Bultjes op handen

  • #1

    Hoi,

     

    2 jaar geleden kreeg ik in de zomer ineens jeukende bultjes op mijn handen. In de winter trok het weg. Sinds vorige week is het er ineens weer, zie foto's. Vooral s avonds jeukt het, maar niet extreem. Wat kan dit zijn en wat kan ik eraan doen? Ze zitten voornamelijk op mijn vingers, aan de buitenkant en bovenkant. Het begint nu ook op de bovenkant van mijn hand.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Hier nog 2 foto's

    Bijlagen:
    Reageer
    #3

    Dat kan een allergische reactie zijn op de warmte.

    Reageer
    #4

    Mijn aandoening is volgens mij exact hetzelfde. Het treedt meestal op rond de lente en verergerd met dit extreem warm weer. Ik ben op zoek naar een middel om de jeuk te verminderen.

    Bijlagen:
    Reageer
    #5

    Hier idem en de jeuk maakt me bijna gek ..ik zou schuurpapier nemen om te krabben ...rare is ik heb het enkel aan mijn re.hand ..en enkel de bovenkant ..kant van de handpalm niets te bespeuren

    Reageer
    #6

    Hallo, ik heb er ook soms last van, momenteel heel erg. Ik las ergens dat het kan door overgevoeligheid van gluten. Toevallig heb ik dat en ik heb de laatste tijd niet goed gelet op mijn gluten-inname. Het zou dus goed kunnen. Misschien het onderzoeken waard?

    Reageer
    #7

    Hi! Ben je er inmiddels al achter wat het is?

    Reageer
    #8

    Hoi. Het lijkt wel op blaasjes eczeem.
    Zelf heb ik sinds 6 weken steeds erger wordende blaasjes op mijn handen, handpalmen
    en zijkanten vingers (dus niet zoals bij jullie op de vingers). Ik heb online alles geprobeerd uit te zoeken maar het schijnt heel moeilijk behandelbaar te zijn, noch de oorzaak te achterhalen. En wordt gauw chronisch. Zelf denk ik dat het bij mij komt
    door acute water-allergie...heb het afgelopen jaar heel veel met mijn handen in het water gezeten (niet vanwege corona) omdat ik een kindje heb gekregen en wel 20 keer per dag wasjes, afwas, vloer, etc schoonmaakte en ik merkte wel dat mijn handen steeds droger werden maar deed daar weinig aan. en plotseling ontstond een 6 weken terug 1 blaasje (ik dacht eerst een splinter) nu anderhalve maand verder zijn get er wel 80...ben er echt verdrietig onder. Heb net betametason zalf gekregen maar wordt alleen nog maar erger en ik ga volgende week weer naar de huisarts.

    Online staat dat het een combi van contact-allergie kan zijn en dat betekend mn hele leven elke dag cremes smeren (vette dus geen hormoon, behalve als het weer opvlamt) en zo weinig mogelijk water-contact (=onmogelijk).

    Ik merk dat mn handen snachts ook warmer worden en dat maakt het niet beter. Koelte lijkt de irritatie wat te dempen (jeuk en pijn). Maar heb weinig jeuk gehad misschien door de betametason.

    Ik dacht ik deel mijn bevindingen misschien herkent iemand het of heeft iemand er iets aan...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb er ook last van. Ik was mijn handen met bakingsoda en een beetje unicurazeep. Dat heeft mij geholpen. De jeuk neemt af en de blaasjes zijn verdwenen.

    Reageer
    #10

    Weet iemand al wat het is ??

    Reageer
    #11

    Het kan een allergische reactie zijn of een virusje

    Reageer
    #12

    Ik heb het ook... voornamelijk op of vlakbij me knokkels, heb het al jaren. Ik heb een keer 1 weg geplukt door met een pincet steeds wat eraf te trekken... dat gaat pijnloos en heel makkelijk. Paar dagen later was er niks meer te zien. Maar na een aantal weken en soms maanden(oke... meer dan 1 keer gedaan) komt het op precies dezelfde plek weer terug...

     

    Zou zo fijn zijn als iemand weet wat het is!

    Groetjes Joey

    Reageer
    #13

    ik weet niet wat het is. Ik heb ook blaadjes op mijn handen maar is beginnen bij mijn tenen. Misschien zwemmers eczeem dat nu op mijn handen zit. Ik heb hormoonzalf gekregen op mijn tenen gaat het goed. Maar op mijn handen komen steeds meer blaasjes. Als ik jeuk krijg stop ik mijn handen onder gloed heette kraan. Dan prikt het even flink maar daarna jeuk weg.

    Reageer
    #14

    Kijk eens bij Dyshidrotisch eczeem, misschien is het herkenbaar. Helaas is er niets tegen te doen, maar dan weet je wat het is ……..

    Reageer
    #15

    Klopt! Het is eczeem! Ik heb het zelf ook al jaren. Begon met blaasjes op mijn voeten, deze werden soms wel tot 2 cm groot. Sinds een aantal jaar ook op mijn handen en zijkanten vingers. Ben hier destijds mee naar de dokter geweest en hij zei dat het eczeem was en weinig aan te doen is. Goed vet houden! Komt door de warmte.

    Reageer
Reageer op: Bultjes op handen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief