Lactose intolerantie – ik vermijd melkproducten maar toch vaak 'soort' diarree?

  • #1

    Hoi,

    Ik weet inmiddels dat ik lactose intolerant GEWORDEN ben. Dit gebeurde gestaag in zo'n 2-3 jaar. Soms denk ik wel eens dat ik darmkanker heb ofzo. Want ook al vermijd ik producten waar melk in  zit, ik heb nog steeds (en laatste tijd vaker) dat ik naar het toilet moet; in één keer aandrang en dan een flinke wind en met heel weinig ontlasting dat er waarschijnlijk door de wind uitvliegt.

    Raar. Kan dit ook komen door producten waar 'sporen' van melk in zitten? Of door een product dat 'gemaakt is in een fabriek waar ook melk producten worden verwerkt'.

    Vind ik altijd zo'n onzin. Zeg dan gewoon of er melk in zit ja of nee. Maar de vraag is eigenlijk of sporen van melk ook al klachten kunnen geven.

    Wordt hier gewoon ziek van. Laatst was ik op werk, aan het eind van de dag, ik at een paar snoepjes, verder die dag alleen brood gegeten op waterbasis met vleesbeleg, en thuis toch weer hetzelfde soort toiletbezoek als boven beschreven.

    Kruiden geven mij vermoed ik ook problemen. Als ik bijv. bolognese chips eet bijvoorbeeld. Ook al heeft die zak chips geen melk er in zitten.

    Het is bijna alsof het steeds erger wordt, en een bredere omvang krijgt. Ik geef toe; ik heb last van stress, angsten, en dat geeft mij ook wel eens aandrang, maar niet het soort als ik beschreven heb. Dus zoals ik zei, hoe weet ik of het een ernstig probleem is zoals darmkanker??

    Bedankt.

    Reageer
    #2

    Je moet toch heel goed op de verpakkingen kijken naar de bestanddelen... Ook melksporen zouden problemen kunnen veroorzaken

    Reageer
    #3

    Ik zou eens naar je hele voedingspatroon kijken. In chips met een smaakje zit vaak smaakversterker. In vleeswaren zitten vaak conserveringsmiddelen. Snoep beter ook laten staan. Brood en vooral tarwe kan klachten geven. Klachten door zuivel hoeven niet per se te maken hebben met lactose. Beter is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Misschien gebruik van wat probiotica en wat voedingssupplementen. Een natuurgenezer kan je wel verder adviseren. Overigens genoeg informatie te vinden over goede voeding.

    Reageer
Reageer op: Lactose intolerantie – ik vermijd melkproducten maar toch vaak 'soort' diarree?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief