Ben ik ziek?

 • #1

  Ik ben een jongen van 16 jaar en ik heb een enorm ongewenst gewichtsverlies,
  toen ik 14,15 jaar was was ik erg mollig en woog ik 65 Kg en meer en ik was echt dik begin dit jaar ben ik enkel nog water gaan drinken maar mijn eetgewoontes bleven hetzelfde
  nu weeg ik amper 50 kg en ben ik zeer mager. men geeft mij opmerkingen van hoe doe je dat enzo door alleen water te drinken maar niemand geloofde dat natuurlijk.
  ik heb vaak last van vermoeidheid en snel uitgeput zelfs na kleine inspanningen.
  zoals op school smorgens ben ik zeer fit en kan ik alles aan maar naarmate de middag komt voel ik me moe en slap worden. ook ben ik vrij snel ziek ik heb altijd wel iets, keelpijn, hoest, neusverstopping, pijn net boven men ogen, hoofdpijn. voordien vond ik dit vrij normaal maar vandaag ben ik gewoon flauwgevallen in de klas en dat heeft mij aan het denken gezet
  dus mijn vraag is heb ik een ziekte of wat kan dit verklaren

  Reageer
  #2

  gewoon naar de huisarts gaan, die kan even bloed laten prikken en eens kijken wat er aan de hand is. Niet mee doorlopen dus.
  Brenda

  Reageer
  #3

  Onverklaard en ongewenst gewichtsverlies is een dringende reden om naar je huisarts te gaan. Er zijn mogelijk processen gaande in je lichaam die teveel energie verbruiken.
  Dit behoeft een serieuze diagnose.

  Reageer
  #4

  Onverklaarbaar gewichtsverlies wil zeggen dat u zomaar bent afgevallen, dus zonder dat u een dieet hebt gevolgd of meer bent gaan sporten.
  Gewichtsverlies is niet altijd een reden om u zorgen te maken; bij iedereen schommelt het gewicht wel een beetje. Bovendien is vermagering soms 'verklaarbaarder' dan u denkt. In een periode van stress (bijvoorbeeld door een verhuizing of ontslag) of verdriet (bijvoorbeeld een verbroken relatie) kunnen de kilo's eraf vliegen. Bent u binnen tien weken zonder te lijnen of meer te sporten meer dan vier kilo afgevallen, ga dan naar uw huisarts.

  Onverklaarbaar gewichtsverlies is een zogenoemde a-specifieke klacht. Dit betekent dat het bij veel verschillende ziekten voorkomt. Het is daarom belangrijk dat u goed bedenkt of u ook andere klachten hebt.

  Lees hier het volledige artikel: http://www.kennisring.nl/smartsite.dws?id=58353

  Reageer
  #5

  Ik zou idd naar de huisarts gaan om te laten uitzoeken wat hier de reden van is.

  Maar ik zou je lichaam wel extra gaan ondersteunen.
  Want dit heb je hard nodig.

  Stuur mij even een mail, dan leg ik je uit, hoe en waarom.

  sterke

  Reageer
  #6

  Gezien de leeftijd vsn Kevin, denk ik dat zijn groei zeker bijdraagt aan zijn klachten. Zo lees ik ook dat hij alleen maar water drinkt en daarbij wel normaal eet. Zuivelproducten als melk e.d. zijn niet onbelangrijk nu de groeispurt van de pubertijd volop aan de gang is. Je vermoeidheid kan daar zeker uit voortkomen. Je lichaam vraagt om meer dan alleen maar water of frisdrank.

  Het flauwvallen of onderuit gaan kan daar zeker door veroorzaakt worden. (zout te kort) Heel belangrijk is dat je juist nu je lichaam goed ondersteund met waardevolle bouwstoffen. Dus geen Mac-zooi maar echte groentes, fruit, vezels en zuivelproducten. Probeer het eens een tijdje en houden de klachten aan, ga dan zeker naar de huisarts.

  Reageer
  #7

  hmm,, ken je de ziekte coeliakie,,? daar hebben je verschijnselen wat van weg.. het is een soort van glutenallergie.. door bloedprikken kun je dit na gaan..

  Reageer
  #8

  ik ben een meisje van 14 jaar
  ik heb al sinds gisteren avond heel veel hoofdpijn
  toen ik net in mijn bed lag begon ik inwendig te trillen & ik had lichtjes koorts
  vandaag ben ik duizelig & ik heb pijn aan mijn borstbeen & ik heb soms lichtjes koorts
  ik had bijna de zelfde klachten een paar maanden geleden , maar toen is het zelf weggegaan
  ben ik ziek of gewoon verkouden ?
  moet ik naar de dokter gaan ?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hai meisje van 14,
  Als je koorts hebt, ben je ziek! Dan is er een virus of bacterie in je lichaam geslopen.
  Temeer omdat je meldt dat je dezelfde symptomen al een paar maanden geleden hebt gehad.
  Mijn advies: ga naar de dokter en vraag om een scan van je bloed en je lijf. Kennelijk is er "iets" in je lichaam dat aandacht vraagt.
  Nou, ik hoor wel van je wat het was.
  Sterkte, en beterschap,
  Gus

  Reageer
  #10

  hi ,ik ben 12

  en ik ben al best een tijdje ziek: hoofdpijn,koorts,verkouden , oorpijn, buikpijn en keelpijn.
  dat is natuurlijk best normaal en het gebeurt iedereen wel eens maar ik heb er nu wel al 2 weken last van en ben dus ook 2 weken niet naar school geweest. iemand tips en ideeën van wat het kan zijn want nu duurd het me wel een beetje heel lang

  Reageer
  #11

  Als het blijft aanhouden, ga dan naar de huisarts met de klachten. Het lijkt erop dat je een griep hebt. En die zou best wel eens 2-3 weken kunnen duren

  Reageer
Reageer op: Ben ik ziek?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief