Snee aan vinger, tetanus of littekenweefsel?

  • #1

    Hallo,

    Mid oktober heb ik mij flink gesneden aan een oud roestig mes tijdens het afdrogen van bestek, er is een vrij diepe snee in mijn vinger gekomen die flink heeft gebloed. Ik heb mijn vinger tijdens het bloeden goed onder de koude kraan gehouden (paar minuten) en vervolgens een pleister erop. Nooit heb ik er last van gehad en de wond en de huid zijn goed geheeld.

    Pas sinds gisteren heb ik een stekende pijn als er iets tegen mijn vinger aan komt, op het litteken. Alsof er een splinter zit maar dat is pas sinds gisteren dat ik dat gevoel heb, dat er een stukje in zit lijkt mij dus ook zeer onwaarschijnlijk. Ook voelt mijn vingertop wat stijf aan. Verder is er geen roodheid. Kan het zo zijn dat er een beginnende vorm van tetanus is opgetreden? Of moet ik eerder denken aan een vanbinnen niet goed geheeld litteken? Ik las dat tetanus zich ook soms pas na maanden kan openbaren, maar aangezien ik de wond vrijwel meteen met koud water heb gespoeld lijkt het mij bijna niet mogelijk.

    Wat kan de oorzaak zijn? Het prikkende gevoel is behoorlijk hinderlijk.

    Reageer
    #2

    Met koud water spoelen is zeker niet voldoende. Ga met de klachten naar de huisarts

    Reageer
Reageer op: Snee aan vinger, tetanus of littekenweefsel?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief