders kan die dus niet weggaan

    Reageer
    #12

    Ik voel er alleen in de ochtend en avond aan. Druk ook niet hard ofzo dus dat is toch niet erg? Ben alleen bang voor lymfeklier kanker of leukemie, dan zijn ze ook opgezet.

    Reageer
    #13

    Je moet erg gewoon vanaf blijven. 2 x per dag is te veel

    Reageer
    #14

    Ja maar, als ik het niet in de gaten hou hoe weet ik dan als hij groter word of niet? Ivm kanker. Hij is nu zoals een erwt nog steeds.

    Reageer
    #15

    Dat groeien heeft toch niks met kanker te maken. Als je er teveel aanzit groeit die vanzelf

    Reageer
Reageer op: Uitslag op handen en lymfeklier in oksel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief