dunner wordende handen/onderarmen

 • #1

  Sinds een jaar heb ik last van verkleurde handen, rood/paars, als bij koude handen. Als ik op de huid druk ontstaat er kort een witte vlek, waarna het weer bijtrekt tot rood/paars. Vaak heb ik ook last van koude handen, met name op kantoor (ik doe beeldscherm werk, maar het kan misschien ook een relatie hebben met stress of wie weet de airco).

  Ook heb ik langzaam maar zeker een afname van weefsel aan mijn hand, pols en onderarm. Dit is het duidelijkst zichtbaar als ik mijn duim naar buiten strek of iets zwaarders optil. Dan ontstaat er bij de pols een "gat" waar ik bijna het topje van mijn pink in kan steken. Dus niet een klein "gat", want dat is normaal, maar duidelijk groter. Dit is het afgelopen jaar ook duidelijk toegenomen. Maar ook op andere plaatsen rond de pols, aan de bovenzijde van de hand en bijvoorbeeld mijn duimmuis is duidelijk zichtbaar dat er afname van weefsel is, er ontstaan "gaten" bij een krachtsinspanning en ik heb "huid-overschot". Zowel de verkleuring als de afname van weefsel heb ik aan beide handen.

  Ik ben er al meerdere malen mee naar de huisarts geweest, maar die heeft de stelling dat zolang ik er geen last van heb er geen noodzaak is om het verder te onderzoeken. Maar ja, wat is last. Ik kijk er elke dag tegen aan en vind het gewoon geen prettig gezicht. Daarnaast ben ik er ook vaak mee bezig, simpelweg omdat ik het idee heb dat zoiets niet vanzelf ontstaat, dat het een signaal is van het lichaam. Kan iemand mij misschien verder helpen, advies geven of wat dan ook. Misschien dat iemand het herkent. Graag reactie!

  Reageer
  #2

  er bestaat zoiets als ulnarophatie, dit wordt veroorzaakt door een probleem in de elleboog.
  Als ik jou was zou ik naar de Chiropractor of Manueel therapeut gaan en nek, schouders en elleboog laten controleren.
  Misschien kunnen zij iets voor je doen.
  De huisarts kan je ook doorsturen voor een spieronderzoek.
  Ik vind dat er niet serieus naar jouw klachten wordt gekeken en dit zou wel moeten!
  Laat het er niet bij zitten en onderneem zelf aktie.
  Sterkte Brenda

  Reageer
  #3

  dat van die elleboog herken ik wel. Ik heb 2 jaar geleden een tijdje last gehad van een tennisarm. Alleen de pijnklachten of tintelingen heb ik niet. Kan het ook zonder die klachten voorkomen?

  Reageer
  #4

  inmiddels heb ik diverse onderzoeken gehad. Vanuit de huisarts ben ik doorgestuurd naar een neuroloog. Daar heb ik spieronderzoek gehad (geen oorzaken gevonden. Alleen een hele lichte vermindering van de werking van de zenuwen), bloedonderzoek (niks bijzonders gevonden. Meer bijkomend...een te hoog cholestorol, heb ik nu pillen voor) en scan van mijn nek (hele lichte slijtage van de nekwervels, maar niks bijzonders eigenlijk).

  Kortom: eigenlijk geen steek verder, behalve dat ik weet dat ik een heleboel dingen niet heb. Ook goed natuurlijk, maar mijn klachten van mijn handen blijven en worden eigenlijk nog altijd erger. De handen zijn nu echt knokkelig geworden. Het gat bijvoorbeeld, dat ontstaat als ik mijn duimen helemaal (of al zelfs een beetje) uitbuig is zo groot dat ik het topje van mijn pink er in kwijt kan. Ulnarophatie, tja, die tintelingen ken ik niet. Toch een symptoom wat daarvoor aanwezig moet zijn lijkt me. Wel heb ik de laatste tijd continu pijn aan 1 van mijn ellebogen, aan de binnenzijde wel te verstaan. De pijn is vooral erg als ik wakker wordt. Aan de andere hand heb ik last van een pijn dichtbij de pols. Meer spiergerelateerd lijkt het haast wel. Bijkomend zijn mijn onderbenen. Soort van onrustig, continu moe. Ook kleine spiersamentrekkingen in de kuit.

  Iemand nog tips, ideeen of gedachten hierover misschien? Ik ondervind inmiddels echt een drempel om weer naar mijn huisarts te gaan. Alsof ik me aanstel, hypochondrisch ben. Ik zie symptomen en het lijkt me dat een lichaam niet spontaan van uiterlijk veranderd, toch?

  Elke reactie is welkom!

  Reageer
  #5

  hi hans, daar ben je weer.
  nogmaals, neem de klachten serieus en vraag verder! Nogmaals naar de dokter.
  je kunt ook de Chiropractor raadplegen hoor, hij weet ook alles van zenuwen, wervels, spieren en botten.
  je stelt je niet aan, er is iets aan de hand en laat verder uitzoeken wat dat is.
  Sterkte, Brenda

  Reageer
  #6

  Ben ik weer!

  Na de vorige onderzoeken was er dus niks uitgekomen. MRI van de nek, spieronderzoek en zeer uitgebreid bloedonderzoek. Alleen dat ik licht verhoogd cholestorol heb...tja, ik rook, dus dat had ik wel kunnen voorspellen. Sindsdien slik ik daar pillen voor, maar resultaat voor mijn handen heeft het niet. Het blijft maar doorgaan en wordt nog altijd lichtjes erger. Iemand een idee of het misschien aan de doorbloeding an sich kan liggen? Het typisch is, dat als het warm is (ik ben tussendoor op vakantie geweest), dan is het een stuk minder. Dan zie ik ook de aderen op mijn handen. Nu ik weer terugben weer helemaal niet, terwijl dat vroeger wel altijd zo was. Kortom: kan het daar aan liggen en heeft iemand een idee wat je daar aan kunt doen?

  Reageer
  #7

  Hoi Hans,

   

  Het is al even geleden dat je hebt gepost. Hoe gaat het met je en heb je al een diagnose? Ik heb soortgelijke symptomen en bij mij weten ze het nog niet.

  Reageer
  #8

  Ga naar een bioresonantie therapeut met orthomoluculaire kennis, laat je uitmeten hoe het met ph v lichaam is, als die te laag is kan je lichaam td zuur zijn waardoor klachten ontstaan. Kan ook virus, bacterie in lichaam zijn of lyme, die veroorzaakt ook problemen met spieren en gewrichten en krijg je van teek, mugfen ea insekten die steken. Kan ook zijn dat je het al lang hebt en niet weet, bij laag immuunsysteem komt het tevoorschijn. En stop met roken! Succes!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Sluit me op zich aan bij Self Care. Roken  zorgt voor een belasting door gifstoffen, waaronder cadmium, zorgt voor verzuring van je lichaam en tekorten aan voedingsstoffen, waaronder zink en vitamine C. Medicijnen zorgen ook voor verlies aan vitaminen en mineralen. Stoppen met roken, in combinatie met een goede voeding, ontzuring en ontgifting van je lichaam en wat voedingssupplementen kan schelen. Denk ook aan de invloed van electrosmog, zoals van computers.

  Reageer
Reageer op: dunner wordende handen/onderarmen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief