Polsbreuk door leunen op hand

  • #1

    Vorige week leunde ik op mijn hand, waardoor ik plotseling een zeer scherpe pijn in mijn pols voelde. Ook zat hier gelijk een bult bij mijn duimzijde. Pijnstillers genomen en de volgende dag toch maar naar de huisarts. Deze had dit nog nooit meegemaakt, maar dacht aan een ganglion (cyste die naar buiten komt) met een kneuzing of een breuk.

    Nu is er geen foto gemaakt omdat het niet gebeurd dat iemand iets breekt door er gewoon op te leunen. Dit geloofde ook en ben met mijn hand in een drukverband naar huis gegaan. De pijn blijft alleen na een week nog niet eens een klein beetje minder geworden en vroeg mij af of het mogelijk is je hand te pols te breken door er op te leunen? Ik kan hier namelijk niks over vinden alleen als je er hard op valt.

    Reageer
    #2

    Een update voor als mensen het zelfde hebben en de huisarts ook niks kan vinden. Na meerdere onderzoekjes ben ik doorverwezen naar een handchirug en ik blijk hypermobiliteit te hebben. Waardoor mijn duim de hele tijd uit zijn gewricht gaat. Dit geeft die pijn en verklaart de bult ook. Wat overgens ook een ganglion kon zijn. Dat konden ze niet meer testen omdat de bult verdwenen is en mijn gewrichten ook wel weer terug in hun plaats gaan.

    Reageer
Reageer op: Polsbreuk door leunen op hand


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief