dik

  • #1

    hallo
    ik ben 12 en 1 65 lang en weeg ongeveer 67 kilo ik vind het te veel ik vind mezelf dik maaar wat moet ik doen help me

    Reageer
    #2

    lieverd beloof me: Wat je ook doet, niet lijnen! van lijnen word je dik daar heb je later echt spijt van.
    wat jij moet doen: gezond voedsel gebruiken dus niet teveel snacken en lekker bewegen, zoek een sport die je leuk vindt.
    verder niets. Want zo heel zwaar ben je niet, je groeit nog!
    pffff ik wou dat ik weer 67 kilo woog ; - )

    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Ik kan me alleen maar aansluiten bij Brenda: alsjeblieft ga NIET lijnen en maak je niet te druk over je gewicht!! Je wordt er alleen maar verdrietig van en daarnaast heb je een grote kans dat je door dat lijnen op den duur alleen maar zwaarder wordt!
    Gewoon normaal gezond eten, lekker bewegen en je vooral nu nog geen zorgen maken (en als het om de jongens gaat: ze zijn jouw niet waard als je ze niet kunnen nemen zoals je bent!!)!
    Je komt binnenkort ook nog eens in de puberteit (of misschien zit je dat nu al) wat je soms even wat extra kilo's kan opleveren, maar die ben je meestal ook weer voor je 16de kwijt bent! Hoort er gewoon bij! De 1 heeft er nu eenmaal iets meer last van dan de ander!

    Nogmaals....ga alsjeblieft niet lijnen, wees gewoon jezelf en wees vooral trots op jezelf!

    groetjes,
    Een nu 21 jarig meisje met overgewicht, doordat ze op haar 13de begon met onnodig lijnen!

    Reageer
    #4
    Reageer
    #5

    Het is niet waar dat je van lijnen dik wordt!!

    Ik ben 16, en heb vanaf mijn 12e al meerdere dieetpogingen gedaan. Met succes, alleen stopte ik daarna weer, waardoor het er bijna allemaal weer aan kwam.

    Nu ben ik een half jaar op dieet, en 17.9 kilo afgevallen!! Van 73.4 kilo naar 55.5 kilo! Het vergt wat van je, maar het KAN! En op de gezonde manier! Veel fruit en boterhammen eten, goed sporten, geen snoep en limonades!

    Reageer
    #6

    Erg goed van je Lieke! Ik denk dat er bedoeld wordt dat je van extreem lijnen een grote kans op het Jojo-effect krijgt doordat de vetcellen gaan wennen aan extreem vasten en daarna weer extreem vullen. Afvallen is moeilijk, maar een stabiel gezond gewicht behouden is nog lastiger...

    Reageer
Reageer op: dik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief