Foliumzuur

  • #1

    Hoi iedereen,

    Ik heb al een aantal jaren last van zenuwpijn in verschillende plekken van mijn huid. Toen ik een tijdje terug bloed ging prikken kwam ik erachter dat ik een licht tekort van foliumzuur in mijn bloed heb. Ik heb al jarenlang de huidziekte Vitiligo en vanaf daar kon ik alles met elkaar linken. Een tekort van foliumzuur komt vaker voor bij Vitiligo-patiënten en zenuwpijn kan een gevolg zijn van een tekort aan foliumzuur. Ik maakte mij niet zo heel erg zorgen totdat ik las dat een tekort aan foliumzuur ernstige gevolgen kan hebben. Zijn er hier toevallig mensen die ook een tekort aan foliumzuur in hun bloed hebben? Zouden jullie mij meer kunnen vertellen over hoe het verloop bij jullie gaat? Ik bedoel, hebben jullie, nadat jullie erachter kwamen dat je een foliumzuurtekort in je bloed had, veel lichamelijke problemen ondervonden? En is het gehalte van het foliumzuur in jullie bloed nog verder omlaaggegaan door de jaren?

     

    Liefs,

    Seb

    Reageer
    #2

    Een reactie alstublieft..........???

    Reageer
    #3

    Vaak spelen er bij allerlei klachten diverse oorzaken, zoals het voedingspatroon, minder gezonde darmflora, tekorten aan diverse voedingsstoffen enz. Vitiligo heeft daarbij ook te maken met het immuunsysteem en dat ligt niet zo heel simpel als een stofje slikken. Bij vitiligo kunnen wel meerdere tekorten spelen, zoals PABA, foliumzuur, vitamine B12, vitamine C, D en E en fenylalanine, Foliumzuur wel het beste in de vorm van folaat; vitamine B12 in de vorm van methylcobalamine en/of adenosylcobalamine. In de vorm van zuigtabletten of injecties wordt B12 het beste opgenomen. Een goede natuurgeneeskundige weet wellicht raad.

    Reageer
    #4

    Ik kom al googlend ( kan je zelf ook doen) uit bij tekorten aan zink, koper en ijzer in verband met vitiligo.

    Reageer
Reageer op: Foliumzuur


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief