slapend gevoel in top van mijn duim linkerhand

 • #1

  Ik heb sinds een dag of twee na veel zwaar werk in de tuin, een slapend gevoel in de top van mijn duim linkerhand. Weet iemand misschien of dit weer gewoon wegtrekt of zou het een andere oorzaak kunnen hebben.

  Alvast bedankt.

  Riber

  Reactie
  #2

  Waarschijnlijk heb je langdurig de zenuw in je duim afgekneld, misschien door het vasthouden van een handvat. Dan komt het waarschijnlijk snel weer terug.
  Als je echt iets stuk hebt gemaakt, en dan heb je waarschijnlijk ook pijn, dan kan het langer duren voordat het goed kan komen.

  Reactie
  #3

  Hallo Nico,

  Hartelijk dank voor je uitleg. Ik heb er geen pijn aan, en ik heb inderdaad veelvuldig de schep beet gehad om diepe gaten te graven om er nieuwe planten in te zetten. Ik wacht het verder af of het weer weg zal trekken.

  Hartelijke groet,

  Riber

  Reactie
  #4

  Als gevolg van zenuwcompressie kan de geleiding tijdelijk verstoord zijn.

  Reactie
  #5

  Hallo Es,

  dankjewel voor de reaktie op mijn bericht. Ik wacht af hoe het verder zal verlopen en hopelijk als ik wat meer rust houdt met zware werkzaamheden, de klacht aan mijn duim zich vanzelf op zal gaan lossen.

  Groetjes,

  Riber

  Reactie
  #6

  Compressie is samendrukking. Wanneer een zenuwbaan bekneld raakt en wordt samengedrukt, heeft dit consequenties voor het functioneren.

  Afhankelijk van de functie van de zenuw kunnen verschillende verschijnselen optreden. Tintelingen, pijnklachten, slapte, bewegingsverlies en verlamming zijn voorbeelden, afhankelijk van de plaats en ernst van de compressie.

  Compressie kan optreden door verschillende oorzaken. Ontsteking met zwelling, een tumor, vochtophoping, een bloeduitstorting, botbreuken en hard stoten kunnen gepaard gaan met kortdurende of langer bestaande beknelling van een zenuwbaan.

  Reactie
  #7

  Hallo Anne,

  Hartelijk dank voor de uitleg, het is mij nu wat duidelijker geworden wat compressie precies inhoudt. Ikzelf heb nu het gevoel alweer iets beter terug in mijn duim, alleen nu merk ik wel dat ik 's-nachts wat last heb van slapende handen en dit weer wegtrekt als ik mijn armen naar beneden langs het bed laat hangen. Zou dit eveneens te maken kunnen hebben met het feit dat ik mijn handen teveel belast heb?

  Hartelijke groet,

  Riber

  Reactie
Reageer op: slapend gevoel in top van mijn duim linkerhand
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief